ΑΕΕΤ: Σπάει και παραδόσεις

420

Ο σχολιασμός του αγώνα της ΑΕΕ Τούμπας κόντρα στην ΑΕΝ Κρήνης από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Και μάλιστα ιδιαίτερα δυσμενείς παραδόσεις, καθώς τις τρεις προηγούμενες φορές που η Κρήνη είχε επισκεφτεί την Τριανδρία, είχε φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα, άλλοτε εύκολα και άλλοτε δύσκολα.

Χθες ήταν η σειρά μας να πανηγυρίσουμε, σε έναν αγώνα που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό (σχεδόν) εξελίχθηκε σε ντέρμπι για γερά νεύρα, όπως άλλωστε προϊδέαζε και η ισοβαθμία των δυο ομάδων στον πίνακα, πριν την έναρξή του.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Κρήνη να εκμεταλλεύεται την υπεροχή της στους ψηλούς, καθώς Κουτος και Τσιγκόπουλος πέτυχαν μόνοι τους, τους πρώτους 15 πόντους της ομάδας τους! Αντίθετα η ΑΕΕΤ άργησε να βρει ρυθμό στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα να μείνει για το πρώτο πεντάλεπτο κολλημένη στους 5 πόντους ενώ και όταν ξεκόλλησε με 5 συνεχόμενους πόντους από τον γενικά συγκλονιστικό Μητσογωνιά (18π. 1τρ.) έβλεπε τους αντιπάλους της 8 σταθερά στους 8 πόντους μπροστά (7-15 και 10-17).

Κάπου εκεί σφίξαμε την άμυνα, η Κρήνη εγκλωβίστηκε και κούτσου-κούτσου ψαλιδίσαμε τη διαφορά για να την φτάσουμε στον πόντο (19-20) ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου και να περάσουμε μπροστά (21-20) ελάχιστα πριν την λήξη του.

Τα επόμενα 10 λεπτά είδαν τις δυο ομάδες να κάνουν σειρά λαθών στην επίθεση, με αποτέλεσμα το επιμέρους σκορ να παραμείνει στο εξαιρετικά χαμηλό 9-10. Αν και οι πόντοι έμπαιναν με το σταγονόμετρο, το πάθος δεν έλειψε για καμία από τις δυο πλευρές, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει σκληρό αλλά και να αποκτήσει άγρια ομορφιά.

Χαρακτηριστικό ότι το προβάδισμα άλλαξε χέρια 6 φορές, με καμία ομάδα να μην καταφέρνει να ξεφύγει με περισσότερους από 3 πόντους. Το ημίχρονο έκλεισε στο 30-30, με τον Χαριστό με γκολ-φάουλ να μας βάζει μετά από ώρα μπροστά (30-28) αλλά τον Τσιγκόπουλο με δυο εύστοχες βολές να φέρνει και πάλι το ματς στα ίσα του.

Στην 3η περίοδο οι ταχύτητες ανέβηκαν, κυρίως από την πλευρά μας, με τους παίκτες μας να τρέχουν στον αιφνιδιασμό (άλλοτε πετυχημένα και άλλοτε όχι), με τους δύο Μήτσους να συνεισφέρουν με 5 (κρίσιμους) πόντους ο καθένας. Στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου η ΑΕΕΤ είχε το προβάδισμα (από το 33-30 μέχρι να περάσει η Κρήνη μπροστά με 37-39, για να “ξεφύγουμε” μέχρι τους 3 με 44-41). Το δεκάλεπτο έκλεισε και πάλι στον πόντο με τον Κουτο να μειώνει για την Κρήνη σε 44-43.

Το τρίποντο του Φλώρου στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου μας έδωσε αέρα 4 πόντων (47-43) και την ψυχολογία να κρατήσουμε το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, παρά το γεγονός ότι και οι φιλοξενούμενοι ήταν για 7 λεπτά ιδιαίτερα παραγωγικοί, απαντώντας άμεσα σε κάθε εύστοχη προσπάθειά μας. Η διαφορά των 6 πόντων που χτίσαμε κάποια στιγμή (53-47) εξανεμίστηκε με γκολ-φάουλ του Καραχάλιου και άλλη μια βολή από τον Τσιγκόπουλο.

Αμφότεροι οι παίκτες μάλιστα έδωσαν το έναυσμα για ψιλοεντάσεις στην κερκίδα, ο μεν Καραχάλιος χωρίς να φταίει, αφού η εντυπωσιακή τάπα του σε τρίποντο του (συγκλονιστικού είπαμε) Τάσσου αμέσως μετά το έμμεσο τρίποντό του οδήγησε σε παρεξήγηση μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων, ο δε Τσιγκόπουλος όμως λίγο νωρίτερα ψαχνόταν, καθώς το τάκλιν του στον ίδιο παίκτη μας δεν ήταν τόσο αθώο. Σε κάθε περίπτωση, κατά κοινή ομολογία, η έλλειψη κάγκελου στην Τριανδρία δίνει άλλο σασπένς στην παρακολούθηση του αγώνα, όπως καταλάβαμε και χθες.

Η Κρήνη μείωσε στον πόντο 55-54, λίγο πριν το τρίλεπτο (55-54), με τρίποντο – μαχαιριά του Παρίση (που έμεινε σε ρηχά νερά), δεν κατάφερε όμως να περάσει μπροστά αν και είχε διαδοχικές ευκαιρίες. Οι παίκτες της ΑΕΕΤ όταν κόλλησαν στο σκοράρισμα έδωσαν όλο τους το πάθος στην άμυνα, σταμάτησαν τους αντιπάλους και φάνηκαν ιδιαίτερα ψύχραιμοι όταν το ματς πήγε στις βολές.

Με 10/10 βολές στα τελευταία δύο λεπτά, με (σας είπαμε, συγκλονιστικό) Τάσσο, Αναγνωστάκη και Κούλη αλάνθαστους και ένα ηρωικό τελείωμα αιφνιδιασμού από τον Φλώρο (που σεβάστηκε την πίεση του προπονητή μας και δεν επιχείρησε να καρφώσει), η ΑΕΕΤ όχι μόνο κλείδωσε τη νίκη, αλλά και χωρίς να το καταλάβει έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο για το τελικό +11 (65-56) που την ανεβάζει μόνη 5η στον πίνακα της βαθμολογίας, μία μόλις νίκη πίσω από την 2η θέση.

Τα δικαιολογημένα πανηγύρια από παίκτες και οπαδούς (που είχαν τη δική τους συμβολή στη νίκη, δημιουργώντας με αυτούς της Κρήνης συγκλονιστική ατμόσφαιρα) για ακόμη μια βδομάδα εξαντλούνται στην Παρασκευή, καθώς πλέον η ομάδα έχει μπροστά της το ταξίδι της επόμενης εβδομάδας στη Μηχανιώνα.

Πρωταρχικό μας μέλημα να εντοπίσουμε το γήπεδο και εν συνεχεία να καταφέρουμε να φτάσουμε εγκαίρως. Αν τα καταφέρουμε αυτά, έχουμε 40 αγωνιστικά λεπτά για να πετύχουμε την 6η συνεχόμενη νίκη μας. Και τότε υπόσχομαι στο τακτικό μας αναγνώστη, Γιάννη, από το Ανατόλια (aka Κότζακ του ερασιτεχνικού μπάσκετ) ότι τα άρθρα για τους αγώνες θα πάρουν άλλη διάσταση… Μέχρι τότε να μας συμπαθά, αλλά έχουμε και πυρετό…».