ΑΕΕΤ: «Εβδομάδα με δύο πρόσωπα»

245

Ο σχολιασμός του αγώνα της ΑΕΕ Τούμπας κόντρα στην ΑΕΝ Κρήνης από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Μέσα σε μια εβδομάδα, αυτήν που μόλις αφήσαμε πίσω μας, η ΑΕΕΤ έδωσε δυο αγώνες (Δευτέρα – Παρασκευή), επανερχόμενη στις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα μετά το έντονο, από όλες τις απόψεις, δεκαήμερο του Κυπέλλου.

Με αναμενόμενη την κόπωση, σωματική και ψυχική, η επιστροφή στην “πραγματικότητα” και τη “ρουτίνα” ήταν κάτι που φοβόμασταν. Οι φόβοι μας βγήκαν αληθινοί στο εντός έδρας ματς της Δευτέρας με τον Φίλιππο και διασκεδάστηκαν ελαφρώς το βράδυ της Παρασκευής στην Καλαμαριά, κόντρα στην Κρήνη, όπου τουλάχιστον φύγαμε με τη νίκη, χωρίς όμως η απόδοσή μας να είναι ικανοποιητική.

Αντίστοιχο ξεφούσκωμα θα δείτε και στο κείμενο αυτό, για τους ίδιους πάνω – κάτω λόγους με αυτό του αγωνιστικού τμήματος. Έχοντας μάλιστα καταφέρει να δω μόνο τα δεύτερα ημίχρονα των δύο αναμετρήσεων (και τα αντίστοιχα πρώτα μόνο σε βίντεο) χάνεται ελαφρώς και η αίσθηση του αγώνα.

Τη Δευτέρα λοιπόν, στην πρώτη μετά τον τελικό εμφάνισή μας, επιβεβαιώθηκε το κλισέ ότι τα μυαλά δύσκολα συμμαζεύονται. Αντίθετα με τα δικά μας, οι φιλοξενούμενοι είχαν το δικό τους μυαλό απόλυτα στον αγώνα, αφού είχαν και μεγαλύτερο κίνητρο, ευρισκόμενοι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ακόμη και το “καλό” μας ξεκίνημα (9-2) έδειχνε ότι η ομάδα χωλαίνει. Γι αυτό και το προβάδισμα δεν έμεινε για πολύ στα χέρια μας. Ο Φίλιππος πέρασε μπροστά, προσωρινά επιστρέψαμε, το τρίποντο του Νυφαντή έκλεισε το δεκάλεπτο με 14-12, αλλά ως εκεί.

Οι αντίπαλοι πέρασαν ξανά μπροστά και για την υπόλοιπη διάρκεια του ματς βλέπαμε την πλάτη τους, άλλοτε από κοντά και άλλοτε από απόσταση, χωρίς όμως να μπορούμε να προσπεράσουμε. Με πολυφωνία στην επίθεση, της οποίας οι δικές μας επιλογές υστερούσαν, βρέθηκαν μπροστά στο ημίχρονο με 30-33, ενώ στην 3η περίοδο ο Ιωακειμίδης, που σκόραρε με κάθε τρόπο, έδωσε στην ομάδα του, έστω και πρόσκαιρα διψήφιο προβάδισμα (42-52). Η ΑΕΕΤ αντέδρασε στα λεπτά που ακολούθησαν για να τελειώσει το δεκάλεπτο πίσω με 5 (51-56) και να μειώσει στους 3 αμέσως μετά (53-56). Ο Φίλιππος ξέφυγε και πάλι (53-62) ενώ η δική μας αντίδραση ήταν μόνο σπασμωδική.

Ο Κατσαρής απάντησε με τρίποντο, ο Χαριστός βοήθησε, ο Κατσαρής πέτυχε άλλα δύο τρίποντα, τίποτα περισσότερο όμως από το 64-67 που ήταν και το τελικό σκορ. Στα τελευταία 20″ είχαμε 3 φορές την ευκαιρία να στείλουμε το ματς στην παράταση, αφού ο Αρναούτογλου δεν εκμεταλλεύτηκε τις δυο βολές για να μας τελειώσει, ωστόσο Φλώρος (δις) και Τάσσος δεν ευστόχησαν στα σουτ τριών πόντων που πήραν.

Η σφαλιάρα της Δευτέρας τουλάχιστον μας επανέφερε στην πραγματικότητα και πείσμωσε την ομάδα για την αναμέτρηση της Παρασκευής. Ο τραυματισμένος αρχηγός Κούλης επέστρεψε μετά έναν και πλέον μήνα απουσίας, ήταν όμως η σειρά του Φλώρου να απουσιάσει, με αποτέλεσμα η ομάδα και πάλι να κατέβει ελλιπής (δεδομένης και της απουσίας του Γουβιά). Η Κρήνη είχε αντίστοιχο κίνητρο με τον Φίλιππο, αφού και αυτή έχει μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού, εμείς όμως με κάποιον τρόπο έπρεπε να επιστρέψουμε στις νίκες. Με Κούτο και Βασιλειάδη στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να είναι μπροστά, με την ομάδα μας να μένει στο -αντιπαραγωγικό επιθετικά- ματς χάρη στην ευστοχία των Τάσσου και Αναγνωστάκη στις βολές.

