Από το κακό στο χειρότερο

450

Θα γίνει, δε θα γίνει… Θα γίνει, δε θα γίνει… Φυσικά αναφερόμαστε στον μεγάλο τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό (τυχαίο;;; Δε νομίζω). 

Το θέατρο του παραλόγου που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, με πηγή έμπνευσης τις δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας, μπορούμε να πούμε ότι έχει γίνει κουραστικό. Η ΕΟΚ αποποιείται της ευθύνης της με τη σημερινή ανακοίνωση, τα “ρίχνει” όλα στην Αστυνομία και λέει στην ουσία “κάντε ότι θέλετε εσείς”. Λες και η Αστυνομία είναι αυτή που κάνει κουμάντο στο ελληνικό μπάσκετ. (Το ποιος κάνει είναι άλλο ερώτημα…). Ο τελικός, αν θα γίνει στις 6 Μαρτίου, θα τον δουν περίπου 2000 άτομα σε ένα γήπεδο 14.500 θέσεων. Κάτι που έγινε και στο παρελθόν, αλλά κανένας δεν αντέδρασε. Το 2009 στο Βερολίνο βρέθηκαν σε μία πόλη οπαδοί του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θυμάται κανείς να έγινε τίποτα; Οι ίδιοι φίλαθλοι δεν ήταν και εκεί; Ή μήπως κάνουμε λάθος; Αλλά τι να λέμε τώρα… Εδώ βγαίνουν πρόεδροι, υπό την ανοχή βέβαια των αρμόδιων οργάνων και βρίζουν παίκτες, σε άπταιστα Αγγλικά.

 

Βλέπαμε στο Φάιναλ 8 του Ισπανικού Κυπέλλου και λέγαμε εμείς πότε θα δούμε μια τέτοια γιορτή στην Ελλάδα. Με οκτώ ομάδες να αγωνίζονται για ένα Κύπελλο και όχι εντελώς τυχαία για μια ακόμα χρονιά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να μη συναντιούνται πριν το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας…

 

Μέσα σε όλη αυτή τη δύνη κάποιος πρέπει να σταθεί μπροστά, αλλά ποιος; Ο Βασίλης Οικονομίδης; Που υπό τη θητεία του, είτε αν κάνει λάθη, είτε όχι, το ελληνικό μπάσκετ διανύει τη χειρότερη του περίοδο… Ή Γιώργος Βασιλακόπουλος που φαντάζει ολομόναχος και ο μόνος που προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση, έστω με τη Μεσογειακή Λίγκα. Το θέμα είναι ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο… Α και να μη ξεχάσουμε. Καλή τηλεθέαση στον Τελικό εμείς από τη Θεσσαλονίκη, καθώς είπαμε. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το ζευγάρι… “ΑΧΑΣΤΟ”.