ΑΕΕΤ: «Δυο πρόσωπα, το άσχημο όταν δεν έπρεπε» (video)

342

Ο σχολιασμός του αγώνα της ΑΕΕΤ κόντρα στον Ναύαρχο Βότση  από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Για 15 λεπτά παίξαμε όμορφο και αποτελεσματικό μπάσκετ, μας έβγαινε ό,τι κάναμε και σπάγαμε κάθε εναλλακτική του Βότση… Για 23 λεπτά είχαμε το προβάδισμα στον αγώνα. Για 30 λεπτά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Στο τέλος ο Ναύαρχος έφυγε με το ροζ φύλλο και 8 πόντους διαφορά.

Από την αρχή οι αντίπαλοι το ήθελαν περισσότερο και το πάλεψαν περισσότερο, ακόμη και όταν η ΑΕΕΤ βρέθηκε με 14 πόντους μπροστά, λίγο πριν τα μισά της δεύτερης περιόδου (34-20). Αντίθετα, εμείς φορτωθήκαμε από το ξεκίνημα με περισσό άγχος (δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα είναι άλλη κουβέντα), το οποίο δεν μπορέσαμε να αποτινάξουμε ούτε όταν κάναμε ό,τι θέλαμε στο γήπεδο. Πολύ περισσότερο, όταν οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν σταδιακά, πέρασαν μπροστά, και τα δικά μας σουτ έβρισκαν το ένα μετά το άλλο στεφάνι (στην καλύτερη περίπτωση).

Το 1ο δεκάλεπτο ήταν από τα πιο παραγωγικά της ιστορίας μας. 25 πόντοι, με Γουβιά και Χαριστό να επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος της επιθετικής συγκομιδής και συνολικά 6 παίκτες μας να σκοράρουν στο διάστημα αυτό. Στο τέλος του δεκαλέπτου πήρε μπρος ο Κατσαρής, με 4 συνεχόμενους πόντους. Με το ξεκίνημα της 2ης περιόδου ο ίδιος παίκτης εκτόξευσε το σερί του στους 11, οδηγώντας την ΑΕΕΤ από το +7 (25-18) στο +14 (32-18). Ο Χαριστός και Κούλης κράτησαν την διαφορά στα ίδια επίπεδα (34-20 και 36-23), ωστόσο το δίποντο του αρχηγού 5 λεπτά πριν το ημίχρονο ήταν το τελευταίο για την ΑΕΕΤ μέχρι την ανάπαυλα.

Ο Δημητριάδης (20 π.) έκανε το 36-25 και ο Βότσης έτρεξε σερί 16-0, για να κλείσει το ημίχρονο στο -5 (36-31), να περάσει κατ’ αρχήν στο 23′ με 36-37 και να φτάσει αμέσως στο 36-39! Η ομάδα συμπλήρωσε συνολικά 10 λεπτά χωρίς πόντο, καθώς την ξεκόλησε ο Γουβιάς μόλις στο 35′ (38-39). Για τα επόμενα λεπτά, με Χαριστό και Κατσαρή, η ομάδα μας είχε την τελευταία της αναλαμπή, καθώς προηγήθηκε με 45-44 (γκολ φάουλ του Θάνου, τρίποντο του Κώστα και βολή από τον Τάσσο). Ο Βότσης αντέδρασε, έτρεξε μικρότερο σερί (6 πόντοι για το 45-50), για να επιστρέψει και πάλι η ΑΕΕΤ με 5 συνεχόμενους πόντους από τον Ξουρίδα, ο οποίος ήταν παραπάνω από εντυπωσιακός χθες, σε οργάνωση, επίθεση και άμυνα.

Το δίποντο του χτυπημένου Δήμου στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου (52-50) ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα μας πέρασε μπροστά. Ο Βότσης βρήκε τις λύσεις (19 πόντοι στο δεκάλεπτο αυτό), εκμεταλλεύτηκε την επαφή του με το καλάθι, κερδίζοντας δίκαια φάουλ και αξιοποιώντας τα (9 εύστοχες βολές στην τελευταία περίοδο), με διαδοχικά γκολ-φάουλ-μαχαιριές στην καρδούλα μας και κατάφερε να ξεφύγει με 8 (52-60) και 10 πόντους (54-64 και 56-66), ώστε να μην μας αφήσει περιθώρια αντίδρασης. Η ηρωική άμυνα σταμάτησε προς στιγμή την μηχανή του Βότση, επιθετικά όμως δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που πήραμε, πλησιάζοντας με τα χίλια ζόρια μόνον μέχρι τους 5 (61-66).

Το φινάλε δίκαια βρήκε νικητή τον Ναύαρχο, ο οποίος πέρασε και φέτος από την Τριανδρία, όπως και πέρισυ… Ακολουθώντας το “όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά” εμείς επιμένουμε στο “όχι σκυμμένα κεφάλια, όχι γκρίνιες (όσο γίνεται)” και συνεχίζουμε… Ο Αχιλλέας Περαίας έδειξε τον δρόμο… Γιατί όχι κι εμείς;; Στο Ρύσσιο, λοιπόν, αδερφές μου… Στο Ρύσσιο….

Υ.Γ. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική το φύλλο αγώνα ήταν ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. Και αν την προηγούμενη εβδομάδα η γοητεία του Κούλη έκανε την θαυμάστριά του – σημειώτρια να χρεώνει στο “23” ότι έβαζε το “13”, αυτή τη φορά ο νεαρός που είχε την ευθύνη του Φύλλου Αγώνα πρέπει να έπαθε παράκρουση από την γοητεία ολόκληρης της ομάδας μας. Από την αντιπαραβολή του Φύλλου με το βίντεο, βρέθηκαν 7 τουλάχιστον λάθη (ακόμη και σε βολή), χωρίς να έχω το κουράγιο να κάνω τον αντίστοιχο έλεγχο και για τους πόντους των φιλοξενούμενων… Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι ότι αλλάζει τίποτα, αλλά ας είμαστε όλοι στο ίδιο γήπεδο…».

Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από τον αγώνα της τρίτης αγωνιστικής για τον δεύτερο όμιλο της Β’ ΕΚΑΣΘ Ανδρών ΑΕΕ Τούμπας-Ναύαρχος Βότσης (61-69):

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jXmxEa3u8FQ]