ΑΣΕΘ: Αύριο ο τελικός του Πρωταθλήματος. Αφιέρωμα στους δύο μονομάχους.

713

Το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαΐου στις 20.30 στο κλειστό γήπεδο του Καλοχωρίου θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός Πρωταθλήματος του ΑΣΕΘ. Αντίπαλοι θα είναι η COCACOLA3E(Κυπελλούχος 2018) και οι Μακεδονομάχοι Καλοχωρίου.

Λίγο νωρίτερα (18.30), θα γίνει ο μικρός τελικός. Αντίπαλοι θα είναι οι BROKERSBCκαι η MEDICAL, με αποκλειστικό στόχο το χάλκινο μετάλλιο της διοργάνωσης.

 

Στην κανονική περίοδο, η COCACOLAEξεκίνησε με 12-0 και όλα έδειχναν ότι θα τερματίσει πρώτη στον όμιλό της. Ωστόσο, οι τρεις ήττες που έκανε στη συνέχεια, με πιο οδυνηρή αυτή από τη MEDICAL, την έφεραν τελικά στο 15-3 και στην τρίτη θέση του Α’ ομίλου.

Στα PlayOffαντιμετώπισε την δεύτερη του Β’ ομίλου AGTGROUPBC, από την οποία μάλιστα ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα με 77-69. Αυτή η ήττα αφύπνισε την ομάδα, η οποία ανασυντάχθηκε, νίκησε εύκολα τον δεύτερο αγώνα με 83-69 και τελικά πήρε δύσκολα την πρόκριση για το finalfourστο τρίτο παιχνίδι, νικώντας ξανά μετά από ένα σκληρό αγώνα με 49-54.

Στον ημιτελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη δυνατή ομάδα των BROKERSBC, η οποία ερχόταν με φόρα από τον αποκλεισμό του Ιπποκράτη στα προημιτελικά. Η νίκη ήρθε τελικά με 76-68 και έτσι η COCACOLA3Eθα διεκδικήσει το Σάββατο το βράδυ το πρώτο ντάμπλ της ιστορίας της.

Στην αντίπερα όχθη, οι ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ τερμάτισαν τέταρτοι στον Α’ όμιλο, με ρεκόρ 12 νίκες και 6 ήττες. Ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι εμφανίσεις τους κόντρα σε COCACOLA3Eκαι ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, τους οποίους και νίκησαν στην έδρα τους στο δεύτερο γύρο.

Στα PlayOffδιασταυρώθηκαν με την πρωτοπόρο του Β’ ομίλου ομάδα της ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ, ένα από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης για τον τίτλο. Παρά τα προγνωστικά και εκμεταλλευόμενοι την υπεροπλία τους κάτω από τα καλάθια, νίκησαν δύο φορές με το ίδιο σκορ περίπου (82-70 και 83-70) και προκρίθηκαν στο FinalFourτου Πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στην φυσική τους έδρα.

Οι δύο ήττες από τη MEDICALστην κανονική περίοδο (50-57 και 56-82), αλλά και το προβάδισμα αυτής με 9-21 στο πρώτο δεκάλεπτου του ημιτελικού, δεν έδειξαν να πτοούν τους ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ, οι οποίοι παίζοντας με ηρεμία και μεταφέροντας το παιχνίδι κάτω από το καλάθι, ανέτρεψαν την κατάσταση, νίκησαν με 60-51 και πήραν τελικά την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου.

Ιδιαίτερα δύσκολο είναι για κάποιον να κάνει προγνωστικά για την έκβαση του τελικού και τον επόμενο Πρωταθλητή του ΑΣΕΘ. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στην κανονική περίοδο, με την COCACOLA3Eνα κερδίζει με 67-59 στις 5/11/2017, και τους ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ να παίρνουν τη ρεβάνς με 80-70 στις 4/2/2018.

Η COCACOLA3Eπλεονεκτεί στην περιφέρεια, έχοντας νεαρούς και  ταλαντούχους παίκτες στις θέσεις αυτές, στο μακρινό σουτ και φυσικά στην εμπειρία της από τα 14 χρόνια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα του ΑΣΕΘ. Επίσης θα έχει τη μαεστρική καθοδήγηση του πολύπειρου Κ. Πλακίδα από τον πάγκο, ο οποίος συμμετέχει ανελλιπώς στην ομάδα από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Από την άλλη, οι ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ, βρίσκονται μόλις στη δεύτερή τους χρονιά στο Πρωτάθλημα του ΑΣΕΘ, ωστόσο έχουν τον ενθουσιασμό με το μέρος τους από τις δύο συνεχόμενες εμφατικές προκρίσεις, παίζουν στην έδρα τους, θα έχουν τη πλειοψηφία του κοινού με το μέρος τους και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν σε ένα ακόμα παιχνίδι την υπεροπλία τους κάτω από τα καλάθια. Είναι σίγουρο ότι οι ιδρυτές και φυσικοί ηγέτες της ομάδας, κ. Στάμος και Γεωργιάδης, θα έχουν ετοιμάσει ψυχολογικά τους παίκτες τους για να εμφανιστούν πανέτοιμοι και ψυχωμένοι για τη μεγαλύτερη στιγμή της ομάδας τους στο φετινό Πρωτάθλημα του ΑΣΕΘ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΑΣΕΘ, στον τελικό του Πρωταθλήματος θα υπάρχουν τρεις διαιτητές. Ο αξιολογημένος Α1 Εθνικής Κ. Φούντζηλας και οι έμπειροι Κ. Βασιλόπουλος και Μοσχάς θα είναι το τρίδυμο που θα διαιτητεύσει τον αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα θα γίνουν οι απονομές Κυπέλλων και μεταλλίων στους νικητές της περιόδου 2017-2018. Κύπελλο Ήθους στην ομάδα της Υδραυλικής, Κύπελλο και μετάλλια στην Κυπελλούχο ΑΣΕΘ 2018 ομάδα της COCACOLA3E, το Κύπελλο στον Πρωταθλητή, και τέλος, μετάλλια στις τρεις πρώτες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.