Ανακοίνωση απο τον ΣΔΚΘ

433

Με αφορμή τα ποικίλα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στα τοπικά πρωταθλήματα (διοργάνωση της Ε.Κ.Α.Σ.Θ.) αρχής γενομένης λίγο πριν τις 26/10/2011 και όπως τούτα προκύπτουν από τις πολυάριθμες αναφορές που έχουν υποβληθεί από τους διαιτητές-μέλη μας στα αρμόδια όργανα καθώς και έχουν περιέλθει εις γνώσιν μας (του Συνδέσμου μας) λόγω της ταυτόχρονης κοινοποίησης των και προς το Σ.Δ.Κ.Θ., το Δ.Σ. αισθάνεται χρέος να τονίσει ότι ο Σ.Δ.Κ.Θ. είναι και θα είναι δίπλα στους διαιτητές-μέλη του προσφέροντας τους την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του σε όλα τα επίπεδα, προασπίζοντας με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντά τους και ικανοποιώντας τα νόμιμα δικαιώματά τους. Η πολυετής παρουσία και ύπαρξη μας στο χώρο της καλαθοσφαίρισης και δι’αυτόν της διαιτησίας –όντας ο αρχαιότερος Σύνδεσμος στην Ελλάδα- μας επιτάσσει να επισημάνουμε τα εξής :
– Πρώτον, ότι καταγγέλλουμε κάθε ανθρώπινη πράξη-ενέργεια που βλάπτει ή θέτει σε κίνδυνο έννομα αγαθά των διαιτητών-μελών μας (τιμή, υγεία, αξιοπρέπεια, ακεραιότητα κλπ.) και με οποιονδήποτε τρόπο (προφορικά, λεκτικά, με έργο, μέσω διαδικτύου κλπ.)
– Δεύτερον, ότι οποιοσδήποτε βλάπτει ή θέτει σε κίνδυνο έννομα αγαθά των διαιτητών-μελών μας θα μας βρει μπροστά του.
– Τρίτον, τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε στο εφεξής προσβλητική-βλαπτική συμπεριφορά του προς τα μέλη-διαιτητές μας.
Για τους λόγους αυτούς, και θέλοντας ο Σ.Δ.Κ.Θ. να προλάβει τις καταστάσεις έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και δη :
1) έχει αποστείλει το με αριθμό πρωτοκόλλου 533/05.12.11 έγγραφό προς την Ε.Κ.Α.Σ.Θ. με το οποίο και ζητά την συνδρομή των για την διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας προς τους παράγοντες-συντελεστές όλων των ομάδων των τοπικών πρωταθλημάτων (προπονητές, παίκτες, συνοδούς κλπ).
2) Έχει ενημερώσει πλήρως τους διαιτητές-μέλη του για τα δικαιώματά τους και τον τρόπο άσκησής τους.
Σε μία περίοδο κατά την οποία η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται, χρέος όλων των συντελεστών του αθλητισμού και δη του ερασιτεχνικού είναι η διασφάλιση και διατήρηση της αθλητικής ειρήνης. Θέτουμε άπαντες ενώπιον των ευθυνών τους.
Αξιότιμοι κύριοι, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης ασχολείται κατ’αυτόν τον τρόπο (δηλαδή κρούοντας τον κώδωνα) με το θέμα αυτό πρώτη φορά. Για εμάς είναι διακριτό πράγμα η αθλητική διαμαρτυρία από την συμπεριφορά που εκπίπτει σε αδίκημα, δηλαδή στην προσβολή έννομων αγαθών στα πλαίσια μιας αθλητικής δραστηριότητας.

Το Δ.Σ.