Αποχώρισε με αιχμές από τον Πρωτέα Ελευθερίου Κορδελιού ο Μάριος Οταμπασίδης

619

Ο πρώην πλέον προπονητής του Πρωτέα Ελευθερίου Κορδελιού,  Μάριος Οταμπασίδης, εξέδωσε την παρακάτω καταγγελία:

«Ανακοινώθηκε η λύση της  συνεργασίας μου με τον Πρωτέα Ελευθερίου Κορδελιού, μια συνεργασία η οποία δεν «στεκόταν» εξ αρχής σε στέρεα και έντιμη βάση για διάφορους αλλά πρακτικούς λόγους, οι οποίοι συγκαταλέγονται στον τομέα της αξιοπρέπειας.

Όταν μου προτάθηκε να αναλάβω το εφηβικό τμήμα, το δέχτηκα μόνο και μόνο για να βοηθήσω μία ιστορική ομάδα στον τόπο που κατοικώ και να συνεισφέρω στο άθλημα που αγαπώ και πλέον δυστυχώς δεν μπορώ να ασκήσω λόγω του σοβαρού προβλήματος που έχω στην μέση. (δισκοπάθεια – ισχιαλγία).

Σε μια κίνηση φιλότιμου (άγνωστη λέξη για τον πραγματικό εκπρόσωπο του ΔΣ) , προσφέρθηκα να αναλάβω δωρεάν και το τμήμα κοριτσιών για να μην δαπανηθούν περαιτέρω χρήματα διότι οι εποχές είναι δύσκολες και για να μπορέσει να τρέξει καλύτερα η ομάδα. Στις δύο περιπτώσεις οι συμφωνίες ήταν ασταθείς αλλά βασίστηκα στον λόγο του επικεφαλής της ομάδας (το αντίτιμο εξαιρετικά χαμηλό).

Εδώ και ένα μήνα ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι δήθεν παραπόνων από τον επικεφαλής και κατηγοριών προς το πρόσωπο μου, ξεκινώντας από το πρόβλημα υγείας που έχω(ότι δεν συμμετέχω στην προπόνηση, κάτι που δεν μπορεί να σταθεί), συνεχίζοντας με παρεμβάσεις για το ποιος παίκτης θα παίξει ή όχι.

Στην πραγματικότητα όμως γινόντουσαν κινήσεις για να με απομακρύνει από το πόστο μου, λόγω ότι ο επικεφαλής της ομάδας, δεν ήθελε να βελτιώσει τις συνθήκες στα τμήματα μου και έβλεπε τους γονείς και τα παιδιά ως αγελάδες προς άρμεγμα και όχι ως ανθρώπους που πληρώνουν για να λάβουν μια συγκεκριμένη υπηρεσία για τα παιδιά τους, σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα.

Προσωπικά τα δικά μου τμήματα και ενώ πληρώνανε κανονικά δεν είχανε ούτε τα βασικά, ούτε T-Shirt προπόνησης, ούτε καν νερό στις προπονήσεις και στους αγώνες. Όταν αναφέρθηκα στα προβλήματα αυτά, αντιμετωπίστηκα εχθρικά από τον επικεφαλής της ομάδας.

Όταν κάποιος γονιός πληρώνει, ακόμα και για τα αγωνιστικά τμήματα, σίγουρα θα θέλει το παιδί του να έχει τα «βασικά» στις προπονήσεις και νερά στους αγώνες. Εγώ στα τμήματα μου δεν τα είχα αυτά, όταν εξέφρασα το παράπονο μου, η απάντηση ήταν «Ζήτα από τους γονείς». Απάντηση ανέντιμη προς εμένα και προς τους «πελάτες» του μη κερδοσκοπικού αθλητικού σωματείου.

Στο δια ταύτα, νιώθω ιδιαίτερα προσβεβλημένος από την συγκεκριμένη διαδικασία και θα εξαντλήσω το δικαίωμα που μου δίνει ο νόμος για να προασπίσω την αξιοπρέπεια μου, το άθλημα και να ενημερώσω τους συνδημότες μου.

Καλή επιτυχία στα τμήματα, στους παίκτες και στους προπονητές της ομάδας, οι λάθος χειρισμοί της διοίκησης δεν θα έχουν κανένα αντίκτυπο στην προσωπική μας σχέση, η προσπάθεια τους και προσφορά τους είναι αξιοζήλευτη».