ΑΣΕΘ: ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ 6ο ALL STAR GAME

714

 

 

To 6o ALL STAR GAME του ΑΣΕΘ έγινε το περασμένο Σάββατο στο κλειστό του Φοίνικα και διασκέδασε αφάνταστα τόσο τους συμμετέχοντες, αλλά και όσους επιλέξαν να αφιερώσουν το Σαββατόβραδο τους στη γιορτή του μπάσκετ της πόλης μας.

Οι αθλητές που συμμετείχαν χωρίστηκαν σε δύο ομάδες (Team Black και Team White), με τον κ. ΜανωλήΒαγγέλη να αναλαμβάνει τη μαύρη ομάδα, και τον ομόσταβλο του στη GABOL κ. Κοσμά Κώστα να κοουτσάρει τη λευκή. Αρχηγός της Team Whiteορίστηκε η Μαρία Ζυγούρα από την DELOITTE, ενώ της Team Black η Λίνα Μεττή από τη ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Διαιτητές του αγώνα ήταν οι δεσποινίδες Διβόλη Ελένη και Καρμπά Γιώτα του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, ενώ τη στατιστική κάλυψη του αγώνα ανέλαβε ο κ. Χαλκιάς Γιώργος.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται διαρκώς κοντά στο σκορ, και το τέλος του δευτέρου δωδεκαλέπτου τις βρήκε στην απόλυτη ισοπαλία (48-48).

Στο ημίχρονο έγινε ο καθιερωμένος πλέον διαγωνισμός τριπόντων. Φέτος επιλέχτηκαν οι πρώτοι μπόμπερς της Α και της Β κατηγορίας του Πρωταθλήματος (4 από κάθε κατηγορία). Στον πρώτο γύρο, ο αειθαλής Αντώνης Καραγιάννης πέτυχε το καλύτερο σκορ (9), ωστόσο στον τελικό πέρασαν μαζί του με 7 επιτυχημένες προσπάθειες και οι Αγραφιώτης Βασίλης, Γεωργίου Βενιζέλος και Κεχαγιάς Χρήστος. Εκεί, ο μπόμπερ του ATLAS BC(Αγραφιώτης Βασίλης), ξεκίνησε να σουτάρει πρώτος, αστοχώντας στις τρείς προσπάθειες από την πρώτη θέση, ευστοχώντας όμως εν συνεχεία σε 11 συνεχόμενες, και χάνοντας το τελευταίο σουτ, έγραψε ένα σκορ που ήταν δύσκολο να το αγγίξει κάποιος άλλος και μοιραία του έδωσε τον τίτλο του Πρωταθλητή για το 2020.

Εν συνεχεία είχαμε τον πρώτο διαγωνισμό καρφωμάτων στην ιστορία του ΑΣΕΘ. Ένας τραυματισμός της τελευταίας στιγμής απέτρεψε τον Αλέξανδρο Κοτζαδάμηαπό το να διεκδικήσει τον τίτλο, ωστόσο οι Αντώνης Κυριώτης και Ηρακλής Μωυσίδης διαγωνίστηκαν κανονικά, δίνοντας από δυο πολύ θεαματικά καρφώματα. Οι κριτές, με ψήφους 4-1 έδωσαν τελικά τον τίτλο του πρώτου βασιλιά των καρφωμάτων στην ιστορία του ΑΣΕΘ στον Ηρακλή Μωυσίδη από τον ATLAS BC, διπλασιάζοντας έτσι τις επιτυχίες της ομάδας στο φετινό ALL STAR GAME.

Το τρίτο δωδεκάλεπτο ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με την TEAM BLACK να πατάει δυναμικά το γκάζι με πολλά εύστοχα σουτ και αιφνιδιασμούς. Τα «κουμπαράκια» Καραμπέρης και Κυριώτης είχαν πολλά κέφια, συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους και η διαφορά σε κάποια φάση άγγιξε ακόμα και τους 25 πόντους, για να κλείσει τελικά το δωδεκάλεπτο με την  TEAMBLACK να προηγείται με 68-84.

Το τέταρτο δωδεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, με τις δύο ομάδες να χρησιμοποιούν όλους τους παίκτες και τις ωραίες φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε η απονομή μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες (πολύ ωραία στιγμή που αρκετοί παίκτες που είναι και γονείς ήρθαν να παραλάβουν το μετάλλιο τους έχοντας αγκαλιά το ή τα παιδιά τους).

MVP της αναμέτρησης (με την ψήφο των δύο προπονητών και του προέδρου του ΑΣΕΘ) αναδείχθηκε ο Αντωνης Κυριώτης της Team Black, όχι τόσο χάρη στους 32 πόντους που πέτυχε, αλλά κυρίως στις 14 ασίστπου μοίρασε, οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν αποδέκτη και εκτελεστή τον Αλέξανδρο Καραμπέρη που πέτυχε 31 πόντους.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 7ο ALL STAR GAME του ΑΣΕΘ της επόμενης χρονιάς και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την όλη διοργάνωση.