Απάντηση Τ. Μπουγιουκλή στον ΚΑΟΣ

433

Η προπονήτρια της Νίκης Νεοχωρούδας, Τάνια Μπουγιουκλή με γραπτή της δήλωση δίνει τη δική της απάντηση στον ΚΑΟΣ για το μεταξύ τους παιχνίδι. Να σημειωθεί ότι η παρακάτω δήλωση αποτελεί προσωπική άποψη της κ. Μπουγιουκλή:

«Το αγώνισμα της καλαθοσφαίρισης, είναι από τα πιο τεχνικά αγωνίσματα και προσδίδει κανόνες σαφέστατους ανά την υφήλιο. Την αλήθεια όλοι την ζητάνε αλλά σπάνια την δέχονται. Δεν θα μπω ιεραρχικά πιο επάνω, από τους πλέον αρμοδίους. Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσατο. Υπεύθυνη είναι η ομοσπονδία μας και η ΚΕΔ. Τις απαντήσεις για τον αγώνα και αν έγινε παράβαση κανονισμών του αγωνίσματος μπάσκετ ανά την υφήλιο, τις έδωσαν.

Η δουλειά μου είναι να σκάφτομαι πολύ και για την δική μου ομάδα και για την αντίπαλη, να ενεργώ δημιουργικά και με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και να δρω ακαριαία. Δεν θα δεχόταν καμιά ομάδα οι αντίπαλοι να παίζουν με έξι παίκτες και να σουτάρουν κιόλας. Φτάσαμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ των κανονισμών να συζητείται. Σε ένα αγώνα ντέρμπυ δεν μετράμε ΟΙ λεπτομέρειες αλλά Η λεπτομέρεια. Το παραμικρό λάθος φέρνει την νίκη με την ήττα στο σημείο 0. Όποιος το ξεπεράσει ή δεν κάνει λάθος περνά στην απέναντι όχθη.

Δεν έχουμε δώσει οι αθλητές μου και εγώ ΠΟΤΕ το δικαίωμα να μας πάρουν δελτία, να λογομαχήσουμε, να βιαιοπραγήσουμε ούτε σε αθλητές ούτε σε διαιτητές ούτε σε προπονητές στους αγωνιστικούς χώρους. Πάντα μίλα με αποδείξεις στοιχεία που έχει η ομοσπονδία μας και ο άξιος θεσμός της ΕΚΑΣΘ αν έχουμε δώσει δικαίωμα για τιμωρία, ίσως και γι αυτό λογά μη αντίδρασης μας, σε καταστάσεις εκτός αθλητικού ιδεώδες, δίνουμε ανοχή για παραφιλολογία. Το παρελθόν μας στηρίζει ή στοιχειώνει το μέλλον μας.

Το σίγουρο είναι ότι εκείνη την ημέρα κάποιοι άνθρωποι που βρεθήκαν σε δύσκολη θέση κάποιων συμβάντων, δεν γυρίσαμε το κεφάλι μας, αλλά δώσαμε ‘τόπο στην οργή’ λογά ανθρωπιάς και ακέραια καλών συναισθημάτων. Αλλά δεν έδειξαν να το καταλαβαίνουν. Τον σεβασμό δεν τον ζητάμε. Τον κερδίζουμε με τις πράξεις μας και την καλλιέργεια του πνεύματος μας. Κάποιοι άνθρωποι ξέχασαν τι σημαίνει ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ και το φιλότιμο των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Προσπαθήσαμε να μην έχουν επιπτώσεις με την ανοχή μας. Ιερή η χωρά που γεννηθήκαμε και όπως έγραψε ο φιλόσοφος Αριστοτέλης, ευδαιμονία, αρετή, ηθική, αξιοπρέπεια, να μην εξοβελίζονται από την ζωή του ανθρώπου. Ας γίνουμε λοιπόν θετικοί άνθρωποι όπως μας αρμόζει σαν ΕΛΛΗΝΕΣ, και να μην βλέπουμε φαντάσματα γύρω μας, ότι κάτι γίνεται συνεχεία, ότι κάποιος μας κυνηγού και μας καταδιώκει. Όταν γεννηθείς, είναι το δώρο του θεού σε ΕΣΕΝΑ. Αυτό που ΓΙΝΕΣΑΙ είναι το δικό σου δώρο στον θεό! Εμείς οι Έλληνες, δώσαμε τα ‘φωτά’ του πολιτισμού και του αθλητισμού στην υφήλιο! Τα υπόλοιπα που διαπράττονται στην χωρά μας είναι για άλλες ψυχοσύνθεσης άλλων λαών.

Τιμώντας λοιπόν την ιεραρχία και τους θεσμούς της χώρας μου, απαντήσεις λοιπόν οι οποίες «βγήκαν» περί του πρακτικού θέματος του αγώνα, μόνο από τις αρμόδιες αρχές, ΕΚΑΣΘ και ΚΕΔ».