Αισχύλος Ωραιοκάστρου : [ Η μπασκετική Ιθάκη δεν είναι ουτοπία ]

396

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ : Τα συναισθήματα μου πολλά , οι σκέψεις μου , ακόμα περισσότερες . Συγγνώμη αν μπερδέψω τον αναγνώστη , αλλά πιστεύω η συνέπεια των γραφόμενων μου , να ικανοποιήσουν ως ένα βαθμό , αυτό που περιμένει ο καθένας να ακούσει και να καταλάβει με βάση τον τίτλο .
<< Η ομάδα είναι ένα δυναμικό σύνολο ατόμων με κάποιο σκοπό , που κάτω από συνθήκες που ευνοούν την ενότητα , εξελίσσεται σε ένα οργανωμένο σύστημα με αλληλοεξαρτώμενους ρόλους , θεσμούς , κοινούς στόχους , αξίες , στάσεις και ομοιογενή συμπεριφορά , που ικανοποιεί τις ανάγκες των μελών» . ….. Κοινωνική ψυχολογία , Δημήτριος Γεωργάς .
Η ομάδα δεν είναι απλά ένα σύνολο ατόμων , αλλά μία οργάνωση , με τη δική της δυναμική και τα δικά της χαρακτηριστικά και συμβάσεις . Αν δεν το συνειδητοποιήσεις , θα δημιουργήσεις προβλήματα .
Είναι καλό να ξέρεις τι κάνεις σε μια ομάδα , αλλά το σημαντικότερο είναι να ξέρεις τι κάνει η ομάδα σου και να δουλεύεις με βάση τη γνώση αυτή .
Αγάπησε , για να σε αγαπήσουν . Συνεργάσου , για να συνεργαστούν μαζί σου . Δούλεψε , για να δουλέψουν μαζί σου . Άκου , για να σε ακούσουν . Μπασκετικά ;;; Δώσε πάσα , για να σου δώσουν . Δώσε σκριν , για να πάρεις σκριν . Στην τελική … βοήθησε , για να σε βοηθήσουν . Ξεκούρασε κάποιον συμπαίχτη σου , για να σε ξεκουράσουν . Στήριξε , για να σε στηρίξουν . Και όμως δεν είναι ουτοπία αν μόνο κάνεις , χωρίς να περιμένεις . Παίξε μπάσκετ με ανιδιοτέλεια .
” Για να παίξεις , πρέπει να μάθεις . Και για να μάθεις , πρέπει να αποκτήσεις αθλητική νοοτροπία ” ….. Αργύρης Κωροναίος .
Οι αθλητές πρέπει να έχουν ήθος , σωστή νοοτροπία και να είναι καλοί συμπαίχτες . Να έχουν ως βασική αρχή τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα . Να λειτουργούν στο πλαίσιο που θα ωφελήσει το σύνολο και δεν θα κοιτούν τον ευατό τους . Να έρχονται στην προπόνηση για να ιδρώσουν και να δούνε τα αδέρφια τους ( συμπαίχτες και προπονητής ) . Να σέβονται τους αδερφούς τους . Οι αθλητές δεν πρέπει να ψάχνουν άλλοθι στους άλλους . Οι αθλητές πρέπει να σέβονται και να εκτιμούν το παιχνίδι , καθώς και όσους εμπλέκονται με αυτό .
Τελικά η μπασκετική Ιθάκη δεν είναι ουτοπία . Και ναι . Εγώ τη βρήκα στον Αισχύλο . Όλα αυτά που θέλω και τα προανέφερα , τα βρήκα και τα ζω στον Αισχύλο . Αγαπώ την φανέλα μου . Αγαπώ την ομάδα μου . Αγαπήστε με ανιδιοτέλεια την ομάδα σας , τη φανέλα σας .

Υ.Γ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΏ τόσο πολύ τους γονείς μου , τα πεθερικά μου και τη γυναίκα μου , που με στηρίζουν και με βοηθούν , στο να βρίσκομαι κοντά στην αγαπημένη μου ομάδα .

[ Η μπασκετική Ιθάκη δεν είναι ουτοπία ]

Βατιάνης Ελευθέριος