Αρετσού: Το πιο ωραίο story της Β’ Εθνικής

276

Διαβάστε ποια είναι η Αρετσού Καλαμαριάς, η ομάδα που έκανε το περασμένο καλοκαίρι το μεγαλύτερο άλμα στην ιστορία των εθνικών κατηγοριών και ήταν υπεύθυνη για την έκπληξη της πρεμιέρας στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής.
facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
Αρετσού: Το πιο ωραίο story της Β’ Εθνικής

Πέρυσι τέτοια εποχή η Αρετσού ξεκινούσε την πορεία της στη Β’ ΕΚΑΣΘ, δίχως μάλιστα να έχει μεγαλεπήβολους στόχους. Ένα χρόνο αργότερα η ομάδα της Καλαμαριάς όχι μόνο έπαιξε για πρώτη φορά στην 41χρονη ιστορία της στη Β’ Εθνική, αλλά ήταν υπεύθυνη και για την έκπληξη της πρεμιέρας στον 4ο όμιλο, επικρατώντας εκτός έδρας του ΚΑΟΧ. Μία νίκη που μάλλον ουδείς περίμενε. Εκτός, ίσως, από τα ίδια τα μέλη της ομάδας.

Η Αρετσού αποτελεί το πιο ενδιαφέρων story της φετινής Β’ Εθνικής. Πρόκειται για μία ομάδα που προσπέρασε σε ένα καλοκαίρι τρεις κατηγορίες (εξαγοράζοντας το ΑΦΜ του Στρατωνίου) και βρέθηκε από τη Β’ ΕΚΑΣΘ στη Β’ Εθνική. Πρόκειται για την ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία. Ένα μπάτζετ τόσο μικρό, που όπως θα σου πει και ο προπονητής, Δημήτρης Πετρόπουλος, “θα σε κάνει να γελάσεις”.

Στο ρόστερ της υπάρχουν μόνο τρεις παίκτες με ουσιαστική προϋπηρεσία σε επίπεδο Β’ Εθνικής: ο Βασίλης Κολοκοτρώνης (αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Γέφυρα), ο Θωμάς Σιδεροηλίαςκαι ο Χρήστος Καραδήμας, ο μόνος που παρέμεινε από το Στρατώνι μετά την απορρόφηση του συλλόγου της Χαλκιδικής. Παρεμπιπτόντως, από τη Β’ Εθνική έχουν περάσει και ο Γιώργος Χατζηβούρκογλου, ο Διαμαντής Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Μαλολάρι, αλλά μετρούν μόνο μία, δύο και τρεις συμμετοχές αντίστοιχα.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι κάτι παραπάνω από 21 χρόνια. Δεν υπάρχει ουδείς μεγαλύτερος από τον 25χρονο Θανάση Φλετούρη-που δεν έπαιξε καν στην πρεμιέρα λόγω τραυματισμού. Τη 12άδα απαρτίζουν επτά παιδιά που παίζουν και στην Κ20.

Η Αρετσού παίζει στη Β’ Εθνική επειδή, έτσι… της αρέσει. Ο πρωταθλητισμός δεν την ενδιέφερε ποτέ. Ο προϋπολογισμός της χρονιάς προέρχεται από τις πολυάριθμες μικρές χορηγίες που έχει εξασφαλίσει και το κύριο μέλημά του συλλόγου είναι οι ακαδημίες της. Τις οποίες προσέχει σαν κόρη οφθαλμού.

“ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, Η ΕΞΕΛΙΞΗ”

«Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η δημιουργία παικτών, η εξέλιξη», εξηγεί στο basketblog.gr ο Δημήτρης Πετρόπουλος, ο οποίος μπήκε φέτος στην 16η του χρονιά ως προπονητής της ομάδας. «Στην Αρετσού υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια. Έχουμε πει εξ αρχής ότι στη Β’ και στη Γ’ Εθνική είναι προτιμότερο να παίζουν οι μικροί, ακόμα κι αν πέσει η ομάδα. Η παρουσία στη Β’ Εθνική αποτελεί πάντως ένα έξτρα κίνητρο και για τους γονείς. Οι περισσότεροι δεν ήξεραν καν ότι θα παίξουμε στη Β’ Εθνική φέτος. Η κατηγορία τους δίνει ένα παραπάνω λόγο να φέρουν τα παιδιά τους. Στις ακαδημίες υπάρχουν φέτος για πρώτη φορά 130-140 παιδιά, αριθμός που αποτελεί αύξηση 35% σε σχέση με πέρυσι».

Η Αρετσού έχει όμως και ανδρική ομάδα. Μία ομάδα που καταπώς φαίνεται, δεν θα γίνει σάκος του μποξ στον 4ο όμιλο. Κι ας μην έχει ουσιαστικά γήπεδο αυτή τη στιγμή, λόγω των έργων στο ΔΑΚ Καλαμαριάς, τα οποία θα ολοκληρωθούν λογικά μέσα στο Δεκέμβριο, αναγκάζοντάς την να αλλάζει έδρες κάθε εβδομάδα.

Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος υπήρξαν στοιχηματικές εταιρίες που τοποθετούσαν την Αρετσού στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου, με απόδοση 500 να κατακτήσει την πρωτιά. Καλύτερο κίνητρο δεν θα μπορούσαν να βρουν οι νεαροί παίκτες της ομάδας ενόψει του αγώνα της πρεμιέρας.

«Οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα πέσουμε στη Γ’ Εθνική χωρίς να κάνουμε ούτε μία νίκη…» λέει ο Πετρόπουλος. «Μπορεί να έχουμε πολύ μικρό μπάτζετ, είμαστε όμως μία καλά οργανωμένη ομάδα, κάνουμε διπλές προπονήσεις και παίζουμε με ηρεμία, χωρίς πίεση και με στόχο τη δημιουργία, την εξέλιξη. Ακόμα κι αν πέσουμε στη Γ’ Εθνική, ξέρουμε ότι μπορεί να δώσουμε μία ευκαιρία σε κάποια παιδιά να πάνε παραπάνω, να κάνουν ένα βήμα στην καριέρα τους».

Μέχρι τότε, το κοντέρ γράφει 1-0. Και τρώγοντας ανοίγει η όρεξη.