Αλμπάνης: «Βάση και της ανδρικής μας ομάδας οι παίδες»

235

Ο προπονητής των παίδων του ΓΑΣ Ιαλυσού (πρωταθλήτρια Τ.Ε. Δωδεκανήσου), Ρούλης Αλμπάνης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για το αν είχαν στόχο τον πρωταθλητισμό: «Ο στόχος ήταν αυτός. Καταρχάς, ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ανδρική ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό, όπου η βάση της θα είναι νεαροί παίκτες, παίδες και έφηβοι, καθώς υπάρχει μια βάση ταλαντούχων αθλητών και μέσω της ανδρικής ομάδας να γαλουχηθούν στον πρωταθλητισμό και οι νεαροί αθλητές, παίρνοντας πάντα χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα. Στη δική μας ανδρική ομάδα αγωνίζονται 6 παίδες. Προπονούνται κανονικά με την ανδρική ομάδα και ουσιαστικά είναι η «ραχοκοκαλιά» της πρώτης ομάδας, αν δεν υπήρχαν αυτοί δε θα μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση. Θα πάμε να παίξουμε τον τελικό του ανδρικού πρωταθλήματος με τον Φοίβο Κω, αλλά η ομάδα θα υπολειτουργήσει 5-6 μέρες γιατί οι παίδες θα είναι στο Πανελλήνιο».

Για τη Β’ Φάση στην οποία προκρίθηκαν: «Εμείς πηγαίνουμε στην Τήνο μ’ έναν και μοναδικό σκοπό: να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας. Σ’ αυτές τις ηλικίες οι διαφορές είναι αμετάβλητες. Είναι καθαρά θέμα ημέρας και πόσο καλά προετοιμασμένοι θα είναι τη συγκεκριμένη στιγμή οι παίκτες. Θα πάμε να παίξουμε όπως πρέπει για να περάσουμε στην επόμενη φάση».