ΑΕΕΤ: «Και τα θρίλερ…»(video)

386

Ο σχολιασμός του αγώνα της ΑΕΕΤ κόντρα Φίλιππο  από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Σε ένα ματς για γερά νεύρα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, η ΑΕΕΤ πήρε ψυχωμένο διπλό στην έδρα του Φίλιππου, επικράτησε στο τουμπιώτικο ντέρμπι και συμπλήρωσε τετράδα θετικών αποτελεσμάτων…

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν προμήνυε βέβαια ιδιαίτερες συγκινήσεις, ούτε μεγάλο σκορ, καθώς και οι δυο ομάδες είχαν ιδιαίτερη δυσκολία να σκοράρουν. Η ΑΕΕΤ έσπασε πρώτη το ρόδι, με βολή του Χαριστού μετά από δυόμιση αγώνα λεπτά, ενώ οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν ακόμη ένα λεπτό για να σκοράρουν.

Ο Φίλιππος πέρασε μπροστά χάρη στον Ιωακειμίδη (6 σερί πόντοι) με την ΑΕΕΤ να βρίσκει σταδιακά λύσεις από Αναγνωστάκη, Χαριστό και Κατσαρή και στη συνέχεια να παίρνει μπρος… Το 10-12, 4 λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου έγινε μέχρι το τέλος της περιόδου 13-23, με τον Τάσσο να γράφει τους 5 τελευταίους πόντους της ομάδας (από τους 13 συνολικά – και όχι 23 που του χρέωσε η προφανώς γοητευμένη σημειώτρια του αγώνα).

Για ακόμη 4 λεπτά, αυτά του ξεκινήματος της 2ης περιόδου, η ΑΕΕΤ διατήρησε σταθερό το προβάδισμά της, παρά την αντίδραση των γηπεδούχων. Ξανά ο Ιωακειμίδης όμως, με τη βοήθεια και του Διβανίδη, μείωσαν στον πόντο για την ομάδα τους (27-28) με σερί 10-3. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από Γουβιά και Φλώρο μας έδωσαν μικρή ανάσα, το +5 όμως έγινε +1, με το 2ο τρίποντο του Διβανίδη στο φινάλε.

Σε όλο το 2ο ημίχρονο οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, με το προβάδισμα να αλλάζει διαδοχικά επτά φορές μεριά και το σκορ να παίρνει την ανηφόρα. Μακαρόνης και Διβανίδης για τον Φίλιππο, Αναγνωστάκης και Φλώρος για την ΑΕΕΤ ξεκίνησαν χορό τριπόντων, ενώ εξίσου παραγωγικοί ήταν και οι ψηλοί των δύο ομάδων με Ιωακειμίδη από τη μια πλευρά και Γουβιά με Χαριστό από την άλλη να πετυχαίνουν κρίσιμα καλάθια.

Στο τέλος του 3ο δεκαλέπτου η ομάδα μας “ελαφρώς” αποσυντονίστηκε με αποτέλεσμα διαδοχικά λάθη σε άμυνα και επίθεση, ένταση στον πάγκο και διάφορα άλλα χαριτωμένα που πρώτα θα τα λύσουμε μεταξύ μας και μετά θα τα πούμε παραέξω… τελευταία περίοδος ήταν ακόμη πιο παραγωγική για τις δυο ομάδες (19-27 επιμέρους σκορ). Η ΑΕΕΤ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά 8′ πριν τη λήξη (55-57 με Κατσαρή) και ενώ είχε ισοφαρίσει νωρίτερα με τρίποντο του Φλώρου (55-55, και αυτό χρεωμένο στον Μήτσο).

Για τα επόμενα 7 λεπτά ο Φίλιππος βρισκόταν ένα βήμα μπροστά, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 5 πόντους (10-3 σερί και το σκορ από 55-57 σε 65-60). Οι “μικροί μας”, Αναγνωστάκης, Φλώρος και Τάσσος έφτιαξαν το δικό μας σερί (2-8) βάζοντας μας ξανά μπροστά λίγο πριν το τελευταίο λεπτό (67-68).

Ο Διβανίδης δεν εκμεταλλεύτηκε το φάουλ που εκβίασε και κέρδισε σε βάρος του Κούλη, καθώς είχε 1/3 βολές, πετυχαίνοντας μόνο να ισοφαρίσει σε 68-68, στα 53″ όμως ο Ιωακειμίδης έβαλε τον Φίλιππο μπροστά με 70-68.

Τα τελευταία 50″ κράτησαν πάνω από 5 λεπτά, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο εντός και εκτός γηπέδου (ενώ ορισμένοι χτυπούσαν και τον “πύργο” που ήταν σκαρφαλωμένος ο καμεραμάν μας). Ο Αναγνωστάκης πέτυχε το μεγάλο τρίποντο της βραδιάς, ελάχιστα πριν το τέλος, και ελάχιστα πριν η μπάλα μας μείνει στα χέρια!

Το σκορ 70-71, ο ενθουσιασμός ακόμη πιο ψηλά και αντί να κρατήσουμε την μπάλα, ο Φλο πήγε να τελειώσει την επίθεση στα 10″. Ο Βελγικός αέρας που ανέπνευσε ο παίκτης της περασμένη εβδομάδα προφανώς είχε ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχοσύνθεση του νέου αγρότη, όπως και τα γλυκόλογα του Μητρίδη στο αυτί του πριν εκτελέσει τις δυο κρίσιμες βολές. 2/2, η διαφορά στους 3 και η ένταση του ήρωα αποτυπώνεται στη φωτό του άρθρου…

Η εμπειρία των παικτών του Φιλίππου δεν μπόρεσε να φέρει την ανατροπή, καθώς οι δυο εύστοχες βολές του Διβανίδη στα 7″, μετά από φάουλ του Κούλη, απαντήθηκαν χωρίς να κυλήσει χρόνος και με αποστομωτικό τρόπο από την “ορειβατική” βολή του Φλώρου (72-74), ενώ και η δεύτερη εύστοχη (4η συνεχόμενη) βολή του ίδιου παίκτη, μας έδωσε διαφορά μη ήττας (72-75).

Η επαναφορά από τον Κωνσταντινίδη βρήκε ταμπλό, η μπάλα βρέθηκε στα σωστά (ερυθρόλευκα) χέρια που μας έδωσαν την ευκαιρία για ακόμη 2 πόντους, για το τελικό 72-77, που μας ανεβάζει ακόμη μια θέση στον βαθμολογικό πίνακα και μας φέρνει ισόβαθμους με τον αντίπαλο της ερχόμενης Παρασκευής, την Κρήνη…».

Παρακολουθείστε στιγμιότυπα της αναμέτρησης: