Ατακτίδης: «Το πρόσημο είναι θετικό»

977

Εμφανώς στεναχωρημένος για την απώλεια του τροπαίου, αλλά ταυτόχρονα πολύ περήφανος για τις αθλήτριες του ο προπονητής του Ηρακλή, Γιώργος Ατακτίδης, δήλωσε αποκλειστικά στο Northbasket μετά τον τελικό:

«Σήμερα παίζαμε με μία ομάδα που ήταν η πιο σταθερή στο πρωτάθλημα. Κέρδισε όλα τα παιχνίδια και νομίζω ότι σε κανένα δεν βρέθηκε κάτω στο σκορ. Εμείς κυνηγήσαμε πριν το παιχνίδι να προσπαθήσουμε να μπούμε δυνατά ώστε να τους βάλουμε από κάτω για να δούμε πως θα αντιδράσουν για πρώτη φορά. Δυστυχώς το απίστευτο άγχος που είχαμε χάνοντας ελεύθερες βολές και ελεύθερα καλάθια δεν μας το επέτρεψαν αυτό» και πρόσθεσε:

«Παρόλα αυτά ακόμα και όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με 12 πόντους τα κορίτσια κάνανε κάτι καταπληκτικό, βάλανε απίστευτο πάθος γιατί παίξαμε με πολύ λιγότερες αθλήτριες σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και μπορέσαμε να γυρίσουμε το ματς. Έγιναν όμως αρκετά λάθη στο τελευταίο δίλεπτο και έτσι δεν μπορέσαμε να κλέψουμε τη νίκη».

Σχολιάζοντας το τελικό αποτέλεσμα ο κόουτς των κυανόλευκων, επισήμανε: «Ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει πάρα πολύ καλούς προπονητές, το τιμ από έξω είναι καταπληκτικοί άνθρωποι που τρέχουν για την ομάδα. Εμείς με τα κορίτσια έχουμε δουλέψει ουσιαστικά ένα μήνα, έχουν δώσει το 100%, ρίξανε πολύ ιδρώτα στην προπόνηση και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Για μένα είναι πρωταθλήτριες».

Ερωτηθείς για το αν η ομάδα του Ηρακλή έκανε την υπέρβαση φτάνοντας μέχρι τον τελικό, ο Γιώργος Ατακτίδης, ξεκαθάρισε: «Παίξαμε πολύ έξυπνα με τον Άρη, ουσιαστικά τους ρίξαμε στην παγίδα. Με τον ΠΑΟΚ θέλαμε να παίξουμε εξίσου έξυπνα, αλλά δεν μας βγήκε. Νομίζω ότι και η δεύτερη θέση και έτσι όπως ήρθε είναι μία τεράστια επιτυχία για εμάς».

Για τον αν το πρόσημο είναι θετικό ο προπονητής του Ηρακλή, τόνισε: «Το πρόσημο είναι θετικό απλά ελπίζω και τα κορίτσια να το βλέπουν σαν θετικό γιατί είναι μία ομάδα που έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές και όπως είναι λογικό σε τέτοιες ηλικίες έχουν μπερδευτεί λίγο.

Όλοι οι προπονητές που περάσαν κάνανε τρομερή δουλειά απλά το θέμα είναι ότι στο μυαλό των κοριτσιών πως μπόρεσαν και τα βάλανε σε μία ισορροπία έτσι ώστε τον τελευταίο μήνα να δείξουν αυτή την εικόνα που δείξανε στο φάιναλ φορ. Γι’ αυτό και θέλω να ξαναπώ μπράβο στα κορίτσια».