ΑΣ ΠΕΡΑ:Ήττα στη Θέρμη

740

Το παρακατω κειμενο ειναι απο το επισημο site του ΑΣ.ΠΕΡΑ

Μόνο για ένα ημίχρονο εμφανίστηκε η ομάδα μας στο κλειστό του Τριαδίου απέναντι στον Θερμαϊκό Θέρμης και έτσι αναπόφευκτα γνώρισε την ήττα με 67-54.

Δεν θα ψάξουμε να βρούμε δικαιολογίες στις ελλείψεις βασικών παικτών ή στην κούραση των δύο παιχνιδιών σε μια εβδομάδα αλλά θα αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη. Σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όμιλο θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια αλλά καλές και κακές εμφανίσεις. Και η χθεσινή ήταν σίγουρα μια κακή εμφάνιση με κάποια στοιχεία πάθους και τρέλας γνώριμα για την ομάδα μας.

Το «παιχνίδι» ξεκίνησε λοιπόν λίγες ώρες πριν από την προκαθορισμένη ώρα στο Such με την συγκέντρωση όλης της ομάδας και την παρουσίαση του πρώτου επίσημου πανό του ΑΣ ΠΕΡΑ από την λέσχη Πανοράματος Τσιρτσιρίκια ,Τα. Όλα τα μέλη της αποστολής έδειχναν ιδιαίτερα κεφάτα και χαλαρά και με αυτή τη διάθεση ξεκίνησε και το κομβόι για το Τριάδι.

Δυστυχώς για εμάς όμως αυτή την χαλαρότητα την βγάλαμε και μέσα στο παρκέ όπου ένας σοβαρός Θερμαϊκός εκμεταλλεύτηκε τα δικά μας λάθη σε άμυνα και επίθεση , κατάφερε να μας «τρέξει» και να χτίσει μια διαφορά 20 πόντων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Τα συναισθήματα στη ανάπαυλα ήταν ανάμεικτα. Από τη μία υπήρχε ο φόβος της συντριβής εάν συνεχίζαμε έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο και από την άλλη όλοι γνωρίζαμε ότι παίζαμε με έναν αντίπαλο  στα μέτρα μας και δεν θα ήταν δυνατόν να περάσει μία τόσο εύκολη βραδιά. Έτσι με καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα μπήκαμε να παλέψουμε τον αγώνα όσο πάει. Όταν λοιπόν στο παιχνίδι μας υπερίσχυσε η ψυχή έναντι της τακτικής και του μπασκετικού ταλέντου το αποτέλεσμα φάνηκε άμεσα  στον ηλεκτρονικό πίνακα  όπου το 41-21 της ανάπαυλας έγινε 48-43. Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού ο Θερμαϊκός κατάφερε να  παγώσει τον ρυθμό αφού είχαμε καταφέρει να επιβάλουμε το αγαπημένο μας «ροντέο». Κάπως έτσι κύλισαν τα λεπτά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού με τον Θερμαϊκό να επικρατεί με 67-54.

Από το παιχνίδι αυτό πρέπει να πετάξουμε την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου αλλά όχι και να την ξεχάσουμε, αφού πρέπει να δουλέψουμε στις προπονήσεις για να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε παρόμοιες καταστάσεις. Φυσικά η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου θα αποτελέσει γνώμονα για την συνέχεια και είναι το μοναδικό ομαδικό στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε . Σε ατομικό επίπεδο ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον Σουγκλάκο που άφησε την ψυχή του στο παρκέ και ήταν βασικός συντελεστής της ανατροπής. Ο Κωστάκης επίσης έδειξε να απογαλακτίζεται και να προσφέρει πολλά σε άμυνα και επίθεση, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Πλέον μετράμε 2 νίκες και 3 ήττες σε πέντε παιχνίδια και βρισκόμαστε στο μέσο της βαθμολογίας. Η ομάδα δείχνει να βρίσκει ρυθμό  με κάποια διαστήματα αυτοκαταστροφής να αποτελούν βασικό στοιχείο δουλειάς στις προπονήσεις.

Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας στις 5 Δεκεμβρίου στο ΕΑΚ Νεάπολης απέναντι στον Πήγασο.

ΥΓ. Ευχαριστούμε τα μέλη του συνδέσμου «Τσιρτσιρίκια, Τα» για την δυναμική τους παρουσία.

ΥΓ2. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Θερμαϊκού.