ΑΕΕΤ: «Και τη ρεβάνς… και τη διαφορά»-Στιγμιότυπα του αγώνα με τον Αετό

330

Ο σχολιασμός του αγώνα της ΑΕΕ Τούμπας κόντρα στον Αετό από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Με το δεξί στον 2ο γύρο μπήκε η ΑΕΕΤ που όχι μόνο πήρε τη ρεβάνς από τον Αετό για την ήττα της πρεμιέρας αλλά με το 72-52 υπερκάλυψε το -10 του πρώτου αγώνα.

Το πόσο καλά θα μας πήγαινε το βράδυ της Παρασκευής φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς Τάσσος και Κατσαρής έκαναν το 5-0 για να πάρει τη σκυτάλη ο Χαριστός μέχρι το 15-5. Ο Αετός σταδιακά ανέκαμψε για να μειώσει στους 6, αρχικά σε 15-9 και σε 17-11 στο τέλος του δεκαλέπτου, με το τελευταίο καλάθι του όμως να μπαίνει μετά τη λήξη της επίθεσής του.

Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 4 γρήγορους πόντους από τον Μητσογωνία (21-11) για να στείλει τη διαφορά στους 13 ο Πασπαλτζής με τρίποντο, ενώ ακόμη ένα τρίποντο, από τον Γουβιά αυτή τη φορά διατήρησε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Από εκεί και μετά όμως ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων να κάνουν την προσπάθειά τους για να χτυπήσουν το ματς, εκμεταλλευόμενοι το επιθετικό μπλακ αουτ μας. Με σερί 10-2 ο Αετός μείωσε σε 29-25, ενώ το τρίποντο του Χρόνη στο τέλος του ημιχρόνου έριξε τη διαφορά στους 3 (31-28).

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μέχρι τον πόντο (31-30) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Χαριστός όμως με 7 δικούς τους πόντους μας κράτησε μπροστά μέχρι το 38-34, για να μας δώσει ανάσα το τρίποντο του Αναγνωστάκη και τρεις ακόμη πόντοι από βολές του ίδιου και του Τάσσου. Η διαφορά μάλιστα έφτασε και πάλι στους 12, με τον Κατσαρή που θυμήθηκε ότι είχε να σκοράρει από το ξεκίνημα και από εκείνο το σημείο και μετά δεν σταματιώταν. Ο Αετός κατάφερε να μειώσει μέχρι τους 6 (46-40 στο τέλος του δεκαλέπτου, μετά από κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ), αλλά αυτή ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε κοντά μας.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν απολαυστικό για όσους έβλεπαν την ΑΕΕΤ (και τον Κατσαρή) να σκοράρει (σκορ δεκαλέπτου 26-12!). Η περίοδος άρχισε με δύο τρίποντα (Τάσσος και Κατσαρής) για να προστεθεί λίγο αργότερα ακόμη ένα από τον Δήμο στον αιφνιδιασμό. Η άμυνα και τα ριμπάουντ έδωσαν μερικούς αιφνιδιασμούς ακόμα, με τον Κατσαρή τα προσθέτει άλλους 4 εύκολους πόντους και τη διαφορά να φτάνει στους 18 (61-43) και να μην πέσει ποτέ ξανά κάτω από τους 15 για να φτάσει στη μέγιστη τιμή της (+22, 72-50), δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Το τελικό 72-52 έδειξε για ακόμη μια βδομάδα τη δυναμική της ομάδας που την σταθεροποιεί για την ώρα στην 4η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με το Ρύσιο και στο +2 από την 5η Βεργίνα. Την ερχόμενη Παρασκευή στην Περαία ψάχνουμε το επόμενο βήμα…».

Παρακολουθείστε στιγμιότυπα της αναμέτρησης: