ΑΟ Αρετσούς: «Η δοκιμασία»

326

Με τίτλο «Η δοκιμασία» οι φίλοι του ΑΟ Αρετσούς, δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του συλλόγου το παρακάτω κείμενο:

«Το κλίμα στον περιστερώνα πριν το παιχνίδι με την Τριανδρία ήταν ήδη βαρύ. Η ήττα από την Κρήνη αλλά κυρίως η αποτρόπαια εικόνα της ομάδας στην επίθεση προβλημάτισαν το φίλαθλο κοινό της Αρετσούς. Η εβδομάδα μέχρι και το παιχνίδι της Παρασκευής με τον Αχιλλέα Τριανδρίας ήταν ιδιαίτερα επίπονη για τα παιδιά, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

Η ήττα στο τοπικό ντέρμπι είχε καταστροφικές συνέπειες ακόμα και στην προσωπική ζωή των αθλητών μας. Συγκεκριμένα , την Τρίτη ο Κωστής ο Οικονόμου που ήθελε να πάει να πιεί τον καθιερωμένο απογευματινό του καφέ στο Μικέλ στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, δέχθηκε φραστική επίθεση από θαμώνες αρετσιώτες, οι οποίοι ζητούσαν εξηγήσεις για την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Κωστής μη έχοντας άλλη επιλογή βούρκωσε και έφυγε άρον άρον!!

Ο Αλέξης ο Αρνίδης είπε να πάει με τον Τασούλη να παίξουν κυνοδρομίες στο προποτζίδικο όπου συνήθως κουμαριάζουν και μετά εκπλήξεως διαπίστωσαν ότι το κασκόλ και το λάβαρο της Αρετσούς που μέχρι πρότινος κοσμούσαν τον τοίχο, δεν ήταν πια εκεί και τη θέση τους είχε πάρει μια μεγάλη σημαία της Κρήνης!! Τα γόνατά τους λύγισαν και το στομάχι τους είχε γίνει κόμπος.. Έκλαψαν για λίγο , αλλά η περηφάνια τους δεν τους επέτρεπε να πλαντάξουν και έτσι είπαν στον προποτζή ότι κάτι μπήκε στα μάτια τους και έφυγαν βιαστικά. Οι νεαρότεροι της ομάδας που μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη πήγαιναν περήφανοι στο σχολείο με μπλουζάκια με τα διακριτικά της Αρετσούς, τώρα τα είχαν πια καταχωνιασμένα στις ντουλάπες με τα καλοκαιρινά, καθώς ήθελαν να αποφύγουν τα «πειράγματα» από τους συμμαθητές τους.

Ο πραγματικός εφιάλτης ήταν το γεγονός ότι πλέον τα παιδιά φορούσαν μόνο ρούχα της Κρηνής και έκαιγαν σημαίες της Αρετσούς στα διαλείμματα! Τα παραπάνω ήταν κάποια μόνο από όσα είχαν υποστεί οι παίκτες μας όλη την εβδομάδα, γεγονός που συντέλεσε όμως στο να σφυρηλατήσουν χαρακτήρα. Η θέληση να ξαναγίνουν τα αφεντικά της Καλαμαριάς λειτουργούσε σαν κίνητρο να στάξουν ακόμα περισσότερο ιδρώτα στην προπόνηση.

Έτσι αποφασίστηκε από το προπονητικό σταφ , την Τρίτη να έρθει ο γυμναστής- παιδοτρίβης Δάνης για να κάνει κάποιες ασκησούλες ρουτίνας, αμ δεε…. Μοίραζε τις κάμψεις σα διαφημιστικά φυλλάδια στην Καμάρα, και οι κραυγές πόνου και αγωνίας των παιδιών λίγο έδειχναν να τον επηρεάζουν.Ένα ήταν σίγουρο, αυτό δεν ήταν μια απλή γυμναστική ήταν τιμωρία και μάλιστα παραδειγματική για την ήττα της Παρασκευής!

