Έξι μεταγραφές για τον Α.Ο. Πολυγύρου

950

Ο Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον έμπειρο γκαρντ Βασίλη Αμούτζια, ο οποίος είναι γεννημένος το 1990, με ύψος 1.95.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Α.Ο.Κ. Αιγιακού Πιερίας, συνέχισε για 7 χρόνια (2010-2017) στον Αίαντα Ευοσμου και τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Ασπίδα Ξάνθης.

Έναν πολύ ελπιδοφόρο παίκτη πρόσθεσε στο οπλοστάσιο του ο Α.Ο.Π. Το όνομα του Αιμίλιος Αλεξιάδης. Καλύπτει την θέση και του play maker και του SG. Γεννήθηκε στις 26/06/2001 στην Θεσσαλονίκη και έχει ύψος 1.85. Έπαιξε για 3 χρόνια στο Πανόραμα (2015-2018), ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στην U18 του Ηρακλή.

Επόμενο σημαντικό μεταγραφικό απόκτημα είναι ο Μιχάλης Βλαχος. Με καταγωγή από την Καστοριά ο 23χρονος γκαρντ με ύψος 1.89 έρχεται να ενισχύσει τον Α.Ο.Π. στην προσπάθεια του στην Β Εθνική. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα παιδικοεφηβικα τμήματα της Καστοριάς για αρκετά χρόνια, όπου είχε σημαντικές επιτυχίες, συνέχισε για τρία χρόνια (2014-2017) στην ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ., μετά την σεζόν 2017-2018 στην ομάδα του Ανατολια, έχοντας στα μισά της σεζόν έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστών) και την περσινή σεζόν επέστρεψε στον ΑΣ Καστοριάς αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Α2 κάνοντας μια πολύ καλή πορεία.

Μια ακόμη προσθήκη για την ανδρική ομάδα είναι ο νεαρός Γιώργος Δεληγκαρης. Με καταγωγή από τα Νέα Μουδανιά, ο 18χρονος (γεν. 2001) με ύψος 1.90, έρχεται να ενισχύσει την φετινή προσπάθεια. Πέρυσι αγωνίστηκε στην εφηβική ομάδα του Άρη κατακτώντας το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, συμμετέχοντας μετά στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Ελευθερούπολη Καβάλας με την παρουσία του Ολυμπιακού, του Προμηθέα Πατρών και άλλων τριών ομάδων. Παλαιοτέρα αγωνίστηκε με την ομάδα του Μαντουλιδη.

Η θέση του point guard ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο φέτος με την προσθήκη του Κώστα Αμπατζιδη. Γεννημένος το 1994 με ύψος 1,83 ο Κώστας αγωνίστηκε επί σειρά ετών (7) στην ομάδα του Πευκοχωριου συμμετέχοντας στις Εθνικές κατηγορίες (πέρυσι στην Α2). Αγωνίστηκε επίσης στην Χ.Α.Ν.Θ.

Τέλος μια προσθήκη για την ομάδα στις θέσεις των forward αποτελεί ο Χρήστος Στοικος. Με ύψος 1.92, γεννημένος το 1989 και καταγωγή από την Αρναία ο Χρήστος αγωνίστηκε επί σειρά ετών και μέχρι πέρυσι στον τοπικό Απόλλωνα Αρναίας με συμμέτοχη μάλιστα την σεζόν 2013-2014 και στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Βασίλης Αμούτζιας

Αιμίλιος Αλεξιάδης

Κώστας Αμπατζίδης
Γιώργος Δεληγκαρης
Χρήστος Στοικος
Μιχάλης Βλάχος