Έναρξη σήμερα για την ακαδημία του Ηρακλή

218

Σήμερα Δευτέρα (3/9) στις 20:00 στο Ιβανώφειο, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη συγκέντρωση όλων των τμημάτων υποδομής.

Τη φετινή περίοδο πραγματοποιείται ένα νέο ξεκίνημα στις ακαδημίες, με υπεύθυνο τον παλαίμαχο άσο των κυανόλευκων Αντώνη Σαμαρά που έχει ως άμεσο συνεργάτη τον Αχιλλέα Παπαδημητρίου και τεχνικό σύμβουλο τον Δημήτρη Βατό.

Οι άνθρωποι της ομάδας, καταβάλουν μία μεγάλη προσπάθεια για να αναδιοργανώσουν σε όλους τους τομείς τις ακαδημίες του συλλόγου. Συγκεκριμένα τη νέα περίοδο στα τμήματα υποδομής θα υπάρχει μία πλήρως καταρτισμένη επιστημονική ομάδα για να στηρίξει τα παιδιά. Αυτή αποτελείται από παιδοψυχολόγο, διατροφολόγο, αθλίατρο και εργοφυσιολόγο που θα κάνει μετρήσεις στους νεαρούς αθλητές μία φορά στην αρχή της σεζόν και μία την περίοδο των Χριστουγέννων.

Επίσης θα γίνουν τουρνουά εντός και εκτός Θεσσαλονίκης αλλά και εκτός Ελλάδας. Στόχος τους αποτελεί να συμμετέχουν δύο φορές το χρόνο σε τουρνουά του εξωτερικού. Ακόμα θα πραγματοποιηθούν διάφορες φιλικές αναμετρήσεις στο Ιβανώφειο αλλά και σε άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας.

Οι κυανόλευκοι έχουν ξεκινήσει ήδη συνεργασία με προπονητές εκτός Θεσσαλονίκης με απώτερο σκοπό την ανίχνευση ταλέντων. Όσα παιδιά ξεχωρίσουν θα καλούνται στις περιόδους των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα να έρθουν να δοκιμαστούν στην ομάδα, με προοπτική το καλοκαίρι εφόσον ικανοποιήσουν να ενταχθούν στο δυναμικό του συλλόγου.

Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση και κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς, οι άνθρωποι των τμημάτων υποδομής προσάρμοσαν τις τιμές των εγγραφών ανάλογα.

Συγκεκριμένα για παιδιά που είναι γεννημένα από το 2004 έως το 2006 η εγγραφή είναι 200€. Σε αυτή τη τιμή περιλαμβάνεται μία προσφορά με μία αθλητική τσάντα και μία στολή.

Για όλες τις άλλες ηλικίες το ποσό της εγγραφής είναι 300€. Και εδώ υπάρχει προσφορά με μία αθλητική τσάντα, μία φόρμα και μία στολή. Επίσης για δύο αδέλφια που θέλουν να εγγραφούν υπάρχει η προσφορά των 550€ και για τα δύο.

Οι εγγραφές ήδη έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το κάνουν καθημερινά στο Ιβανώφειο από τις 17:00 έως τις 21:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Χρήστο Χρηστίδη στο ( 6944544742 ), Αντώνη Σαμαρά στο ( 6970111110 ) και Αχιλλέα Παπαδημητρίου στο ( 6977138164 ).

Σαμαράς: “Να πάρουν τα παιδιά γερές βάσεις”

Ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής, Αντώνης Σαμαράς μίλησε στη «Bluearena» για αυτό το νέο εγχείρημα που πραγματοποιούν στις ακαδημίες. Αναλυτικά ανέφερε: «Στόχος μας αποτελεί να αναδιοργανώσουμε τις υποδομές του συλλόγου με άμεσους στόχους την ανίχνευση ταλέντων αλλά και την ανάδειξη παικτών που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα μέσα στα επόμενα χρόνια. Θέλουμε αυτά τα παιδιά να πάρουν γερές βάσεις και να διδαχτούν από γνώστες του αθλήματος τα βασικά του μπάσκετ. Επιθυμία μας είναι το παρκέ του Ιβανωφείου να γεμίσει ξανά με παιδικές φωνές».

Χρηστίδης: “Να αγαπήσουν το μπάσκετ”

Ο γενικός αρχηγός του Ηρακλή, Χρήστος Χρηστίδης δήλωσε με τη σειρά του για τα τμήματα υποδομής: «Ένας από τους σημαντικότερους στόχους που έχουμε θέσει για τη νέα περίοδο, είναι να δώσουμε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες, οι οποίες πρέπει να οργανωθούνε από την αρχή. Πρέπει να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ και να μπούνε σε ένα καλό αθλητικό σύνολο. Να μάθουν σωστά τα πρώτα βήματα τους στο άθλημα και να πάρουν γερές βάσεις για τη μετέπειτα πορεία τους».