Αγωνιστικό αμαξίδιο SOS

654

Τα σωματεία του μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο εξέπεμψαν SOS. Μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει την κρατική επιχορήγηση, τα χρήματα φτάνουν οριακά (και με μεγάλες προσωπικές θυσίες ανθρώπων της ομοσπονδίας και όχι μόνο) για να καλυφθούν οι δύο επόμενες αγωνιστικές.
Αν μετά δεν υπάρξει ανταπόκριση από την ελληνική πολιτεία ενδέχεται να βάλουν λουκέτο, αλλά ακόμα διατηρούν όχι μόνο την αισιοδοξία, αλλά και την αξιοπρέπειά τους. Δεν βγήκαν να διεκδικήσουν (όχι ακόμα), συνεχίζουν να παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και περιμένουν…

Η σημερινή συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κώστα Παταβούκα, άνοιξε ένα παράθυρο, έδωσε μια νότα αισιοδοξίας.

Άνθρωπος του αθλητισμού (και ειδικά του μπάσκετ) ο Κώστας Παταβούκας έδειξε όχι μόνο διάθεση να βοηθήσει (σημειώστε πως η Διεύθυνση Ανάπτυξης Αθλητισμού, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι αθλητές με αναπηρία), αλλά και να προωθήσει ακόμα περισσότερο τις θέσεις του… χώρου.

“Ποτέ δεν υπήρχε πολιτική στον αθλητισμό με αναπηρία. Πάντα η σχέση ξεκινούσε και σταματούσε στην οικονομική επιχορήγηση της ΓΓΑ. Ε, και; Εμείς θέλουμε, στα στενά οικονομικά όρια, να κάνουμε πολιτική. Να ξεκινήσουμε από τα σχολεία, να διαμορφώσουμε την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα κινείται ο αθλητισμός με αναπηρία, γιατί πρωτίστως είναι κοινωνικό και κατόπιν αθλητικό γεγονός” τόνισε ο πρώην αθλητής, που “δεσμεύτηκε” ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της ομοσπονδίας μπάσκετ με καρότσι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας, αφού ευχήθηκε “καλή δύναμη” στον κ. Παταβούκα, έσπευσε να τονίσει πως από την πλευρά τους οι έχοντες την ευθύνη για τον χώρο του μπάσκετ με καρότσι θα συνεχίσουν την προσπάθεια, με αμείωτο ζήλο και πάθος.

πηγη:basketblog.gr