Αυτό είναι πρωτάθλημα!!!

357

Και ενώ όλοι θα περιμένανε το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής ανάμεσα σε Κεραυνό Ωραιοκάστρου και Δόξα Ρετζικίου για να δουν ποιος θα μείνει μόνος πρώτος, ο… ΒΑΟ είχε διαφορετική άποψη.

Η ομάδα των Συκεών έκανε την μεγάλη έκπληξη και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την ίδια τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του Χ.Ευσταθιάδη και την ομάδα του Δ.Καραμιχάλη ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι από το πρώτο λεπτό. Με όπλο την επίθεση και όχι τόσο την άμυνα, οι δύο ομάδες πάλεψαν από το πρώτο λεπτό. Η πρώτη περίοδος έληξε 19-18 με τον ΒΑΟ να είναι μπροστά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κεραυνός πάτησε ελαφριά το γκάζι και κατάφερε να πάρει με τη λήξη του ημιχρόνου ένα προβάδισμα των τέσσαρων πόντων (34-38). Ο ΒΑΟ στο τρίτο δεκάλεπτο πάλι όμως μπήκε μπροστά και με την αυτοπεποίθηση στα ύψη η ομάδα των Συκεών πήρε ένα ροζ φύλλο αγώνα που δεν το περίμενε κανείς.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν είχα κάποια έκπληξη βεληνεκούς. Η Ευκαρπία κέρδισε τον Μέγα Αλέξανδρο με 59-50 σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο. Η Δόξα με τη νίκη επί της Βεργίνας έμεινε μόνη πρώτη δίχνοντας πολύ καλά σημάδια με το νέο της προπονητή. Η Νεάπολή κέρδισε εύκολα τον Αστέρα Σίνδου, όπως αναμενόταν.

Ο Αχιλλέας Τριανδρίας με τη νίκη επί της Ελπίδας Αμπελοκήπων σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και περίμενει μια ενδεχόμενη ήττα της Δόξας από τον Κεραυνό στο Ωραιόκαστρο προκειμένου με νίκη επί του Ήφαιστου να πατήσει κορυφή.

Ο Αργοναύτης συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα που τον έχουν φέρει στην τρίτη θέση μαζί με τον Ζέφυρο και πλέον το πρωτάθλημα γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστικό.

Η ήττα του Κεραυνού έκανε την Α’ ΕΚΑΣΘ πιο αμφίρροπη από ποτέ και πλέον το παιχνίδι με τη Δόξα για παίρνει χαρακτήρα τελικού για την ομάδα του Ωραιοκάστρου.