Αθάναηλιδης: “Πάση θυσία νίκη την Κυριακή, ενθουσιαζόμαστε με τον κόσμο!”

418

“Πάση θυσία νίκη την Κυριακή, ενθουσιαζόμαστε με τον κόσμο!”

Έπειτα από δύο αγωνιστικές κατά τις οποίες επικράτησε του Ζέφυρου και της Μακαμπή, ο Απόλλων Καλαμαριάς επιστρέφει στην έδρα του για το παιχνίδι (16/12, 18.00) απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης. Ο Βασίλης Αθαναηλίδης, ο οποίος στους τελευταίους δύο αγώνες βοήθησε σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι δίνοντας συνολικά οχτώ ασίστ, αναφέρθηκε στο ματς της Κυριακής τονίζοντας την σημασία της νίκης για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα ο 19χρονος καλαθοσφαιριστής δήλωσε στο mgskapollon.gr: “Παίζουμε μετά από δύο νίκες εκτός έδρας που ήταν πολύ σημαντικές. Όμως τις αφήνουμε πίσω μας. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Το θέλουμε οπωσδήποτε… Θα γίνει μέσα στην έδρα μας, οπότε παίζει κι αυτό ρόλο. Θα δώσουμε έμφαση σίγουρα στην άμυνα, είναι αυτό που θέλει ο προπονητής μας και είναι κάτι που μας ταιριάζει σαν ομάδα καθώς είμαστε νέοι παίκτες και μπορούμε να το κάνουμε. Θα πιέσουμε και θα παίξουμε σκληρά. Είναι ένα παιχνίδι που πάση θυσία πρέπει να το πάρουμε”.

Συνεχίζοντας, αναφορικά με την πολύ καλή αμυντική παρουσία του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα ματς κόντρα σε Ζέφυρο και Μακαμπή και την νέα φιλοσοφία που έχει η ομάδα του Γιάννη Τσεσμετζή, είπε: “Η φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη. Δηλαδή, πρώτα άμυνα και μετά επίθεση… Θα πρέπει ο αντίπαλος να ιδρώσει πάρα πολύ για να καταφέρει να πετύχει καλάθι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας πλέον… Αυτή είναι η φιλοσοφία των κόουτς και μας την έχουν περάσει. Δεν είμαστε μόνο επιθετικοί παίκτες. Είμαστε όλοι, ένας προς ένας, πολύ καλοί παίκτες. Οπότε μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και μπροστά αλλά και πίσω. Σε κάθε μεριά του γηπέδου… Δουλεύουμε σκληρά δίνοντας βάρος στην άμυνα”.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς καλείται να αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα την Ασπίδα Ξάνθης… “Έχουμε το κεφάλι κάτω. Η Ασπίδα είναι μια πολύ αξιόλογη ομάδα, όπως και κάθε ομάδα της κατηγορίας. Κάθε ομάδα πρέπει να την βλέπουμε διαφορετικά. Υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στις ομάδες, οπότε δεν ξέρεις σε τι μέρα μπορεί να βρεις την καθεμία. Όπως και σε τι μέρα, θα είσαι εσύ…”, επισήμανε ο νεαρός.

Ο Αθαναηλίδης, ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης από πλευράς των φιλάθλων και στάθηκε στο ότι ο κόσμος του Απόλλωνα Καλαμαριάς έδωσε μεγάλη ώθηση στην ομάδα στις εντός έδρας νίκες κόντρα σε Α.Ο. Πολυγύρου και ΜΕΝΤ: “Ήταν καθοριστική η παρουσία του. Ήταν δίπλα μας, με πανό, με συνθήματα… Μας έδωσε μεγάλο κουράγιο να συνεχίσουμε. Είναι πολύ σημαντική η βοήθειά του. Τον θέλουμε δίπλα μας. Ελπίζουμε να έρθει στο γήπεδο την Κυριακή. Όποτε βλέπουμε τον κόσμο διψασμένο, εμείς ενθουσιαζόμαστε δύο φορές! Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ελπίζουμε να είναι κοντά μας, να το ευχαριστηθεί κι αυτός αλλά και εμείς”.