ΑΕΕΤ: «Πρώτο διπλό»

336

Ο σχολιασμός του αγώνα της ΑΕΕΤ κόντρα στο Αριστοτέλειο Κολ.  από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Παρά την άσχημη εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η ΑΕΕΤ εκμεταλλεύτηκε το πάθος των παικτών της στο τελευταίο τρίλεπτο και κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό της Πυλαίας, πετυχαίνοντας το πρώτο της διπλό για φέτος και φτάνοντας τις 3 νίκες σε 6 αγώνες.

Το ματς ξεκίνησε άσχημα και για τις δύο ομάδες καθώς στα 3,5 πρώτα λεπτά το σκορ είχε κολλήσει στο 2-4, με εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις, ενώ η εικόνα δεν βελτιώθηκε μέχρι και το εξάλεπτο, όσο δηλαδή η ομάδα μας διατηρούσε ισχνό προβάδισμα. Πρώτοι ξεκόλλησαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι όχι τόσο με τους συνήθεις υπόπτους Πούνιο και Μπατή, αλλά με τον Βλαχάκη (δύο βολές και buzzer beater στη λήξη του δεκαλέπτου) έχτισαν την πρώτη «αξιόλογη» διαφορά (14-9).

Το τρίποντο του Γουβιά στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου έριξε τη διαφορά στους 2, ο Κατσαρής όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει τον αιφνιδιασμό, ώστε να ισοφαρίσουμε. Αυτό καταφέραμε να το κάνουμε λίγο αργότερα (19-19), με το τρίποντο του Δήμου, ενώ καταφέραμε να ξαναπροηγηθούμε με τον Τάσσο (25-26) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, και αφού επιτέλους επιθετικά γίναμε αποτελεσματικοί, σε αντίθεση με την τρικυμία του πρώτου δεκαλέπτου. Ο ίδιος παίκτης με 4 ακόμη πόντους του κράτησε την ΑΕΕΤ μπροστά μέχρι οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 28-30.

Στην επανάληψη, αν και πετύχαμε το πρώτο καλάθι (28-32 με Κούλη), το Κολλέγιο ήταν σαφώς πιο συγκεντρωμένο και αποτελεσματικό. Με δύο τρίποντα και σερί 8-0, σε δυόμιση λεπτά βρέθηκε στο +4 (36-32), ενώ διατήρησε το προβάδισμα μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου, χάρη στους 8 διαδοχικούς πόντους του Μπατή αλλά και την αδυναμία μας να μειώσουμε με άλλον τρόπο πέρα από τις βολές (7 από τους 11 πόντους μας στο διάστημα αυτό ήρθαν από την γραμμή των ελευθέρων, κρατώντας μας μοιραία πίσω στο σκορ).

Η διαφορά για το Αριστοτέλειο έφτασε στη μέγιστη τιμή της με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (+7, 50-43 με τον Αδαμαντιάδη), μέσα στα επόμενα 3,5 λεπτά όμως (ξανά παραγωγικό μπάσκετ), η ΑΕΕΤ μείωσε στον πόντο (50-49 και 52-51) χάρη στους πόντους Γουβιά και Χαριστού. Οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία τους αναλαμπή στα μισά της περιόδου, όταν προηγήθηκαν με 55-51, ο Αναγνωστάκης όμως με 8 συνεχόμενους πόντους έβαλε την ομάδα μπροστά (55-56 στο 3:20 και 55-61 ένα λεπτό αργότερα), ανοίγοντας το δρόμο για την επικράτηση.

Στα τελευταία δύο λεπτά η ευστοχία μας στις βολές που μας έστελναν οι αντίπαλοι, ένα κρίσιμο δίποντο του Δήμου (58-65) και οι λάθος επιλογές των αντιπάλων στην επίθεση, που επέμεναν στα (άστοχα) τρίποντα, έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ μας για να φτάσουμε στο τελικό 62-69, και την -αχρείαστη να ‘ναι- διαφορά στο +7 (θα ήταν μεγαλύτερη αν η μπάλα έκανε το χατίρι στον Χαριστό στην τελευταία επίθεση).

Υ.Γ. Ο Δάσκαλος μας έψαχνε το βράδυ της Παρασκευής…

Υ.Γ.2 Μη μου χαλάσετε το σερί τώρα που το ξεκινήσατε…».