ΑΕΕΤ:Τον έπιασε από την φτέρνα…

397

Ο σχολιασμός του χθεσινού αγώνα της ΑΕΕΤ κόντρα στον Αχ.Περαιας από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Στον 1ο της εντός έδρας αγώνα για το πρωτάθλημα, η ΑΕΕΤ βρήκε εύκολα την “πτέρνα” του -αποδυναμωμένου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- Αχιλλέα, και πέτυχε εμφατική νίκη με διαφορά 24 πόντων (74-50), παίροντας βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας (είμαι καλός στα κλισέ τελικά)….

 

Με συγκινητικό (δακρύσαμε) Γιάννη Γουβιά (17π.), τους Κούλη (14π., 2 τρ. – σίγουρα όχι δικά του) και Χαριστό (12 π. + κάποιοι κλεμμένοι) να ζούνε δεύτερη εφηβεία και τους Δήμο και Κατσαρή (και από αυτούς χάθηκαν πόντοι… α ρε Κούλη) να επιβεβαιώνουν ότι “αυτοί ξέρουν”, η ομάδα μας από το ξεκίνημα και μέχρι το τέλος (και τι τέλος), δεν άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη. Για να μην αδικήσουμε κανέναν βέβαια, όλοι όσοι αγωνίστηκαν εχθές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ιδίως στην άμυνα (βλ. Φλώρος), εγκλωβίζοντας τα ατού των αντιπάλων (τώρα πόσους παραπάνω από 24 θα μας έβαζε ο Παπαϊωάννου αν δεν ήταν εγκλωβισμένος, είναι άλλη κουβέντα). Τον ίδιο εξαιρετικό “εαυτό” έδωσε όμως τόσο το τεχνικό δίδυμο, όσο και εκείνοι που δεν αγωνίστηκαν, οι οποίοι έστησαν δεύτερη κερκίδα στον πάγκο, απέναντι από την, ομολογουμένως, θερμότερη κερκίδα που έχουμε δει εδώ και καιρό στην Τριανδρία!!!

Σε όλους λοιπόν, ανήκει μερίδιο από τη νίκη, η οποία άρχισε να φαίνεται σχεδόν με το ξεκίνημα, καθώς το προβάδιμα του Αχιλλέα με 0-2 και 2-4 δεν είχε συνέχεια. Η ΑΕΕΤ πήρε τη σκυτάλη, με Φλώρο και Χαριστό στο 1ο δεκάλεπτο να τραβάνε το σκορ, κατάφερε να ξεφύγει, μόλις χαλάρωσε, με 13-6, για να κλείσει την περίοδο με 17-10.

Η ΑΕΕΤ απέκτησε μεγαλύτερη πολυφωνία στο 2ο δεκάλεπτο, καθώς λογαριασμό άνοιξαν Γουβιάς, Κατσαρής και Δήμος, την ώρα που ο Κούλης συνέχιζε και αυτός να σκοράρει. Ο Αχιλλέας μείωσε από τους 11 (23-12) στους 3 (23-19), κυρίως μα τον Παπαϊωαννου, το γκολ-φάουλ όπως του κτηνίατρου και 4 σερί πόντοι από τον Τάσσο, μας επέτρεψαν να ξεφύγουμε και πάλι με 30-23. Το τρίποντο του Κατσαρή και το αντιαθλητικό που κέρδισε ο ίδιος παίκτης, διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας (34-25), ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο +10 (37-27).

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε το ίδιο άνετα… Επιθετικά ήμασταν εκνευριστικά άστοχοι, ο Αχιλλέας μείωσε στους 5 (37-32), η τεχνική ποινή στον Χαριστό τον φόρτωσε με το 4ο φάουλ, μέχρι να δώσει ανάσα ο Δήμος με τρίποντο (40-32), που ύποπτα χρεώθηκε στον Κούλη. Ο Αχιλλέας απάντησε με 4 πόντους, μείωσε σε 40-35, για έρθει η σειρά του Γουβιά  και του Κατσαρή να συνδράμουν τον Δήμο και η διαφορά να πάει και πάλι στους 10 (48-38). Όσο ο Παπαϊωάννου είχε δυνάμεις, ο Αχιλλέας πάλευε, μείωσε ξανά στους 5 (48-43), ο Δήμος και πάλι όμως με τρίποντο έστειλε τις ομάδες στους πάγκους με σκορ 51-43.

Για 5 ακόμη λεπτά η διαφορά ανεβοκατέβαινε (πότε όμως κάτω από 5), με το ταμπλό να γράφει 56-50 στα 5’ πριν την λήξη, με τον Γουβιά να πετυχαίνει και τους 5 πόντους της ομάδας στο διάστημα αυτό. Το τρίποντό του, που έκανε το 56-47, απαντήθηκε από τον Αγάθο (56-50), αυτή όμως ήταν η τελευταία φορά που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν.

Για τα επόμενα 300 δευτερόλεπτα σκόραρε μόνο η ΑΕΕΤ, η οποία παίζοντας συγκλονιστική άμυνα δεν δέχθηκε πόντο μέχρι το φινάλε. Αντίστοιχα εξαιρετική ήταν και η επιθετική παρουσία της ομάδας, τόσο στην οργάνωση όσο και στην εκτέλεση, με αποτέλεσμα το εντυπωσιακό σερί 18-0 που μας οδήγησε στο τελικό 74-50!

Τόσο η νίκη όσο και η εμφάνιση δικαιώνουν όσους ασχολούνται με αυτή την ομάδα, από οποιαδήποτε θέση, και μας κάνει να θέλουμε να ασχοληθούμε ακόμη περισσότερο. Εξίσου ασχολούνται βέβαια και κάποιοι αντίπαλοι (όχι από τους χθεσινούς), των οποίων προφανώς η νοημοσύνη (αλλά όχι η ηλικία) είναι επιπέδου Jumbo… Κρίμα που δεν μας τα λένε τα χαριτωμένα και όταν τρώμε σε διπλανά τραπέζια…

ΥΓ. Μια που είπαμε τραπέζι… Το κλάμα στον Δάσκαλο μετά τον αγώνα ήταν ευγενική προσφορά Εκλεκτού… Του χρόνου θάλασσα…