Αθλήτριες εκτός των τειχών

150

Στη λίστα με τις κορυφαίες φοιτήτριες-αθλήτριες για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στις Η.Π.Α. συμπεριλήφθηκαν οι διεθνείς παίκτριες, Έλενα Μποσγανά και Άρτεμις Κουκή, από το College Sports Communicators (CSC) Academic All-District Women’s Basketball Team.

Η Έλενα Μποσγανά, η οποία σπουδάζει και παίζει με την ομάδα του Στάνφορντ, είναι στη λίστα της Division 1 του NCAA μαζί με την Αμερικανίδα συμπαίκτριά της Χάνα Τζαμπ, έχοντας εξαιρετική επίδοση ως φοιτήτρια και ως αθλήτρια, σημειώνοντας μάλιστα την εφετινή αγωνιστική περίοδο ρεκόρ πόντων (18π.), στο παιχνίδι του α’ γύρου της March Madness με το Νόρφολκ Στέιτ (το Στάνφορντ νίκησε 79-50).

Ωστόσο, η πορεία του Στάνφορντ στο πρωτάθλημα του NCAA που βρίσκεται σε εξέλιξη, ολοκληρώθηκε στο Sweet 16, καθώς, τα ξημερώματα (30/3) η πρωταθλήτρια της Pac-12 ηττήθηκε 77-67 από το NC State στο Πόρτλαντ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Έλενα Μποσγανά πέτυχε 8 πόντους ( 3ριμπ., 4 ασ.) σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Η Έλενα Μοσγανά με την συμπαίκτριά της στο Στάνφορντ, Κάμερον Μπρινκ.
(Photo: Stanford Cardinal)

 

Η Άρτεμης Κουκή η οποία σπουδάζει και παίζει με την ομάδα του Western Michigan University, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις κορυφαίες φοιτήτριες-αθλήτριες μαζί με τις συμπαίκτριές της, Κέιντεν Γκλεν, Χάβα Σπίτζλεϊ και Γκάμπι Σάξμαν.

Photo: WMUBroncos

Η Ελληνίδα γκαρντ, στην εφετινή αγωνιστική περίοδο πήρε χρόνο συμμετοχής σε 28 παιχνίδια, έχοντας 4.1 μ.ο. πόντους.