ΑΕΕ Τούμπας: «Κάθε αρχή και δύσκολη»

362

Με δικό τους μοναδικό τρόπο οι άνθρωποι της ΑΕΕ Τούμπας σχολιάζουν τον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στον Αετό. Αναλυτικά, το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας:

«Συμπαθητική η εμφάνιση της ομάδας την Παρασκευή στην Κλεάνθους, ωστόσο επειδή δεν πήγαμε για τσάι, αλλά για μπάσκετ, όσο να πεις δεν χαρήκαμε ιδιαίτερα με την ήττα από τον Αετό στην πρεμιέρα μας στη Β’ (αν και πίτα).

Σε μια πρεμιέρα που όσοι ανέβηκαν πέρσι μαζί μας πήραν μεγάλα διπλά (Πυλαία, Κρήνη, Προποντίδα), εμείς δεν καταφέραμε να περάσουμε από το σχολικό γήπεδο της γειτονιάς μας και μας έμεινε η γλυκόπικρη γεύση μιας “καλής παρουσίας”. Αν αναλογιστούμε βέβαια τι έχουμε υποστεί τις υπόλοιπες φορές που πρωτοαγωνιστήκαμε σε καινούρια κατηγορία ή θεσμό, είμαστε ικανοποιημένοι. Για παράδειγμα: 2007-2008, πρεμιέρα σε Κύπελλο: ΑΕΕΤ – Αστέρες 34-77 (-44), ίδια χρονιά, πρεμιέρα στη Γ’ ΕΚΑΣΘ: ΑΕΕΤ – Κένταυροι 42-64 (-22), 2008-2009, πρεμιέρα σε playoff: ΑΕΕΤ – Αστέρια 57-78 (-21), 2010-2011, πρεμιέρα στη Γ1′: Πυρσός – ΑΕΕΤ 58-47 (-11). Ήθρε και η πρεμιέρα στη Β’ με -10 και όλα καλά… Δεν χαλάσαμε το γούρι…

Η αλήθεια είναι ότι θα το θέλαμε πολύ, η εμπειρία όμως του Αετού δεν μας άφησε ιδιαίτερα περιθώρια, καθώς πέρα από το 0-2 στο ξεκίνημα, δεν μπορέσαμε να περάσουμε μπροστά ξανά. Όποτε μάλιστα καταφέρναμε να πλησιάσουμε (π.χ. 30-28, στο 22΄ και 59-55 λίγο πριν το τέλος), κολούσαμε και οι γηπεδούχοι ξέφευγαν με σχετική ευκολία. Με τον ίδιο τρόπο άλλωστε μας έκοψαν τα φτερά στο ξεκίνημα, με ένα “καθηλωτικό” 11-2, που μας πήρε ώρα και κόπο να το μαζέψουμε (13-8 πριν το δεκάλεπτο με Τάσσο, Χαριστό και Κατσαρή).

Πιο σοβαροί -και αποτελεσματικοί- εμφανιστήκαμε στο 2ο δεκάλεπτο, αυξάνοντας την παραγωγικότητά μας, με Δήμο και Κατσαρή να πετυχαίνουν κρίσιμους πόντους, την ώρα που κρατήσαμε τον Αετό στα ίδια επίπεδα (13-16 επιμέρους σκορ). Και πάλι όμως όσο και να πλησιάσαμε (π.χ. 19-16), οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις, ιδίως με τον Χαριζάνη (20π.).

Το υπερβολικό πλησίασμα μάλιστα (30-28) τους έκανε να θελήσουν να καθαρίσουν το ματς, καθώς σε ενάμιση λεπτό η διαφορά πήγε στους 12 (40-28) και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα παρά το τρίποντο του Χαριστού (40-31) και το γκολ-φάουλ που κέρδισε ο Γουβιάς, αν και δεν αξιοποίησε τη βολή (45-36). Η αντεπίθεσή μας έγινε την ώρα που έπρεπε, λίγο πριν το τελευταίο πεντάλεπτο, με προσεγμένες επιλογές στην επίθεση και αποτελεσματική άμυνα, η διαφορά όμως δεν έπεσε από τους 4 (59-55), καθώς δυο χαμένοι αιφνιδιασμοί και δυο τρίποντα, από Κουτσόβουλο και Τσάκο διατήρησαν το προβάδισμα για τον Αετό.

Η υπέρβαση δεν έγινε σε εκείνο το σημείο, η υπομονή και οι δυνάμεις εξαντλήθηκαν, ο Αετός βρήκε τον δρόμο για εύκολα καλάθια, την ώρα που ο εκνευρισμός μας οδήγησε σε λάθη, με αποτέλεσμα η διαφορά να κλείσει στους 10, με το τελικό 69-59.

Την Παρασκευή υποδεχόμαστε τον Αχιλλέα Θερμαϊκού, που ηττήθηκε στην έδρα του από την Προποντίδα, και έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το πρώτο ροζ φύλλο μας στην κατηγορία.

Στο γήπεδο θέλουμε τουλάχιστον όσους ήταν στην κερκίδα της Κλεάνθους (και δεν ήταν λίγοι… ούτε ήσυχοι)..».

Πηγή: aeet.gr