ΑΣΕΘ: Πρωταθλήτρια η COCA COLA 3E

1091

Το περασμένο Σάββατο έγιναν στο κλειστό του Καλοχωρίου ο μικρός και ο μεγάλος τελικός του Πρωταθλήματος του ΑΣΕΘ, με την COCACOLA3Eνα αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια για το 2018, κάνοντας έτσι το ντάμπλ για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Αρχικά έγινε ο μικρός τελικός της διοργάνωσης, με την ομάδα των BROKERSBCνα επιβάλλεται αυτής της MEDICALμε 77-57, μετά από ένα ανοικτό και όμορφο παιχνίδι σε άψογο κλίμα.

Εν συνεχεία, ήταν η σειρά για το κυρίως μενού, με την COCACOLA3Eκαι τους ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ να παρατάσσονται πάνοπλοι εντός του αγωνιστικού χώρου, έχοντας για συμπαράσταση αρκετούς φιλάθλους τους στις κερκίδες, που δημιούργησαν μια υπέροχη μπασκετική ατμόσφαιρα.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Μακεδονομάχους να παίρνουν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, παίζοντας πιο δυνατά στην άμυνα και να ανεβάζουν συνεχώς τη διαφορά στο σκορ, η οποία μάλιστα έφτασε και στους 20 πόντους στο 17’ (20-40). HCocaCola3Eκατάφερε να σηκωθεί από το καναβάτσο μόλις στο τέλος του ημιχρόνου, όπου και μάζεψε τη διαφορά στους 12 (29-41 στο ημίχρονο). Μελανό σημείο του πρώτου ημιχρόνου ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Τουρουτουτούδη των Μακεδονομάχων, που αποχώρησε από το γήπεδο με κάταγμα στο πλευρό, μετά από σύγκρουση με τον Αλέξανδρο Κούρογλου σε μια άτυχη στιγμή του αγώνα.

Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες να ισορροπούν στο γήπεδο, και μόνο στο τέλος του η CocaCola3Eκατάφερε να τρέξει ένα σερί 6-0 και να μαζέψει ακόμα παραπάνω τη διαφορά στους 8 πόντους (47-55).

Το τέταρτο δεκάλεπτο αποζημίωσε πλήρως τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο με την ένταση, το πάθος και τη θέληση που έδειξαν οι ομάδες για τη νίκη. Με το σκορ στο 51-60, ο Μουρίκης πέτυχε τρία συνεχόμενα τρίποντα μειώνοντας σε 60-61 και στη συνέχεια ο Βουτσακόπουλος με καλάθι και φάουλ έκανε το 63-61 και άνοιξε το δρόμο στην CocaCola3Eγια την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Οι Μακεδονομάχοι στο τελευταίο λεπτό οδήγησαν στις βολές τους αντιπάλους τους, ωστόσο οι έμπειροι παίκτες της CocaCola3Eδεν αστόχησαν και κράτησαν τη μεγάλη νίκη, παίρνοντας τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Άριστη η διαιτησία των κ. Φούντζηλα, Βασιλόπουλου και Μοσχά, ενώ και το κλίμα μεταξύ των δύο ομάδων ήταν άψογο παρά τη κρισιμότητα του αγώνα, όπως συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια του ΑΣΕΘ.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, έγιναν οι απονομές στους νικητές της χρονιάς από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΘ κ. Παπαθανασίου Αλέξη και τον Ταμία κ. Παζαρλή Παντελή. Αρχικά δόθηκε το Κύπελλο Ήθους στην ομάδα της ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ, το οποίο παρέλαβε ο κ. Κωνσταντινίδης Απόστολος. Εν συνεχεία δόθηκε το Κύπελλο και τα μετάλλια στην Κυπελλούχο ομάδα της CocaCola3E, τα χάλκινα μετάλλια στην ομάδα BROKERSBC, τα αργυρά στους Μακεδονομάχους Καλοχωρίου και τέλος, τα χρυσά μετάλλια και το Κύπελλο του Πρωταθλητή παρέλαβε εκ μέρους της CocaCola3Eο κ. Ιορδάνης Πλακίδας, ο οποίος πανηγύρισε μαζί με όλη την ομάδα το φετινό ντάμπλ της εταιρίας.

Ο ΑΣΕΘ ήδη ξεκίνησε τις ετοιμασίες για τις διοργανώσεις του της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και υπόσχεται ακόμα περισσότερες εκπλήξεις και συγκινήσεις σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.