Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον θάνατο του Jo Jo White.

341

Jo Jo White. O PG από το St. Louis που έμεινε στην ιστορία για το πάτημα της γραμμής στην εκπνοή της 2ης παράτασης στον τελικό της Midwest του NCAA το 1966, με αποτέλεσμα την πρόκριση των Texas Western Miners και τη δημιουργία της επικής ταινίας με τίτλο “Glory Road”.


Επιλέχθηκε στην 9η θέση του NBA Draft το 1969 από τους Boston Celtics, στους οποίους έμεινε μέχρι το 1979, μετακομίζοντας στα μέσα της σεζόν για δυο χρόνια έπειτα στους Golden State Warriors και κλείνοντας την καριέρα του την επόμενη σεζόν (1981) στους Kansas City Kings, την πολιτεία, με το κολέγιο της οποίας πέρασε τέσσερις εξαιρετικές σεζόν.


Καλύτερη χρονιά του το 1971-’72, όταν και μέτρησε με τη Βοστόνη 23.1 πόντους, 5.6 rebounds και 5.3 assists κατά μέσο όρο.
Κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή NBA δυο χρονιές (1974 και ’76), κερδίζοντας παράλληλα και τον τίτλο του MVP των τελικών στο δεύτερο δαχτυλίδι του. 7 φορές All-Star, 2 παρουσίες την 2η καλύτερη 5άδα της λίγκας και δυο φανέλες που αποσύρθηκαν προς τιμήν του: Μια με το νούμερο 10 από τους “Κέλτες” και μια με το 15 από τους Kansas Jayhawks.
Έκλεισε την καριέρα του με 17.2 πόντους, 4 rebounds και 4.9 assists κατά μέσο όρο και το 1968 κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με την εθνική ομάδα των Η.Π.Α στο Μεξικό.
Πέθανε πριν ακριβώς έναν χρόνο, μετά από βαριά πνευμονία και προς τιμήν της μνήμης του οι Celtics από τη μέρα που πέθανε μέχρι και το τέλος της σεζόν, αγωνίζονταν με μια μαύρη ταινία στον αριστερό ώμο της φανέλας τους.
Rest in peace Jo Jo…

Πηγή: Fundamentals