ΑΕΕΤ: «Και το Ρύσιο…!»

320

Ο σχολιασμός του αγώνα της ΑΕΕ Τούμπας κόντρα στην Αναγέννηση Ν. Ρυσίου από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Συνεχίζοντας τις αποτελεσματικές (ούτε καλές, ούτε εξαιρετικές, ούτε θεαματικές) εμφανίσεις της, η ΑΕΕΤ κέρδισε και την Αναγέννηση Ρυσίου, την άφησε δυο βαθμούς πίσω και έμεινε μόνη στην 3η θέση της βαθμολογίας. Και όλα αυτά γιατί το βράδυ της Παρασκευής όλοι (παίκτες, προπονητές, οπαδοί), όχι απλά έκαναν το καθήκον τους, αλλά έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους απέναντι στην ομάδα που στον 1ο γύρο μας υποχρέωσε στην μεγαλύτερή μας φετινή ήττα.

Οι δυο ομάδες πορεύτηκαν χέρι χέρι στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι, εναλλασσόμενες στο προβάδισμα μέχρι και το 8-8. Ο Πασπαλτζής με 4 σερί πόντους μας έβαλε μπροστά με 12-8, προβάδισμα που κρατήσαμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (17-14).

Τα επόμενα επτάμισι λεπτά του αγώνα ήταν από τα καλύτερα φετινά μας. Σερί 13-0, με άψογα ποσοστά και άμυνα που κράτησε τους φιλοξενούμενους άποντους μέχρι το 2:30 περίπου. Η διαφορά στους 17 (33-16) με Κατσαρή να συνεχίζει το σερί των τελευταίων εβδομάδων και Κούλη να αναδεικνύεται σε ψυχρό εκτελεστή και η κερκίδα σε παροξυσμό!! Το Ρύσιο αντέδρασε, το γκολ-φάουλ του Καραμάνη και η ικανότητα του Μυτιληναίου να σκοράρει όποτε το αποφασίσει έβαλαν τους φιλοξενούμενους και πάλι στο παιχνίδι, καθώς με σερί αρχικά 7-0 έριξαν τη διαφορά στους 10 και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ανακτήσει την ψυχολογία που χρειάζονταν για τη συνέχεια (σκορ ημιχρόνου 33-23).

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε όπως άρχισε το 1ο. Σερί 6-0 για το Ρύσιο και η διαφορά γρήγορα στους 4 (33-29). Από το “33” μας ξεκόλλησε το τρίποντο του Νυφαντή, η ανάσα όμως που μας έδωσε αποδείχθηκε πρόσκαιρη. Η Αναγέννηση έτρεξε σερί 11-0 αυτή τη φορά (και συνολικά 24-3 (!!!) και πέρασε μπροστά με 4 (36-40), εκμεταλλευόμενοι την κλασσική κοιλιά της ομάδας μας στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου.

Η κερκίδα ανέβασε την έντασή της και η ομάδα ανταποκρίθηκε ανεβάζοντας στροφές… Το δίποντο του Δήμου από τα 6,5 μέτρα και το “παγωμένο” τρίποντο του Αναγνωστάκη μας έφερε στον πόντο (41-42), ενώ το φόλοου του Χαριστού λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου μας έβαλε μπροστά με 43-42!

Το Ρύσιο πήρε το προβάδισμα με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αυτή όμως ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε μπροστά μας. Πέντε πόντοι από τον Κατσαρή διαμορφώνουν το 48-44, το Ρύσιο κολλάει επιθετικά και δεν μπορεί να απαντήσει, ενώ Γουβιάς, Φλώρος, Κατσαρής και Χαριστός εκμεταλλεύονται (σχεδόν) απόλυτα τις βολές που κερδίζουν χτίζοντας πόντο-πόντο την τελική διαφορά.

Το τελικό σκορ (60-51) διαμορφώθηκε από το Ρύσιο την ώρα που οι παίκτες έδιναν τα χέρια και οι ενθουσιώδεις οπαδοί του ηπειρώτικου μπασκετικού ταλέντου έμπαιναν στο γήπεδο για να αγκαλιάσουν τα ιδρωμένα ινδάλματά τους (ευτυχώς εμφανίστηκε η αντιτρομοκρατική εκείνη την ώρα)!

Η ΑΕΕΤ έφτασε την 13η (γούρικη) νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας το θετικό πρόσημο στον μαραθώνιο των 26 αγώνων (σκασίλα σας). Παράλληλα έσπασε το ρεκόρ του σερί νικών που βαστούσε τρία χρόνια (παρά 2 βδομάδες), από τον Φλεβάρη του 2009, όταν ο Χορτιάτης μας έσπασε το 6-0 που τρέχαμε (και ο Νεραντζάκης το φρύδι του Καλαμάρα). Την Παρασκευή συμπληρώσαμε 7 συνεχόμενες νίκες (Μετέωρα στο κύπελλο, Βεργίνα, Προποντίδα, Αετός, Αχιλλέας, Βότσης και Ρύσιο στο πρωτάθλημα) και το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουμε να διευρύνουμε το σερί μας.

Ραντεβού την Παρασκευή στην Πυλαία για να δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε! ΟΛΟΙ…».