ΑΟ Αρετσούς: «Η Αρετσού και η Μαλακοπή»

355

Με τίτλο «Η Αρετσού και η Μαλακοπή» οι φίλοι του ΑΟ Αρετσούς, δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του συλλόγου το παρακάτω κείμενο:

«Πέντε πούλμαν ναυλώσαμε από τον Ζορπίδη για την εκτός έδρας εξόρμηση των περιστεριών μας στην Πυλαία. 196 άτομα γράφτηκαν στην εκδρομή, κατάτι λιγότερα από ότι συνήθως , αλλά δικαιολογείται λόγω της απογοήτευσης από την κακή εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια και λόγω της ταυτόχρονης προβολής του “ the Voice “ στον ant1.

Για το πρώτο εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, εξαρτάται καθαρά από τα παιδιά. Για το δεύτερο πάντως έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με τον τηλεοπτικό σταθμό και όλα δείχνουν πως το δημοφιλές talent show θα μεταφερθεί Τετάρτη απόγευμα. Το σηματικότερο όμως από αυτές τις συζητήσεις είναι ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από την πλευρά του καναλιού να μεταδίδει τους αγώνες της ομάδας μας. Η διοιήκηση ήδη μελετάει την πρόταση καθώς και αναμένει αντιπροσφορές και από άλλα δίκτυα- δυνατά στο παιχνίδι έχει μπει και ο ote tv- και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η οριστική απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λάκης υποστηρίζει πως η Αρετσου BC είναι κοινωνικό αγαθό και επιμένει να δωθούν τα δικαιώματα στη ΔΤ ακόμα και δωρεάν ή με αντάλαγμα τέσσερις μπάλες Wilson και μια εξάδα νερά.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης «ζέλικο» Χατζημιχαηλίδης σε μία προσπάθεια να τονώσει το πεσμένο ηθικό της ομάδας αλλά και να ενισχύσει τη “χημεία “ μεταξύ των παικτών, παρέθεσε δεξίωση στην οικία του στα πέριξ του γηπέδου. Ο μπουφές είχε όλων των ειδών φρούτα , από μπανάνες και ακτινίδια μέχρι αβοκάντο και παπάγια(κάποιοι μίλησαν και για φρούτα του πάθους κάτι που ελέγχεται για την εγκυρότητα του). Είχε προσλάβει και προσωπικό που έστυβε συνεχώς φρέσκους φυσικούς χυμούς με αποκορύφωμα τον χυμο με ρόδι σαγκουίνι και σταφύλι όπου προτιμήθηκε από όλους. Ένα μέγάλο μπωλ με γιαούρτι 0% ήταν στο κέντρο του μπουφέ και λογιών λογιών ξηροί καρποί –ακόμα και γκότσι μπερι- και διάφορα είδη από μέλι διαθέσιμα για να το συνοδεύσουν.

Το ραντεβού με τη νίκη ήταν για τις 8μιση και φυσικά δεν άργησε κανείς. Κανείς δε χαμογελούσε… Σαν καμικάζι έτοιμοι να θυσιαστούν για την ομάδα έκαναν ζέσταμα με μάτια που γυάλιζαν! Οι τραυματίες Βλαχάκης και Δημοσθεναράς μέτρησαν συνολικά 93/102 σουτ! Πώς να χάσουμε με τέτοια ποσοστά!

Στο πρώτο δεκάλεπτο με εξαίρεση κάποιες ατομικές αναλαμπές δεν ήμασταν τόσο καλοι επιθετικά και στην άμυνα αφήναμε διαδρόμους ,κάτι που εκμεταλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες της Μαλακοπής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια διαφορά ασφαλείας και το δεκάλεπτο μας βρήκε να προηγούμαστε μόλις με 2 πόντους.

Στη συνέχεια όμως τα πράματα ήταν διαφορετικά. Ένας Τσακίρογλου που θύμισε Ντιρκ Νοβίτσκι να τιμωρεί συνεχώς από την περιφέρεια, ένας Οικονόμου που με τις κινήσεις του θα έκανε τον Hakeem Olajuwon να κοκκινίζει σαν εξάχρονο κοριτσάκι , ένας Μουστάκης με ρεπερτόριο που θα ζήλευε και ο Oscar Robertson ήταν καταλυτικοί στο να οδηγηθούμε στα αποδυτήρια με το υπέρ μας +12.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όπως συνήθως ήταν η ώρα για το καθιερωμένο πλέον μπάνιο στον ωκεανό… Η άμυνα μας στο διάστημα αυτό μπορεί να συγκριθεί μόνο με καλσόν ιερόδουλης που εκδίδεται στα στενά της Νέας Ορλεάνης για 5 δολάρια, τόσο τρύπια!Block out δεν έγιναν ποτέ με συνέπεια οι αντίπαλοι να αλωνίζουν στη ρακέτα μας σαν Τούρκοι δερβέναγες στα χωριά της Ρούμελης τον 17ο αιώνα. Οι οπαδοί είχαν αρχίσει να δυσανασχετούν , ο coach είχε απηυδήσει και έψαχνε να βρεί μια αξιόπιστη λύση στην επίθεση, μάταια όμως… Η μπάλα στην επίθεση γυρνούσε άσκοπα και κανείς δεν αναλάμβανε να τελειώσει τη φάση.Το μάτς ήταν ξανά ντέρμπι και το δεκάλεπτο έληξε με την αρμάδα μας να βρίσκεται μόλις στο +1. Είχαμε ανάγκη από έναν ήρωα….

