Έτοιμοι να γράψουν ιστορία οι Raptors: Δεύτερη νίκη στο Oakland!

277

Με εξαιρετικό μπάσκετ και πάλι και μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους, οι Toronto Raptors πέρασαν εκ νέου νικηφόρα από την Oracle Arena με 92-105 επί των Warriors και με το σκορ πλέον στο 3-1 υπέρ τους, ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία! Θυμίζουμε πως από το 1-3 μόνο οι Cavaliers έχουν επιστρέψει στην ιστορία των NBA Finals, πριν τρία χρόνια κόντρα στους Warriors.

Στα του αγώνα, οι παίκτες του Nick Nurse με μια ονειρεμένη τρίτη περίοδο (21-37) έφεραν τούμπα το ματς και όλα τα προγνωστικά, βάζοντας γερά θεμέλια για την 3η νίκη στην ιστορία τους σε τελικούς NBA. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων και του αγώνα για ακόμα ένα παιχνίδι ο Kawhi Leonard με 36 πόντους (5/9 τρίποντα), 12 rebounds, 2 assists, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο και κανένα λάθος σε 41 συμμετοχής! Ακολούθησε ο εκπληκτικός και πάλι σε άμυνα και επίθεση, Serge Ibaka, με 20 πόντους (9/12 FG), 4 rebounds και 2 τάπες, ενώ 19 πόντους είχε ο Pascal Siakam. Από τους Warriors, οι Curry και Thompson ήταν οι κορυφαίοι με 27 και 28 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Draymond Green είχε 10 πόντους με 12 τελικές, χάνοντας μόλις για 1 rebound το triple-double. Παρόλα αυτά, οι υπόλοιποι “πολεμιστές” είχαν μόλις 12/32 εντός παιδιάς, με τον Andrew Bogut να είναι ο μοναδικός παίκτης του Steve Kerr, που είχε θετικό πρόσημο στο plus/minus.

Οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε 17 λάθη, 8 περισσότερα από τους νικητές, ενώ έχασαν την μπάλα 12 φορές από κλεψίματα των αντιπάλων τους, κάτι που επέτρεψε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο για τους Raptors. Μεγάλη διαφορά και στη “γραμμή της φιλανθρωπίας” για τις δυο ομάδες, με τους Warriors να έχουν 14/21 (66.7%) και τους “δεινόσαυρους” 23/24 και 95.8%.

Γενικά οι δυο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, πετυχαίνοντας μαζί 71/164 σουτ εντός παιδιάς (41.9% οι νικητές και 44.9% οι ηττημένοι με 10/32 και 8/27 τρίποντα αντίστοιχα), με τη δύναμη της θέλησης και των μυών και την αποφασιστικότητα να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Κάτι στο οποίο φυσικά οι φετινοί Raptors δείχνουν… unmatchable.

3-1 λοιπόν για τους Raptors, οι οποίοι, αν ήταν πιο τυχεροί, πιθανώς τώρα να πανηγύριζαν τον τίτλο με σκούπα επί μιας εκ των σπουδαιότερων ομάδων στην ιστορία του αθλήματος. Ναι, οι Warriors παίζουν λαβωμένοι, όμως εμείς θυμόμαστε και πάλι αυτά που σας λέγαμε πριν ξεκινήσει η σειρά: Στην αρχή ήταν το άνετο break στο πρώτο ματς από το Orlando και “πάλι οι Raptors μετά από μια πολύ καλή regular season δείχνουν… γατάκια στα Playoffs”. Στη συνέχεια ήρθε η πρόκριση… με τα χίλια ζόρια και με γερή δόση τύχης στο τελευταίο δευτερόλεπτο της σειράς επί των 76ers και “Ok η τύχη τους σταματά εδώ, καθώς δεν έχουν ελπίδα απέναντι στους Bucks”.


Έπειτα το πράγμα σοβάρεψε, όταν έφεραν τούμπα τα προγνωστικά σε ακόμα μια σειρά, πετώντας έξω τους πρωτοπόρους της RS και ένα από τα μεγάλα φαβορί, όμως “Τώρα δεν υπάρχει ελπίδα. Warriors στα 4, άντε το πολύ στα 5”. Το 1-0 έγινε και μετά το break και το 1-1 των Warriors η υπόθεση ήταν τελειωμένη: “Δεν μπορούν να το γυρίσουν και με αντίπαλο τους Warriors. Αν μάλιστα έπαιζαν χωρίς απουσίες, η σειρά θα ήταν “σκούπα” και three-peat”.
Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν το μεγάλο κίνητρο του Nick Nurse και τον παικτών του φέτος και η πορεία τους βουλώνει πολλά στόματα. Δεν ξέρω αν μπορεί το Golden State να γυρίσει πλέον από το 1-3, παίρνοντας δυο ματς μέσα στον Καναδά. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η ομάδα έχει τόνους… άντερα.
Πρώτο match-ball λοιπόν τη Δευτέρα στις 4:00 το βράδυ στη Scotiabank Arena του Καναδά. Έχετε ραντεβού με την ιστορία παίδες, να είστε όλοι εκεί!

Πηγή: Fundamentals