ΑΕΕ Τούμπας: «Επιστροφή με διπλό»

297

Ο σχολιασμός του αγώνα της ΑΕΕ Τούμπας κόντρα στη Βεργίνα από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Οι διακοπές (και περισσότερο οι κραιπάλες) των Χριστουγέννων φαίνεται ότι μας έκαναν καλό. Και αν λάβουμε υπόψη ότι ο Νυφαντής, ο οποίος όταν ερωτήθηκε στην προπόνηση της Πέμπτης “Μήτσο πώς πέρασες;”, απάντησε “Πολύ ποτό… πολύ όμως”, εχθές φόρτωσε το καλάθι της Βεργίνας με 18 πόντους και 4/4 τρίποντα, τότε καλό είναι να τους ποτίζουμε…

Η αλήθεια είναι ότι η σχεδόν ενός μήνα διακοπή άφησε τα σημάδια του και στην ομάδα μας, η οποία στο πρώτο ημίχρονο έβλεπε διαρκώς την πλάτη της γηπεδούχου Βεργίνας, η οποία έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και μας άφησε πίσω αρχικά με 7-0 και λίγο αργότερα με 14-4! Αναγνωστάκης, Κατσαρής και Γουβιάς έτρεξαν ένα μικρό 6-0 σερί για την ομάδα μας, που μείωσε στους 4 (14-10), ενώ οι δύο πρώτοι ήταν αυτοί που έφεραν το ματς στο καλάθι (17-15) στο τέλος του α’ δεκαλέπτου.

Η Βεργίνα έτρεξε το δικό της σερί στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου, παίρνοντας προβάδισμα 12 πόντων (31-19, με σερί 10-0). Με αφετηρία την βελτιωμένη άμυνα, ιδίως της σβύστρας που ακούει στο όνομα Ξουρίδας, και τα κερδισμένα ριμπάουντ, μέχρι τα μισά του αγώνα καταφέραμε να ροκανίσουμε τη διαφορά και να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με -4 (31-27), με τα δυο δίποντα του Νυφαντή να μην προδίδουν τι πρόκειται να κάνει ο ίδιος παίκτης μετά την ανάπαυλα στην άλλη μπασκέτα!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου, πηγαίνοντας τη διαφορά στους 8 (35-27), ο Κατσαρής όμως εφάρμοσε την εντολή του Κούλη, που ζήτησε τρίποντο, και ο Γουβιάς αμέσως μετά μείωσε στους 3 (35-32). Στα μισά της περιόδου ο Νυφαντής αποφάσισε πως είναι καλύτερα να σκοράρεις για 3 και όχι για 2 (είχε ήδη φτάσει στους 6 πόντους) και με το πρώτο τρίποντό του μείωσε και πάλι στους 3 (40-37) για να ισοφαρίσει ένα λεπτό αργότερα με το 2ο τρίποντό του σε 42-42. Αμέσως μετά η ΑΕΕΤ πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (42-44 με τον Κατσαρή σε αιφνιδιασμό) και δεν το έχασε μέχρι το φινάλε.

Ο Νυφαντής στην αρχή της τελευταίας περιόδου έκανε το 3/3 τρίποντα για το 44-49, η μικρή αναμπουμπούλα που ακολούθησε όταν η Βεργίνα πρέσαρε, έφερε το ματς πάλι στα ίσα (49-49) με τρίποντο του Σπανού για να απαντήσει μέσα σε αποθέωση με το 4ο τρίποντό του ο Νυφαντής για το 49-52. Ακολούθησαν 6 σερί πόντοι από τον Αναγνωστάκη (γκολ-φάουλ και τρίποντο, ενώ είχε και δύο χαμένες βολές), με την διαφορά να πηγαίνει στο +9 για την ομάδα μας (49-58). Η Βεργίνα δεν βρήκε τις λύσεις που έψαχνε, ο Χαριστός όχι μόνο πήρε τα ριμπάουντ που έπρεπε αλλά πέτυχε και κρίσιμο καλάθι για το 52-60. Οι βολές για το τελικό 55-64 ήταν μια καλή ευκαιρία να αποθεωθεί ο Μητσογωνιάς από το προσωπικό φαν κλαμπ του που έδωσε παλμό στην κατά τα λοιπά εξαιρετικά ήρεμη κερκίδα μας…

Ξεκίνημα για το ’13 με νίκη λοιπόν… Καλή μας χρονιά και καλή μας συνέχεια…».