ΑΣΕΘ : Η νύχτα των μεγάλων ρεκόρ

152

 

 

Η 2α Απριλίου θα γραφτεί στην ιστορία του ΑΣΕΘ με χρυσά γράμματα, καθώς είχαμε τέσσερα ρεκόρ σε δύο παιχνίδια, που έγιναν το ένα μετά το άλλο στο γήπεδο του ΤΕΦΑΑ.

Πριν τους αγώνες, αναμενόταν μία μεγάλη μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της κανονικής περιόδου στην Α κατηγορία. Ο Σπύρος Λευκαδίτης με 319 πόντους και ο Mladen Simovic με 316 θα αγωνίζονταν στην τελευταία αγωνιστική με σκοπό να πετύχουν όσους περισσότερους μπορούν για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Αρχικά έγινε ο αγώνας MEDICAL-MONOTECH BC. Ο SIMOVIC αγωνίστηκε 36 λεπτά, ήταν ορεξάτος και ασταμάτητος και οδήγησε την ομάδα του στην εκτός έδρας νίκη με 72-96, πετυχαίνοντας 55 πόντους, κάνοντας ρεκόρ στην ιστορία του ΑΣΕΘ (το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 54 πόντους). Όλα έδειχναν ότι αγκάλιασε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ…. Κι όμως. Ο Σπύρος Λευκαδίτης περίμενε υπομονετικά να τελειώσει το παιχνίδι και ετοιμαζόταν ψυχολογικά να μπει στο γήπεδο και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να αλλάξει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί εκείνη τη στιγμή..

Από το ζέσταμα έδειξε ότι ήταν αποφασισμένος. Ο αγώνας LABNET-CUSTOM BROKERS BC ξεκίνησε. Ο ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ έκανε ίσως τη μυθικότερη εμφάνιση που έχει γίνει στο Πρωτάθλημα του ΑΣΕΘ. Σκόραρε με κάθε δυνατό τρόπο, κοντά στο καλάθι, από μέση απόσταση, έξω από τη γραμμή των 6.75 και σταμάτησε στους 79 πόντους στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε, παίρνοντας έτσι τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της περιόδου 2022-2023 και κάνοντας ρεκόρ πόντων από έναν αθλητή στις διοργανώσεις του ΑΣΕΘ, αφήνοντας έτσι τον SIMOVIC στη δεύτερη θέση.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οδήγησε και την ομάδα του σε ένα ρεκόρ. Με το τελικό 80-143, οι CUSTOM BROKERS BC έγιναν η ομάδα που έχει πετύχει τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα.

Και δεν τελειώνει εδώ. Ο Θεοχάρης Παναγιωτόπουλος των CUSTOM BROKERS BC, με τα 41 εύστοχα τρίποντα που πέτυχε στο πρωτάθλημα, τερμάτισε πρώτος στην σχετική κατηγορία. Έτσι η ομάδα του, γίνεται η δεύτερη μετά τους Καλαμαράδες και η πρώτη στην Α κατηγορία, που έχει καταφέρει δύο παίκτες της να κερδίσουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και του πρώτου στα τρίποντα την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Οι παίκτες θα βραβευτούν για τις επιδόσεις τους μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού της Α κατηγορίας.