ΑΣΕΘ: Κυπελλούχος 2014 η Coca Cola

251

Την Παρασκευή 16 Μαΐου στο ανακαινισμένο γήπεδο της Σταυρούπολης διεξήχθη ο τελικός Κυπέλλου για το 2014 του Αθλητικού Συνδέσμου Εργαζομένων Θεσσαλονίκης (ΑΣΕΘ). Το παιχνίδι ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ και τελικά νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Coca Cola με 85-76 επί των Μηχανικών.

Οι νικητές στερήθηκαν των υπηρεσιών του τραυματία Βασίλη Τζήλια, ο οποίος αγωνίστηκε μόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα για να πάρει τη συμμετοχή, ενώ οι ηττημένοι, που τον τελευταίο μήνα ταλαιπωρήθηκαν από πολλά προβλήματα τραυματισμών που τους έβγαλαν εκτός στόχων, στερήθηκαν των υπηρεσιών των τραυματιών Κούμαλα, Σπίθα, Τσούλου και Κυριακού. Επίσης οι Βλάχος και Τζίκος αγωνίστηκαν με πρόβλημα τραυματισμού, όντας μη έτοιμοι 100% για τον αγώνα αυτό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Coca Cola να παίρνει την πρωτοπορία στο σκορ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και δεν την έχασε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Οι αντίπαλοι όμως ήταν καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα κοντά, καθώς η διαφορά δεν ξεπέρασε ποτέ τους 7 πόντους. Ο Ηλίας Μουρίκης οδηγούσε την επίθεση της Coca Cola όπως συνηθίζει, με άξιους συμπαραστάτες τους Ανδρέου και Εμμανουηλίδη. Την ίδια ώρα ο Ιατρού έδινε μεγάλες μάχες με τους θηριώδεις Βλαχάκη και Λιάντα κάτω από τα καλάθια. Από τους Μηχανικούς κράτησαν την επίθεση ο Βλάχος, που αν και τραυματίας έκανε πολύ καλό παιχνίδι, μαζί με τον Βλαχάκη, που ήταν κυρίαρχος των αιθέρων, αλλά και τον ιδιαίτερα εύστοχο Παπαθανασίου.

Η Coca Cola προηγήθηκε με 20-13 στο 9′ και 42-35′ στο 19′, όμως οι Μηχανικοί πάντα είχαν την απάντηση και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 42-38. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα, με την διαφορά να συντηρείται στους 4-5 πόντους. Ωστόσο ο τραυματισμός του Μουρίκη στο 25′ από στραβοπάτημα σε διεκδίκηση της μπάλας λίγο έλειψε να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Ανδρέου με δύο συνεχόμενα τρίποντα και ο Εμμανουηλίδης με 8 πόντους στο διάστημα αυτό διατήρησαν την υπέρ της ομάδος τους διαφορά. Οι Μηχανικοί τελικά μείωσαν σε 73-71 στο 36′, έχασαν τριπλή ευκαιρία να πάρουν και το προβάδισμα, αλλά η κούρασή τους σε συνδυασμό με την επάνοδο του Μουρίκη που έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε στα 4 τελευταία λεπτά πετυχαίνοντας μάλιστα να ξεκολλήσει επιθετικά την ομάδα του κάνοντας το 75-71 στο 38′, δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Το σκορ έγινε 79-71 με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς μετά από άστοχα σουτ, οι Μηχανικοί μείωσαν προσωρινά με το Βλάχο σε 79-74 αλλά στο 1” που υπολειπόταν δεν πρόλαβαν να επανέλθουν στο σκορ εκ νέου.

Άριστη η διαιτησία του Κυρίου Πολυχρονιάδη και της Κυρίας Τζιβελεκίδου, που με σχεδόν μηδέν λάθη συνέβαλαν και αυτοί μαζί με τους παίκτες των ομάδων στην διεξαγωγή ενός τόσο καλού αγώνα.

Η ομάδα των Μηχανικών τελείωσε τις υποχρεώσεις της για φέτος, με την πικρία για τους πολλούς τραυματισμούς που της στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ η ομάδα της Coca Cola, με ανεβασμένη πλέον την ψυχολογία από την κατάκτηση του Κυπέλλου, θα διεκδικήσει στα ίσια και το Πρωτάθλημα από τον Ιπποκράτη στον μεγάλο τελικό του ΑΣΕΘ.

Δεκάλεπτα: 22-15, 42-38, 61- 57, 85-76.

COCA COLA (ΠΛΑΚΙΔΑΣ): Τζήλιας, Μουρίκης 25(5), Χατζόπουλος, Μήτσης 6, Πλακίδας 2, Ανδρέου 17(2), Ιατρού 11, Λεμόνας, Παπαντωνίου, Εμμανουηλίδης 24.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ): Τζίκος 3(1), Κωλέττης 1, Γιαγκόπουλος 10(2), Δημητριάδης 2, Βλάχος 25(4), Βλαχάκης 22, Παπαθανασίου 11, Λιάντας 2.