ΑΣΕΘ: H AGT GROUP BC ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 2020

572

 

 

Η AGT GROUP BC ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στον ΑΣΕΘ για το 2020, καθώς νίκησε στον τελικό (που διεξήχθη τώρα λόγω της πανδημίας του covid-19) την ΣΥΡΜΑΚ με 98-80.

Το παιχνίδι ήταν γκραν γκινιόλ σε όλη τη διάρκεια του και ο νικητής κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, παρά το γεγονός της διαφοράς του σκορ, η οποία χτίστηκε στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν συνεχώς στο σκορ για 37 λεπτά και οι καλές φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη εκατέρωθεν.

Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο στους 46 πόντους, ενώ η τρίτη περίοδος βρήκε την AGT GROUP να προηγείται με βραχεία κεφαλή (69-68).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο κρίθηκαν όλα. Η AGT GROUPξέφυγε με 9 πόντους για πρώτη φορά στο 37΄ (84-75), ωστόσο η ΣΥΡΜΑΚ έκανε την απέλπιδα προσπάθεια και μείωσε στους 4 (84-80 2,5 λεπτά πριν τη λήξη). Δύο καλάθια του Μάντσου και ένα τρίποντο του Παπαδόπουλου εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφιο σκορ(91-80) και έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στο τέλος του αγώνα.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με πολύ πάθος και τα έδωσαν όλα για τη νίκη, ενώ και οι δύο Γιάννηδες της διαιτησίας, οι κύριοι Στούμπος και Κασούμης ήταν άριστοι στα καθήκοντά τους και βοήθησαν στη διεξαγωγή ενός τόσο ωραίου τελικού.

MVP του τελικού και των νικητών ήταν ο Πέτρος Μάντσος με 34 πόντους και 20 ριμπάουντ, ακολουθούμενος από τους Πόλυ Φιλιππίδη με 22 και το σέρβικο θωρηκτό Mladen Simovic με 25. Από την AGTGROUP βέβαια δεν υστέρησε κανείς, καθώς όλοι βάλαν κάτω το εγώ τους για χάρη της ομάδας και όλοι βοήθησαν με τον τρόπο τους να έρθει αυτό το Πρωτάθλημα. Από τους μεγάλους ηττημένους ξεχώρισε ο Νάσος Κοτζαμπάσης με 30 πόντους, ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν και ο Τσαβλίδης με 20, αλλά και ο Καμαρούδης με 9 (όλους με τρίποντα), ο οποίος επιφορτίστηκε και το δύσκολο έργο της άμυνας πάνω στον ασταμάτητο Μάντσο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι νικητές πανηγύρισαν δεόντως το πρώτο τους Πρωτάθλημα στον ΑΣΕΘ και φώναζαν back to back, καθώς η ομάδα θα μείνει αυτούσια τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-2021.