Γ.Ατακτίδης«Δεν υπήρχε διοίκηση»

537

Ο Γιώργος Ατακτίδης μετά από τρία ολόκληρα χρόνια στην τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας αποχαιρέτησε τη ΜΕΝΤ και μιλώντας στο northbasket.gr ξεσπαθώνει κατά της ανύπαρκτης διοίκησης της ομάδας της Τούμπας και τονίζει χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν ήταν δίπλα στην ομάδα ούτε σε μια στιγμή όλα αυτά τα χρόνια.

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια αποχωρήσατε από τη ΜΕΝΤ. Τι κρατάτε από αυτή την εμπειρία;

«Ήταν τρία υπέροχα χρόνια με ανόδους, με κύπελλα, με συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, μια ομάδα που πάνω απ’ όλα ήταν παρέα. Κρατάμε την φιλία και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που δημιουργήθηκαν με τα κορίτσια. Δουλέψαμε πάρα πολύ και εμείς και τα κορίτσια και δικαιωθήκαμε. Όταν ήρθαμε στην ομάδα κάναμε ένα πρόγραμμα τριετίας και καταφέραμε όλα αυτά τα οποία σχεδιάσαμε. Η ομάδα να είναι σε πολύ καλή θέση, κορίτσια να συμμετέχουν στις μικρές εθνικές ομάδες, αθλήτριες από τα φυτώριά μας να επανδρώνουν επάξια την γυναικεία ομάδα και να υπάρχει άριστη συνεργασία με όλα τα τμήματα των κοριτσιών με τα αποτελέσματα να το αποδεικνύουν και με την ομάδα να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα ξανά. Επίσης φεύγοντας κρατάμε την αγνωμοσύνη ορισμένων ανθρώπων μέσα από την ομάδα οι οποίοι εύχονταν η ομάδα αυτή να μην κάνει επιτυχίες. Ευτυχώς τους διαψεύσαμε».


Ο σύλλογος αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα, αλλά εσείς κάτσατε μέχρι το τέλος. Για πιο λόγο;

«Από την περσινή χρονιά κιόλας ο σύλλογος είχε πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο λόγος που καθίσαμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική στην ομάδα ήταν καθαρά οι αμοιβαίες σχέσεις που είχαμε με τις αθλήτριες της ομάδας. Αυτές ήταν ο λόγος που καθίσαμε στην ομάδα, ο σεβασμός, η εκτίμηση και η «παρέα» που είχαμε εντός και εκτός του γηπέδου».

 

Ποια είναι η επόμενη μέρα στη ΜΕΝΤ χωρίς τον Γιώργο Ατακτίδη στο γυναικείο;

«Σίγουρα το κάθε σωματείο δεν εξαρτάται από τα πρόσωπα. Η ΜΕΝΤ έχει την δικιά της ιστορία. Εμείς καταφέραμε να φέρουμε αυτά τα τρία χρόνια την ομάδα εκεί που της αξίζει και να την κάνουμε να ακουστεί ξανά στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ. Πολλές παίκτριες από τα φυτώρια μας πήραν συμμετοχή και εμπειρίες. Οπότε είναι στο χέρι του κάθε προπονητή που θα έρθει στην ομάδα να τα εκμεταλλευτεί όλα αυτά. Να έχει δυνάμεις όμως γιατί θα είναι μόνος του χωρίς καμία βοήθεια».


Πως μπορεί ο σύλλογος να βρεθεί πάλι σε ρυθμούς ανάπτυξης;

«Αν υπάρξουν τα κατάλληλα πρόσωπα σίγουρα ο σύλλογος θα βρει τον τρόπο να ξεφύγει από αυτή την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται τώρα».

 

Ποια ήταν τα προβλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα;

«Απο την αρχή της περσινής χρονιάς υπήρχαν τα προβλήματα. Καμία βοήθεια, καμία συμπαράσταση (οικονομική και ηθική),κανένα μπράβο. Το πιο πετυχημένο τμήμα τα τελευταία δύο χρόνια του σωματείου και ήμασταν ολομόναχοι, με τον κύριο Μηλιαρά μόνο να προσπαθεί να μας βοηθήσει».


Αρνητικό ή θετικό είναι το πρόσημο αυτό το διάστημα που είστε στην ΜΕΝΤ και γιατί;

«Σίγουρα είναι θετικό γιατί πάνω απ’ όλα γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε με κορίτσια τα οποία ήταν άριστοι χαρακτήρες και πολύ καλές παίκτριες. Η «παρέα» που υπήρχε υπερκάλυπτε όλα τα προβλήματα που είχαμε. Από εκεί και πέρα πήραμε πρωταθλήματα, κύπελλα, αθλήτριες που τις κάλεσαν στις μικρές εθνικές ομάδες, απολογισμός 80 νικών και 12 ηττών τα τελευταία δύο χρόνια σε γυναίκες και νεανίδες και φεύγοντας πάνω απ’ όλα κατορθώσαμε να αφήσουμε μία ομάδα η οποία με λίγη βοήθεια του χρόνου και προγραμματισμό θα μπορέσει να χτυπήσει άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία. Να ευχαριστήσω πάνω απ’ όλα τους συνεργάτες μου Βασιλείου Παναγιώτη, Ρικούδη Θεοδόση, Μηλιαρά Μιχάλη γιατί ήμασταν όλοι εμείς μαζί».