Αφιέρωμα της BLUE ARENA στις Κορασίδες του Ηρακλή

581

Η BLUEARENA παρουσιάζει άλλο ένα από τα επιτυχημένα τμήματα υποδομής του Ηρακλή, το τμήμα κορασίδων στο μπάσκετ. Η ιστοσελίδα που ασχολείται με τα θέματα του Ηρακλή και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυπραίος ετοίμασαν ένα πραγματικά εκπληκτικό θέμα για τις Κορασίδες της ομάδας που φέτος κάνουν καταπληκτική πορεία.


Για ακόμα μία χρονιά στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά. Τρανταχτό παράδειγμα οι κορασίδες που πραγματοποιούν μία εξαιρετική πορεία τη φετινή περίοδο. Στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος που ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο έχουν ήδη εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του ομίλου. Χάρη στην την επιτυχία αυτή, θα είναι επικεφαλής ομίλου στην επόμενη φάση και θα έχουν περισσότερες ελπίδες να φτάσουν στο τελικό.

Ο προπονητής, Γιώργος Κιτσολέρης, ο οποίος παρά το νεαρό τις ηλικίας του έχει πάρα πολλές εμπειρίες από τα γυναικεία πρωταθλήματα, μίλησε στη BLUEARENA.

-Κόουτς, ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Σε επίπεδο κορασίδων είναι δύσκολο να βάλεις αποκλειστικά αγωνιστικούς στόχους γιατί μιλάμε για κορίτσια που είναι σε μικρή ηλικία και που δεν έχουν εμπειρία. Παρόλα αυτά στην αρχή της περιόδου είχαμε πει ότι θέλουμε να πάμε μέχρι το τέλος της διαδρομής, δηλαδή να φτάσουμε στη τελική φάση του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τη προετοιμασία μας και συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου στο αθλητικό κέντρο του Βελβεντού. Πέρα όμως από το να φτάσουμε στο τελικό αυτό που με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι ότι επειδή τα κορίτσια βρίσκονται σε μία ευαίσθητη μπασκετικά ηλικία, θα πρέπει να μάθουν τα βασικά του αθλήματος και ταυτόχρονα να τα προάγουμε σε ατομικό επίπεδο».

-Υπάρχει ταλέντο στο γυναικείο μπάσκετ;

«Ταλέντο υπάρχει άφθονο αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα στο γυναικείο είναι ότι δεν υπάρχουν κίνητρα. Και όταν δεν υπάρχει κίνητρο τότε ακόμα και ένα μεγάλο ταλέντο θα καταβάλει προσπάθειες μέχρι ένα σημείο. Άμα βλέπει ότι δεν έχει ανταπόκριση τότε αρχίζει σιγά-σιγά να τα παρατάει. Όσον αφορά την ομάδα μας, σε αυτή η φουρνιά των κοριτσιών υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο και αν ο σύλλογος συνεχίζει να τη βλέπει με σοβαρότητα τότε νομίζω ότι για πολλά χρόνια θα στελεχώνουν την ομάδα».

-Πως είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος;

«Η ΕΚΑΣΘ για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα των κορασίδων δημιούργησε όμιλο ισχυρών. Αυτό για εμάς ήταν πάρα πολύ καλό γιατί έτσι από τη πρώτη φάση υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε ντέρμπι και αυτό μας έκανε να σκληραγωγηθούμε γρηγορότερα».

-Τα κορίτσια τα καταφέρνουν εξίσου καλά με το σχολείο και τις προπονήσεις;

«Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία πιστεύω ότι είναι οι πιο σκληροί εργάτες από όλους μας. Είναι φοβερή επιτυχία ένα παιδί να συνδυάζει το σχολείο με τον αθλητισμό. Ένας προπονητής πρέπει να καταλαβαίνει τις δυσκολίες που έχει ένα παιδί στη καθημερινότητα του αλλά τα κορίτσια αγαπάνε αυτό που κάνουμε και όταν αγαπάς κάτι δεν καταλαβαίνεις από θυσίες. Είμαι υπερευχαριστημένος από όλες τους γιατί είναι συνεπέστατες στις υποχρεώσεις της ομάδας».

Το ρόστερ της ομάδας

Χριστιάνα Τσαγανάκη σέντερ

Χριστιάνα Γεροστεργίου γκαρντ

Κυβέλη Λιόλιου γκαρντ

Φωτεινή Κίνη γκαρντ

Νεφέλη Αμοιρίδου γκαρντ

Αφροδίτη Οικονόμου πλέι μέικερ

Χριστίνα Αρβανίτη φόργουορντ

Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου γκαρντ

Δέσποινα Γρηγοριάδου γκαρντ

Κυριακή Καλημέρη σέντερ

Άννα Μαρκουλάκη φόργουορντ

Σοφία Κουβαλακίδου σέντερ

Μαριλένα Γεροστεργίου φόργουορντ

Νίκη Καρανικόλη γκαρντ

Ιωάννα Μερκούρη γκαρντ

Προπονητής: Γιώργος Κιτσολέρης

Γυμναστής: Άγγελος Κεραμιδάς

Βοηθός προπονητή: Καλίνα Παυλίδου

Έφορος: Βιολέττα Ορζέλ