Αλμπάνης: «Ποντάρουμε στην ενέργεια και τη διάθεση»

162

Για τη νίκη επί της Καστοριάς στο ντεμπούτο του στον πάγκο των Αετών Βέροιας: «Καταρχάς, ένας επαγγελματίας προπονητής παρακολουθεί την αγορά, βλέπει τα παιχνίδια, είναι ενήμερος για την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες, γνωρίζει τι συμβαίνει στον χώρο, οπότε όταν προκύπτει κάποια δουλειά πρέπει να είναι σχετικά έτοιμος να μαθαίνει γρήγορα. Τα παιδιά τα ήξερα, ήξερα το ρόστερ, την κατηγορία την παρακολουθώ. Παρέλαβα μια ομάδα πάρα πολύ οργανωμένη, νοικοκυρεμένη. Συσπειρωθήκαμε, πάντα η αλλαγή προπονητή φέρνει μια συσπείρωση. Στο παιχνίδι με την Καστοριά υπήρχαν 2-3 παράμετροι που στοχεύσαμε και τους πετύχαμε πλήρως. Νομίζω αυτό μάς έδωσε τη νίκη».

Για τον φετινό στόχο της ομάδας του: «Οι Αετοί έχουν στόχο να καθιερωθούν στην κατηγορία, να παραμείνουν στη National League 2. Αν είναι δυνατόν να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα, ούτως ώστε να αποφύγουν τα play-out. Βήμα-βήμα, δεν κοιτάμε πιο μακριά, αυτός είναι ο στόχος για φέτος».

Για την «ταυτότητα» της ομάδας: «Στη δική μας ομάδα οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν ακόμη καθιερωθεί στις εθνικές κατηγορίες. Υπάρχουν κάποιοι έμπειροι παίκτες, όπως ο Δαχρετζής, ο Σαχμπατιάν, αλλά τα υπόλοιπα παιδιά έχουν παίξει στην κατηγορία για 1-2 σεζόν και περισσότερο στα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό στο οποίο ποντάρουμε είναι η ενέργεια και η διάθεση, περισσότερο ψυχολογικά. Θα βάλουμε και κάποια στοιχεία μπάσκετ κατά τη διάρκεια, θα κρατήσουμε τη διάθεση και θα τη μεθοδεύσουμε με το σωστό τρόπο για να έχουμε διάρκεια».

Για τον όμιλό τους: «Η κατηγορία έχει κάποιες ομάδες που έχουν ρόστερ με πολύ έμπειρους παίκτες, οι οποίοι έχουν πάρα πολλές παραστάσεις. Υπάρχουν ομάδες που έχουν πολύ “βαριά” ονόματα για την κατηγορία, όπως ο Αλμυρός, ο Πιερικός, η ΚούΠα Κιλκίς, οι Τιτάνες Παλαμά. Η Καστοριά έχει παίκτες που βρίσκονται χρόνια μαζί και γνωρίζονται μεταξύ τους. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που ξεχωρίζει. Ο κανόνας είναι απλός, αν είσαι καλός κερδίζεις, αν δεν είσαι θα χάσεις».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ: «Θα κάνουμε μια αξιολόγηση του τι ακριβώς συμβαίνει, θα ακούσουμε λίγο και τους αθλητές. Θα συζητήσουμε και με τη διοίκηση, γιατί δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο ακόμη. Από ‘δω και πέρα, θα γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα την ομάδα, θα με γνωρίσουν και οι παίκτες καλύτερα, θα δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε. Οτιδήποτε χρειαστεί να διορθώσουμε, θα το κάνουμε».

Για το επόμενο παιχνίδι (07/01), εκτός έδρας με τους Τιτάνες Παλαμά: «Δεν είναι ένα παιχνίδι που έχουμε να χάσουμε πολλά πράγματα, πέρα απ’ την αξιοπρέπειά μας. Πάμε να “πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας”. Θα δουλέψουμε, θα δούμε τι θα κάνουμε. Θα αξιολογήσουμε περισσότερο τους εαυτούς μάς, τι έχουμε καταφέρει αυτό το διάστημα».