ΑΣ.ΠΕΡΑ:Μεγάλη νίκη

669

Τοπαρακατω κειμενο ειναι απο το επισημο site του ΑΣ.ΠΕΡΑ

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα μας απέναντι στον Θρίαμβο Ταγαράδων με 83-82 στο κλειστό της Κλεάνθους. (Ημίχρονο 40-36)

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με διάθεση κυρίως για να ευχαριστηθούν το ματς και αυτό φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ,όπου είχαμε επιθετικό κρεσέντο και από τις δύο πλευρές με θεαματικό  μπάσκετ και πολλές εναλλαγές στο σκορ.

Η ομάδα μας σαφώς πιο βελτιωμένη σε όλους τους τομείς από τα προηγούμενα παιχνίδια, διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 13 πόντους αλλά οι αντίπαλοι-γνωστοί για την μαχητικότητα τους- δεν μας άφησαν να ξεφύγουμε. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον ΑΣ ΠΕΡΑ να προηγείται με 40-36 και όλα έδειχναν ότι θα έχουμε ένα εξίσου αμφίρροπο και δραματικό δεύτερο μέρος.

Η κατάρα του τρίτου δεκαλέπτου καλά κρατεί για την ομάδα μας αφού σε ένα ακόμη παιχνίδι μπλοκάραμε επιθετικά και αμυντικά δίνοντας την δυνατότητα στους αντιπάλους να προηγηθούν στο σκορ. Κάπου εκεί καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε την νίκη χωρίς να ρισκάρουμε. Το τέταρτο δεκάλεπτο πήγαινε πόντο-πόντο με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 70-70, αφού χάσαμε την ευκαιρία να «καθαρίσουμε» το ματς με δύο χαμένες βολές σε νεκρό χρόνο.  (никос није Никола)

Η πεντάλεπτη παράταση θα μας έδινε λοιπόν τον νικητή σε αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι. Και ενώ όλοι περιμένανε το ματς  λόγω του άγχους και της κούρασης να χάσει σε ρυθμό, οι δύο ομάδες φρόντισαν να τους διαψεύσουν , ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους.

Ο ηλεκτρονικός πίνακας γράφει 80-80, ο Θρίαμβος έχει δύο βολές και απομένουν 9 δευτερόλεπτα. Ο coach Dio αποφασίζει να ρισκάρει δίνοντας εντολή σε περίπτωση που οι αντίπαλοι βάλουν τις βολές να πάμε κατευθείαν για τη νίκη με τρίποντο. Οι βολές του Θρίαμβου μπήκαν, το σκορ έγινε 80-82 και ήρθε η στιγμή ο φρέσκος χαζομπαμπάς  Περικλής να κάνει κάτι που του διέφυγε: να μας κεράσει για την γέννηση της κορούλας του. Προτίμησε βέβαια το κέρασμα να γίνει εντός παρκέ ώστε να μας μείνει και αξέχαστο. Πήρε λοιπόν την μπάλα στην γωνία έξω από τα 6,75, όπλισε και πυροβόλησε. Αυτό ήταν! Η ομάδα μας πήρε τη νίκη με 83-82 στην εκπνοή. Το κέρασμα του Πέρι για την κορούλα του ήταν το πιο γλυκό, κάνοντας μας όλους να ξανατραγουδήσουμε το “Sei uno Pericles”!!!

Για μία ακόμη φορά οι Dio και Πέγκος καθοδήγησαν σωστά την ομάδα, διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά το ρόστερ  και πήραν ρίσκα και σημαντικές αποφάσεις πολύ γρήγορα. Όλοι οι παίκτες έδωσαν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο με τα μάτια όλων να γυαλίζουν . O Gozer ήταν για μία ακόμη φορά η αιχμή του δόρατος επιθετικά ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκαναν και οι Murtazic, Περικλής και Κοεμτζής. Οι πόντοι για την ομάδα μας:

 

Α.Σ. ΠΕΡΑ (Dio , Πέγκος) Gozer 30, Peri 15 (5) , Murtazic 17 , Κοεμτζής 12 , Rubio 5 , Κωστάκης 2, Τζούλης 2 , Φουσκωτος, Vitolo, Pit, Προ.

MVP:  Περικλης

 

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου εκτός έδρας απέναντι στον Θερμαϊκό Θέρμης.

Συνεχίζουμε Σωστά  & Δυνατά !