Οι ίδιοι παίκτες μάλιστα ήταν αυτοί που μας έβαλαν μπροστά, με τρίποντο ο πρώτος και πετυχημένο αιφνιδιασμό ο δεύτερος, για να κλείσουμε το δεκάλεπτο μπροστά με 12-15. Η Κρήνη πέρασε μπροστά με τον Μυλωνάκη (18-17) δυο λεπτά μετά το ξεκίνημα της 2ης περιόδου, στη διάρκεια της οποίας οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Ο Νυφαντής με τρίποντο 1 λεπτό πριν την ανάπαυλα μας έβαλε μπροστά με 22-24, ο Χαριστός το έκανε ξανά, με βολές, λίγο αργότερα (24-26), η Κρήνη όμως κατάφερε να βρεθεί μπροστά με τη λήξη του ημιχρόνου χάρη στο γκολ-φάουλ του Κούτου (27-26).

Ο ίδιος παίκτης έδωσε αέρα 3 πόντων στην ομάδα του με το ξεκίνημα της επανάληψης (29-26) για να προσθέσει άλλους τόσους ο Κυριζόπουλος (32-26). Η ΑΕΕΤ χρειάστηκε 4 λεπτά για να σκοράρει, και το κατάφερε με τρίποντο του Αναγνωστάκη, που την ζωντάνεψε (32-29). Χαριστός και Κούλης μάζεψαν κρίσιμα σκουπίδια και τα έκαναν πόντους, για να περάσουμε μπροστά (32-33), 4:30 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Χρειαστήκαμε τα 3 και κάτι από αυτά για να ξαναβάλουμε την μπάλα στο καλάθι, ενώ στο ενδιάμεσο η Κρήνη είχε καταφέρει να το κάνει μόνο με τις βολές του Κούτου. Η εμπνευσμένη πάσα του Τάσσου στον Αναγνωστάκη μας έβαλε και πάλι μπροστά (34-35) για να φτάσουμε στα 3/4 του αγώνα με αυτό το ιδιαίτερα χαμηλό σκορ.

Ευτυχώς για τα μάτια όσων παρακολουθούσαν τον αγώνα, το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ελαφρώς πιο παραγωγικό, και ευτυχώς για εμάς, η ομάδα μας ήταν αυτή που βρήκε τις περισσότερες λύσεις. Τρίποντο από τον Κατσαρή, ξανά μαζεμένο σκουπίδι από τον Χαριστό και η διαφορά στους 6 (34-40). Τρίποντο για την Κρήνη και κερδισμένο φάουλ εκτός φάσης, σερί 7-0 και η ΑΕΕΤ πάλι πίσω, 5:30 πριν το φινάλε (41-40). Airball από τον Κούλη, ο Χαριστός στην κατάλληλη θέση (δουλεμένο στην προπόνηση) και 41-42 ξανά μπροστά. Ο Μανιάτης το 43-42, ο Αναγνωστάκης όμως τρίποντο και κερδισμένη (αναξιοποίητη βολή) για το 43-45 και το πάγωμα στους γηπεδούχους.

Τα δυο λεπτά που ακολούθησαν ήταν επιθετικός μονόλογος του Κατσαρή. Με έξι συνεχόμενους, και άκρως εντυπωσιακούς πόντους, έδωσε αέρα 8 στην ομάδα μας (43-51), με αποτέλεσμα η αντίδραση της Κρήνης που ακολούθησε στο τελευταίο 1,5 λεπτό να μην έχει αποτέλεσμα. Οι Τάσσος και Αναγνωστάκης μάλιστα ήταν εξίσου με το ξεκίνημα ψύχραιμοι στις βολές, ώστε να μην απειληθούμε καν και να φτάσουμε στο τελικό 48-57 και στην 16η νίκη μας στο πρωτάθλημα που μας διατήρησε στην 3η θέση της βαθμολογίας, 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ακολουθεί η αναμέτρηση αυτής της Παρασκευής, στην Τριανδρία με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, που επίσης θέλει να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Εμείς αντίθετα θέλουμε να παραμείνουμε ψηλά και αν είμαστε τυχεροί να αυξήσουμε τη διαφορά από τους διώκτες μας για να κλειδώσουμε όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Και αυτό θα το κάνουμε παίζοντας το μπάσκετ που έχουμε παίξει όλη τη χρονιά χωρίς να έχουμε άλλη απώλεια μέχρι το τέλος στην έδρα μας.

Ραντεβού την Παρασκευή…».