Ήττα του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη από τη Real με 89-68.

553
Μοιραία ηττήθηκε ο μέτριος και πάλι Παναθηναϊκός, σε ένα ματς που ούτως ή άλλως δεν στόχευε εξ αρχής να διεκδικήσει επί ίσοις όροις.
Ένα καλό 3ο δεκάλεπτο και ο θετικότατος Παπαγιάννης, που σε 23:23 συμμετοχής κοίταξε στα μάτια ψηλούς μεγάλης αξίας, όπως ο Ayon ή ο Tavares (8 πόντοι, 9 rebounds, 5 assists, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα ο πρώτος και 11 πόντους με 7 rebounds o δεύτερος), νομίζω πως είναι αυτά τα οποία πρέπει να κρατήσει ο Xavi Pascual για τη δύσκολη συνέχεια. Σημάδια ανόδου από τον Καλάθη με 17 πόντους, 5 rebounds και 4 assists, ενώ ο Keith Langford αποτελεί πλέον μια σταθερά στην πράσινη επίθεση, σκοράροντας και σήμερα 20 πόντους.
Κοντεύουμε να γίνουμε γραφικοί, αλλά ο ΠΑΟ έχει χοντρό θέμα στο σουτ και δεν μπορεί να τρέξει κάποιες safe επιθέσεις, όπως το Pick του Καλάθη με τον Gist. Οι θεωρητικά καλύτεροι σουτέρ της ομάδας, Thomas και Lojeski βρίσκονται σε διαρκή κάμψη και είναι παίκτες κλειδιά για την τήρηση του spacing σε αυτό που θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός. Ο μεν Thomas μετράει στα τελευταία 7 παιχνίδια 6/23 τρίποντα (26%), ενώ ο δε Lojeski 3/18 (16%). Απαράδεκτα ποσοστά από τους Forwards που θες να σου τεντώσουν το γήπεδο για να έχεις περισσότερους χώρους για έναν παίκτη με αδυναμία στο σουτ, αλλά με πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού της ομάδας, όπως ο Νικ Καλάθης. Ξαναλέμε πως αποτελεί… κατάντια να τρέχει ο coach Pascual δράσεις Diamond για τον Παππά. Δεν υπάρχει καμία αντιπάθεια προς τον παίκτη, τον οποίο ίσα ίσα θεωρώ αρκετά ικανό, αλλά Diamond τρέχει η Real για τον Carroll, η Barcelona για τον Kuric, η Zalgiris για τον Milaknis, η Baskonia για τον Janning και ο Ολυμπιακός για τον Σπανούλη. Ε, ο Παππάς δεν είναι, δεν υπήρξε και ούτε θα γίνει ποτέ τόσο ικανός και σεσημασμένος σουτέρ όπως οι προαναφερθέντες. Νομίζω πως έγινα αρκετά κατανοητός…
Οι πράσινοι υπέπεσαν σε μόλις 7 λάθη, αλλά μοίρασαν μόλις 8 τελικές πάσες και είχαν 24 rebounds έναντι 42 των πρωταθλητών Ευρώπης. Στο διάστημα που ο Παπαγιάννης βρέθηκε στο παρκέ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν περισσότερες κατοχές και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό κομμάτι για τον νεαρό Center. Η ελληνική ομάδα σούταρε με 5/21 τρίποντα και η ανωτερότητα της Real αντικατοπτρίζεται και στο συνολικό Ranking των δυο ομάδων (117-49 για τη Real του Laso).
Ξαναλέμε πως οι πράσινοι περνάνε μια κρίση στο παιχνίδι τους. Νομίζω πως δύσκολα μπορούν να παίξουν χειρότερα. Ένα ηλεκτροσόκ πιθανόν να τους δώσει κάποια ώθηση. Αν αυτό το ηλεκτροσόκ είναι κάποια αποχώρηση, κάποια προσθήκη ή ακόμα και κάποιος τραυματισμός που θα αλλάξει τα λεπτά στο συνολικό rotation, δεν μπορώ να γνωρίζω.
Πάντως την Παρασκευή οι πρωταθλητές Ελλάδος υποδέχονται την Armani Milan του Mike James και του Arturas Gudaitis, του πιο σταθερού Center της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, ο οποίος και θα αποτελέσει ένα πραγματικά καλό τεστ για την πράσινη front court και ιδιαίτερα για τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος πρέπει μετά τη σημερινή εικόνα να πάρει αρκετά λεπτά, διότι συν τοις άλλοις, μοιάζει να είναι ο μοναδικός ψηλός που να μπορεί να ματσάρει τον Λιθουανό γίγαντα από άποψης σωματοδομής. Η ομάδα του Pianigiani γνώρισε σήμερα κακή ήττα στο Forum από την Bayern, δεχόμενη 6 πόντους στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και θα κατέβει στο ΟΑΚΑ λογικά για να ρεφάρει. Οι Ιταλοί βρίσκονται μαζί με τον Παναθηναϊκό πλέον, την Baskonia, την Barcelona και τη Zalgiris στο 6-7.
Η στήριξη και η δυνατή φωνή του κόσμου φαίνεται να είναι το μοναδικό οχυρό που έχει απομείνει στον Παναθηναϊκό και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι εντός της ομάδας…
Πηγή: Fundamentals