ΑΣΕΘ: Νίκη για τη GABOL επί της AGT GROUP BC. Η συγκινητική στιγμή του αγώνα.

778

Ένα ντέρμπι με ελλείψεις και από τις δύο πλευρές έγινε μεταξύ των ομάδων AGT GROUP και GABOL το Σάββατο το βράδυ στο γήπεδο του Φοίνικα. Η AGT GROUP BC παρατάχτηκε με 9 παίκτες και η GABOL με 7 συν το Γιώργο τον Ζωγράφο που αποτελεί και το νεότερο μέλος της ομάδας. Είναι ο γιος του Μίλτου του Ζωγράφου και για πρώτη φορά παίξανε μαζί πατέρας και γιος σε επίσημο αγώνα, γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση.

Στο παιχνίδι η GABOL μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά με τον Βασιλειάδη Γ. να βάζει τους 14 απο τους 21 του Α δεκάλεπτου και ο Ζωγράφος Μ. να χτυπά ως συνήθως από το τρίποντο. Από την άλλη Η AGT σκόραρε κυρίως με βολές του Φιλιππίδη και του Γκατζού. Στην δεύτερη περίοδο η AGT προσπάθησε κυρίως με τρίποντα των Καλπίδη και Γεωργιάδη να κρατηθεί κοντά στο σκόρ, ενώ από την άλλη πλευρά, η Gabol με τον Φαρμάκη να παίρνει καταπληκτικές θέσεις μέσα στην ρακέτα και να βρίσκει λύσεις είτε σκοράροντας είτε πασσάροντας . Το ημίχρονο έκλεισε με 37-45 υπέρ της GABOL.

Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο ξεχώρισε και η άμυνα του Ζωγράφου Μ πάνω στον εξαιρετικό Φιλιππίδη της AGT.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Θεοχαρόπουλος από τη AGT πήρε το όπλο του και πυροβολούσε με τρίποντα και με βοήθεια από τον Εμμανουηλίδη να μειώνει την διαφορά. Από την άλλη η GABOL σε αυτό το διάστημα δεν έπαιζε καλή άμυνα με αρκετά χαμένα ριμπάουντ, παρ όλη την προσπάθεια του Κοσμά Κ που ήταν σπουδαίος και στα δύο μέρη του γηπέδου.Το σκόρ στα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου ήταν ισόπαλο 57-57. Ένα ξέσπασμα του Βασιλειάδη Γ και ένα σπουδαίο τρίποντο του Φαρμάκη έκτισε μία διαφορά για την GABOL 6 πόντων. Τέλος τρίτου δεκάλεπτου, σκορ 57-63.

H AGT στο τέταρτο δεκάλεπτο, παρ’ ότι νεότερη ηλικιακά ομάδα από την GABOL, άρχισε να χάνει δυνάμεις, κάτι που φάνηκε από τα αρκετά χαμένα λει απ, ενώ ο Θεοχαρόπουλος και ο Καλπίδης με τρίποντα προσπάθησαν να κρατήσουν το σκόρ. Από την πλευρά της, η Gabol έκανε πραγματικά υπέροχη διαχείριση της μπάλας και περνώντας από τα χέρια όλων τον παιχτών να καταλήγει στο καλάθι της AGT και έτσι το τελικό 69-78 ήρθε φυσιολογικά.