Αναμένονται ρεκόρ συμμετοχών στα 3 on 3 του ΠΣΑΤ και της ΕΟΚ-Λόρτος : «Τo μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού, οδηγός για τις κοινωνικές δράσεις της ΕΚΑΣΘ»

565

Εκατοντάδες είναι ήδη οι συμμετοχές ενόψει των τουρνουά 3 on 3 «Τάπα στη βία και το ρατσισμό», τα οποία διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο ΕΣΑΚΕ, οι τοπικοί Δήμοι, οι τοπικές ενώσεις σωματείων καλαθοσφαίρισης, η περιφέρεια Κρήτης και οι σύνδεσμοι κριτών και διαιτητών, με συμπαίκτη τη Γ.Γ.Α, αφού οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της.

Οι φίλοι του μπάσκετ αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών και εφέτος στα τουρνουά και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στις ενώσεις σωματείων καλαθοσφαίρισης, οι οποίες κάνουν και αυτές ότι περνάει απ το χέρι τους, προκειμένου για μια ακόμη χρόνια να κυλήσουν όλα άψογα και να ευχαριστηθούν τους αγώνες, κυρίως οι συμμετέχοντες.

«Στην ΕΣΚΑ κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ανάπτυξη του μπάσκετ και τέτοιου είδους εκδηλώσεις εκτοξεύουν το άθλημα που αγαπάμε, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα τουρνουά 3ΟΝ3 «Τάπα στη βία και το ρατσισμό» φέρνουν χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο χώρο του μπάσκετ. Οπότε, τα κέρδη είναι παρά πολλά και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι όλοι οι αστέρες του ελληνικού μπασκετ, ξεκίνησαν από τις αλάνες, από κάποιο τουρνουά.

Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που ο αριθμός των τουρνουά έχει αυξηθεί εφέτος διότι αυτό δείχνει την αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ και ότι ο θεσμός μεγαλώνει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ Γιάννης Αλεξόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ Ευάγγελος Λυμπεράτος, υποστήριξε: «Η Ε.Σ.ΚΑ.ΝΑ. συνεχίζοντας τις αρχές του Μεγάλου Πέτρου Καπαγέρωφ σχετικά με την ανάπτυξη του μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου της Νότιας Αττικής θα συνδράμει και φέτος στη συνδιοργάνωση με τον πάντα δραστήριο Π.Σ.Α.Κ. και θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις για την άρτια διεξαγωγή. Εκφράζουμε την ευαρέσκεια μας στον Π.Σ.Α. Κ. για το μεγάλο αυτό γεγονός στις 23 και 24 Ιουνίου και ευχόμαστε Καλή επιτυχία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ Σάββας Λόρτος ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη μας και συμμετέχουμε ως κύριος φορέας του αθλήματος, μια σπουδαία διοργάνωση του ΠΣΑΚ, το τουρνουά 3 on 3 streetball, με κεντρικό σύνθημα «Τάπα στη βία και το ρατσισμό». Η χαρά του παιχνιδιού και οι συγκινήσεις που προσφέρει ο αθλητισμός και δη το μπάσκετ, αποκτούν απόλυτα κοινωνικό χαρακτήρα σε ένα Σαββατοκύριακο, 26-27 Μαΐου, στο πλακόστρωτο της παραλίας, στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αθλητές, μικροί και μεγάλοι, ολόκληρες οικογένειες αγαπούν και παίζουν μπάσκετ στο δρόμο και συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή. To μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού αποτελεί οδηγό για τις κοινωνικές δράσεις της ΕΚΑΣΘ».

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Χαράλαμπος Μαρκάκης δήλωσε: «Η Κρήτη είναι πιστή στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και γενικότερα σε εκδηλώσεις που αφορούν το μπάσκετ. Τουρνουά 3ΟΝ3 με απούσα την Κρήτη δεν γίνεται. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, το μεγαλύτερο και ομορφότερο για πολλούς νησί της Ελλάδας, θα φιλοξενήσει πολλά από τα λαμπερά αστέρια του ελληνικού μπάσκετ και εκατοντάδες παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν και να παίξουν μαζί τους. Είμαστε σίγουροι, πως οι δρόμοι των Χανίων θα γεμίσουν και πάλι χαρούμενα πρόσωπα και οι τουρίστες θα αντιληφθούν για ποιο λόγο η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Για μια ακόμη χρονιά, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικά συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων, προκειμένου να μοιραστούν χαμόγελα σε ανθρώπους που εχουν πραγματικά ανάγκη.

Οι έξι πόλεις που θα φιλοξενήσουν εφέτος τουρνουά είναι οι εξής:

Θεσσαλονίκη (26 & 27 Μαϊου) – ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αχαρνές (9 & 10 Ιουνίου) – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Χαϊδαρι (16 & 17 Ιουνίου) – ΤΕΡΜΑ ΟΔΟΥ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ & 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ελευσίνα (23 & 24 Ιουνίου) – ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΓΟΥΛΑ

Γαλάτσι (30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου) – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Λ.ΒΕΪΚΟΥ – ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ

Χανιά (7 & 8 Ιουλίου) – ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Όλα τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ λοιπόν, θα λάμψουν και αυτό το καλοκαίρι και θα δώσουν την ευκαιρία σε εκατοντάδες ανθρώπους να τα γνωρίσουν και να παίξουν μαζί τους.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ: psak.gr