Ο Γίωργος “crossfit” Καζαντζίδης πήρε εντολή να ετοιμαστεί για να ξεκινήσει στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Έτυχε εκείνη την ώρα ο υπογράφων να κάνει έχει πλάτη στον αγώνα καθώς οργάνωνε την κερκίδα, αλλά πολλοί μου ορκίστηκαν ότι είδαν τον Καζαντζίδη να μπαίνει σε τηλεφωνικό θάλαμο και να βγαίνει ως Super-kazaman στο παρκε!!Και απ’ότι φαίνεται έτσι ήταν τα πράματα. Τα είχε βάλει μόνος του με όλη την αντίπαλη front line και κέρδισε κατά κράτος. Επιθετικά ριμπάουντ, γκολ φάουλ, σουτάκια από τα 4-5 μέτρα – που αν μη τι άλλω με αυτά βγάζει το ψωμί του τόσα χρόνια στις τοπικές κατηγορίες- συνέθεσαν την πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση παίκτη στο τετάρτο δεκάλεπτο στην ιστορία της β εκάσθ.Ήταν ο ήρωας που αναζητούσαμε! Πήρε όλη την ομάδα από το χεράκι και την ανέσυρε απ’τα βάθη του Ατλαντικού όπου είχε βυθιστεί νωρίτερα. Είχαμε μόλις βγει στην επιφάνεια και στο +5 και ήταν η ώρα να βάλει το κερασάκι στην τούρτα! Ξεχύθηκε και ακολούθησε τον αιφνιδιασμό σαν τρέιλερ , και αφού πήρε την μπάλα έσπασε δις την μέση στον αέρα και πέτυχε το πιο όμορφο καλάθι της αναμέτρησης. Οι παλιοί στην κερκίδα μας εξομολογήθηκαν ότι είχαν να δουν τέτοια κίνηση από τον Νίκο τον Γκάλη! Άλλοι υποστήριζαν ότι ήταν στον αέρα για περίπου 2-3 δευτερόλεπτα και οι παράγοντες της Μαλακοπής ζήτησαν να ελέγξουν τις σόλες των παπουτσιών του για το φλάμπερ!

Τελείωσε το παιχνίδι και μας βρήκε επιτέλους με το ροζ φίλο στα χέρια.Ύστερα από τα καθιερωμένα “όλε-όλε” , ο Κάζαμαν πήγε για σύντομες δηλώσεις με τo espn της αμερικής και την ισπανική “Marca”από την οποία και πληροφορήθηκε για το ενδιαφέρον της Φουενλαμπράδα. Σε ερώτηση που του έκανε η γνωστή δημοσιογράφος Sara Carbonero σχετικά με το πώς θα έβλεπε την προοπτική μιας τέτοιας μεταγραφής ο Γιώργαρος απάντησε επι λέξει : “ Με κολακεύει το ενδιαφέρον της Φουενλαμπράδα , αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να ακολουθώ την καρδιά μου. Ο παππούς μου ήταν Αρετσού ,το ίδιο και ο πατέρας μου και στο σπίτι πριν το φαγητό αντί για προσευχή ψάλλαμε τον ύμνο της Αρετσούς. Αυτήν τη στιγμή είμαι ευλογημένος να αγωνίζομαι στην ομάδα που αγαπώ και για όσο με βαστούν τα πόδια μου σκοπεύω να μείνω. Καμία Φουενλαμπαδα… πως την είπες;…. μόνο Αρετσού” .Αυτά δήλωσε και έδειξε το τατουάζ με το περιστέρι που έχει στο στήθος.

Ο Κάζαμαν είχε 18 πόντους ,16 ριμπάουνρ(7 επιθετικά) ,3 ασίστ ,5 κοψίματα 1 κλέψιμο και 0 λάθη σε 28 λεπτά συμμετοχής . Δίκαια κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης.

Το εν λόγω βραβείο θα του παραδiδόταν σε μια σεμνή (όπως επιθυμούσε ο ίδιος) τελετή στο χώρο δεξιώσεων “Takadum” το ίδιο βράδυ παρουσία εκλεκτών μπασκετικών παραγόντων ,παικτών και διαιτητών. Το βραβείο του παρέδωσε ο παλαίμαχος και πρώην διεθνής Βασίλης Αγραφιώτης σε κλίμα συγκίνησης.

Επόμενος στόχος είναι η νίκη με το Πανόραμα! Θα γεμίσουμε για άλλη μια φορά το ΔΑΚ ! Ο πανοραμίτης Σανκάρα δεν θα εισέλθει αυτήν τη φορά στο γήπεδο!

Φίλοι Αρετσούς

ΥΓ Να δώσουμε συγχαρητήρια στην εφηβική ομάδα μας που έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους “24” του πρωταθλήματος επικρατώντας με διαφορα 27 πόντων της αντίστοιχης της Σίνδου».