ΑΣ.ΠΕΡΑ:“Κονσέρτο για πολυβόλα”

711

Το παρακατω κειμενο ειναι απο το επισημο site του ΑΣ.ΠΕΡΑ.

Την δεύτερη σερί νίκη της πανηγύρισε η ομάδα μας  στο κλειστό της Κλεάνθους απέναντι στον Αστέρα Ιπποδρομίου με 89-83. Σκορ ημιχρόνου 42-39.

Σε «κονσερτο για πολυβόλα» εξελίχθηκε το παιχνίδι για την 7η αγωνιστική απέναντι στον παλιό μας γνώριμο Αστέρα  Ιπποδρομίου. Από την περσινή μας εμπειρία απέναντι στους έμπειρους βετεράνους γνωρίζαμε πως θα έπρεπε να τρέξουμε ασταμάτητα αν θέλουμε να πάρουμε κάτι καλό από αυτό το παιχνίδι. Έτσι και έγινε λοιπόν με την ομάδα μας να μπαίνει με δαιμονισμένο ρυθμό στο παιχνίδι εξασφαλίζοντας άμεσα μια διαφορά πάνω από τους 10 πόντους. Οι παίκτες του Αστέρα κατάλαβαν πως δεν ήταν δυνατόν να σταματήσουν αυτόν τον ρυθμό και έτσι αναγκάστηκαν να τον ακολουθήσουν. Αυτό είχε ως συνέπεια και οι δυο ομάδες να βάλουνε σε δεύτερη μοίρα τις άμυνες και να επικεντρωθούν στην επίθεση. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο με την ομάδα μας να υποπίπτει ξανά σε ένα από τα γνωστά της βραχυκυκλώματα  προς το τέλος της δεύτερης περιόδου δίνοντας την ευκαιρία στον Αστέρα να μειώσει στους τρείς πόντους (42-39).Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας υπήρχε η σιγουριά πως αν συνεχίζαμε με αυτό τον ρυθμό θα καταφέρναμε εύκολα ή δύσκολα να κερδίσουμε το παιχνίδι αφού οι παίκτες του Αστέρα άρχισαν να μένουν από δυνάμεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς εκπλήξεις με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν το επιθετικό κρεσέντο αφού σε κάθε επίθεση είχαμε σκορ. Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού υπήρξε μια αδικαιολόγητη προστασία των διαιτητών προς τους παίκτες του Αστέρα, γεγονός του κρατούσε την υπέρ μας διαφορά κάτω από τους 10 πόντους. Τα διαιτητικά λάθη έφεραν εκνευρισμό στην ομάδα μας που έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με   73-81 πέντε λεπτά πριν την λήξη. Οποιοσδήποτε άλλη ομάδα θα αφηνόταν στην μοίρα της ειδικά με μία τόσο εχθρική διαιτησία απέναντι σε  αντιπάλους με τεράστια εμπειρία. Όχι όμως εμείς που έχουμε αποδείξει ότι η οσμή της ήττας μας τρελαίνει. Ο coach Dio επιλέγει να τα παίξει όλα για όλα βάζοντας πέντε γκαρντ  μέσα στο γήπεδο με αποστολή να πιέσουν παντού και να κάνουν το παιχνίδι «ροντέο». Και έτσι ακριβώς έγινε! Μέσα σε τρία λεπτά η ομάδα μας έτρεξε ένα σερί 16-2 αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι έχει «μέταλλο» και ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Το τελικό 89-83 αντικατοπτρίζει την άκρως επιθετική φιλοσοφία των δύο ομάδων και είναι δεδομένο ότι όποιος βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό της Κλεάνθους απόλαυσε μπάσκετ. Έτσι λοιπόν εξασφαλίσαμε το τέταρτο ροζ φύλλο σε 7 αγώνες εδραιώνοντας την θέση μας στην μέση του βαθμολογικού πίνακα και κοιτάζοντας μόνο προς τα πάνω πλέον.

Σε ομαδικό επίπεδο εντύπωση προκάλεσε ο επιθετικός πλουραλισμός της ομάδας μας που έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι με κάθε πιθανό τρόπο. Αμυντικά, αν και δεχτήκαμε 83 πόντους δεν μπορούμε να πούμε ότι ήμασταν κακοί, αφού οι αντίπαλοι ήταν σε πολύ καλή μέρα και σκόραραν υπό πίεση. Το πεντάλεπτο της ανατροπής φυσικά ήταν το highlight της βραδιάς γεμίζοντας της ομάδα με αυτοπεποίθηση για την δύσκολη συνέχεια. Αρνητικό στοιχείο για την ομάδα μας η επανεμφάνιση κάποιων κενών διαστημάτων σε άμυνα και επίθεση επιτρέποντας στον αντίπαλο να μπαίνει στο παιχνίδι και γκρεμίζοντας όσα μέχρι εκείνο το σημείο έχουμε κτίσει. Η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις είναι δεδομένο ότι θα μας δώσει την διάρκεια που λείπει από το παιχνίδι μας , μιας και η ομάδα έχει πλέον βρει την ταυτότητά της και  το μόνο που της μένει είναι να τελειοποιήσει κάποια στοιχεία.

Σε ατομικό επίπεδο ο Gozer συνέχισε τις υψηλές πτήσεις  φορτώνοντας το καλάθι του Αστέρα με 32 πόντους. Άξιοι συμπαραστάτες στο σκοράρισμα ήταν και οι Murtazic και Κοεμτζής με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ κανένας από όσους αγωνίστηκαν δεν υστέρησε σε τρέλα και διάθεση. Ο coach Dio δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά για τις επιλογές του στη διαχείριση του ρόστερ βάζοντας αισίως το τέταρτο ροζ φύλλο στην τσέπη σε πέντε παιχνίδια και αποδεικνύοντας ότι η επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας ήταν μονόδρομος.

Οι πόντοι για την ομάδα μας:

ΑΣ ΠΕΡΑ (Dio, Peri):  Gozer 32 , Murtazic 16 , Κοεμτζής 14 , Σουγκλακος 7 , Κωστάκης 7 , Τζουλης 6 , Rubio 4 , Προ 3 , Vitolo , Pit , Φουσκωτος , Θανουλης

MVP: Gozer

Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου εκτός έδρας απέναντι στον Βότση.

Η βαθμολογία του ομίλου:

#

Team

Αγώνες

Βαθμοί

1 ΚΡΗΝΗ

7

14

2 ΒΟΤΣΗΣ

7

13

3 ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ

7

13

4 ΜΕΤΕΩΡΑ

7

12

5 ΑΕΕΤ

7

12

6 ΠΕΡΑ

7

11

7 ΘΡΙΑΜΒΟΣ

7

10

8 ΑΣΤΕΡΑΣ

7

9

9 ΠΗΓΑΣΟΣ

7

8

10 ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

6

7

11 ΦΑΛΗΡΟ

7

7

12 ΚΑΝΑΡΗΣ

6

7