Έτοιμο αλλά «κλειστό» το νέο γυμναστήριο στο Αγρίνιο

982

Σε «Γεφύρι της Άρτας» συνεχίζει να εξελίσσεται το κλειστό της αερογέφυρας ακόμη και τη στιγμή που είναι έτοιμο, εκκρεμεί για αδιευκρίνιστους λόγους, σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή, η παράδοσή του από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο Δήμο Αγρινίου, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος ήδη έχει εκτελέσει τα συνοδά έργα που προβλέπονταν και επιπροσθέτως έχει επιλυθεί κάθε οικονομική εκκρεμότητα προς πάσα κατεύθυνση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης τόνισε για το θέμα στη «Σ»: «Αυτή τη στιγμή οι εσωτερικοί χώροι του κλειστού της αερογέφυρας είναι ολοκληρωμένοι και είναι ένα γήπεδο έτοιμο να δοθεί προς χρήση. Ο Δήμος Αγρινίου ανέλαβε την υποχρέωση να πραγματοποιήσει συνοδά έργα, να ασφαλτοστρώσει τους δρόμους γύρω από το γήπεδο και να κάνει τη σύνδεση με τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού. Η ύδρευση και αποχέτευση έχουν ήδη συνδεθεί και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει και η σύνδεση του ηλεκτροφωτισμού. Τα χρήματα από τον Δήμο Αγρινίου ήδη έχουν πληρωθεί για την σύνδεση με το ρεύμα. Αυτή την στιγμή που μιλάμε το γήπεδο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί. Η απορία μας είναι γιατί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ενόψει την νέας αθλητικής περιόδου που ξεκινά τον Σεπτέμβριο δεν έχει ακόμη παραδώσει το γήπεδο προκειμένου να δοθεί κανονικά στις ομάδες για χρήση».
Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης
Με ένα κλειστό που υπάρχει στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Αγρινίου, οι προπονητικές ώρες για τις ομάδες είναι εξαιρετικά συμπιεσμένες και με την παράδοση του κλειστού της αερογέφυρας οι ώρες θα αυξηθούν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα οι ομάδες να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους και ο Δήμος Αγρινίου να έχει την δυνατότητα να παρέχει περισσότερες υπηρεσίες σ’ αυτές.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κατά την επίσκεψή του τον Φεβρουάριο του 2016 είχε πει πως το έργο, το κλειστό γήπεδο, θα ήταν ολοκληρωμένο στο τέλος του Καλοκαιριού του 2016. Όπως επισήμανε ο κ. Γκρίζης: «φτάνουμε στο τέλος του Καλοκαιριού του 2017 και ενώ το γήπεδο είναι έτοιμο προς χρήση δεν έχει παραδοθεί ακόμη. Έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, ως Δήμος Αγρινίου κάνουμε έκκληση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να προχωρήσει στην παραχώρηση του γηπέδου έτσι ως δήμος να μπορέσουμε να το δώσουμε προς χρήση στους Αγρινιώτες και ειδικότερα στις ομάδες που το έχουν ανάγκη. Αν παραδοθεί το γήπεδο είμαστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε κάνει ήδη προεργασία από το υπάρχον προσωπικό του ΔΑΚ για τους ανθρώπους που θα χρειαστεί το κλειστό γήπεδο για να λειτουργήσει, όπως φύλακες, άτομα για την καθαριότητά του κ.α. Ακόμα και σήμερα να μας αποδοθεί το γήπεδο, αύριο μπορούμε να το δώσουμε στους πολίτες προς χρήση».
Ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ Κώστας Νικάκης
Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδας Κώστας Νικάκης δήλωσε: «το θέμα του κλειστού ταλάνισε την πόλη επί 22χρόνια με ευθύνη των πολιτικών. Εξαγγέλθηκε την 1η Νοεμβρίου του 1995 μαζί με τα γήπεδα της Βόνιτσας και των Πεύκων. Τα άλλα δύο γήπεδα τελείωσαν στην ώρα τους και του Αγρινίου κράτησε 22χρόνια. Το γήπεδο και η περιπέτεια αυτή αποτελεί ντροπή. Το έργο πρέπει να αποδοθεί στον αθλητικό κόσμο της πόλης. Από τις 15 Αυγούστου οι ομάδες ξεκινούν προετοιμασία και αν αποδίδονταν οι ομάδες μας θα απεγκλωβίζονταν».

Πηγή: εφημερίδα «Συνείδηση»