Τρεις μέρες δεν μπορούσε ο Βαγγέλης ο Μπάκας να πιεί νερό με το ένα χέρι, χρειαζόταν και τα δύο καθώς και ένα σκύψιμο του κεφαλιού για δροσίσει το λαιμουδάκο του. Ο Γιάννης ο μπάρμαν δεν σέρβιρε ποτά από μεγάλα μπουκάλια παρά μόνο σφηνάκια, καθώς μόνο αυτά μπορούσε να κουμαντάρει. Ο Αχιλλέας έκλαιγε κάθε βράδυ γιατί δεν μπορούσε να σηκώσει το γυρόμπαλο και έτσι έτρωγε μόνο ελαφριά φαγητά για 2 ολόκληρες μέρες!!

Τα παιδιά είχαν δοκιμαστεί όλη την εβδομάδα και στο παιχνίδι με τον Αχιλλέα Τριανδρίας είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξιλεωθούν. Ο στόχος ήταν να βρουν την Αχίλλειο πτέρνα και να την κτυπήσουν!! Φόρεσαν όλοι τις φανέλες και το counter pain τους και βγήκαν για ζέσταμα. Η ατμόσφαιρα ήταν κρύα , μόλις κατι πάνω από 550 είχαν παρευρεθεί στις κερκίδες, δείγμα απογοήτευσης των οπαδών. Το παιχνίδι άρχισε καλά για την ομάδα μας και με όμορφο μπασκετ έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 2 πόντων.

Στη συνέχεια χάθηκε λίγο η συγκέντρωση των παικτών και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Αχιλλέα να διατηρεί μια διαφορά 8 πόντων. Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου όμως και αφού η Τριανδρία άρχισε να εφαρμόζει πίεση σε όλο το γήπεδο, το παρκέ θύμισε Santa Monica beach. Οι καρχαρίες βγήκαν παγανιά και η πλημμύρα ήταν για άλλη μια φορά γεγονός. Με αλλεπάλληλα λάθη και κακές επιλογές επιτρέψαμε στον αντίπαλο να ξεφύγει μέχρι και με 15 πόντους.

Οι περισσότεροι οπαδοί άρχισαν να φεύγουν πριν τη λήξη αναθεματίζοντας για τα 30 ευρώ που πλήρωσαν για την είσοδο. Το τέταρτο δεκάλεπτο δεν χαίρει ιδιαίτερου σχολιασμού και η εικόνα του αγώνα δεν μπορούσε να αλλάξει.Η ήττα ήταν απλά θέμα χρόνου. Οι ηρωικές προσπάθειες του τελευταίου πεσόντα Τσακίρογλου ήταν το κύκνειο άσμα μιας ακόμα κακής επιθετικής βραδιάς.

Τα κίτρινα φύλλα δεν τα έχουμε συνηθίσει, παρόλα αυτά έχουμε μαζέψει δύο συνεχόμενα. Όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και φήμες ήδη μιλούν περί όρκου των παικτών για νίκη στην Πυλαία κόντρα στην Μαλακοπή. Μπορεί ο λαός να είναι απογοητευμένος αλλά δεν παύει να αγαπάει την ομάδα. Εμείς οι σκληροπυρηνικοί αρετσούτσοι θα είμαστε και στο αυριανό ματς εκεί!

ΥΓ1 Ο Κάζαμαν είναι περίλυπος και απαρηγόρητος που έλειπε από την τιμωρία της Τρίτης και έτσι έκανε extra sessions crossfit και έτρεξε έναν ημιμαραθώνιο στον νομό Ημαθίας.

ΥΓ2 Ο Αντώνης ο Βλαχάκης γνωστός και ως “ coach –V” είναι ακόμα πιασμένος από τις κάμψεις και σκέφτεται να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, στο ίδιο κέντρο που έκανε αποθεραπεία ο Rajon Rondo.

ΥΓ3 Η Αχίλλειος πτέρνα δεν βρέθηκε ποτέ…».