«Βούλιαξε» το Ηράκλειο στο τουρνουά του ΠΣΑΚ

475

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του ΠΣΑΚ να γεμίσουν τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο ήταν μεγάλη. Ο πιο κεντρικός δρόμος του Ηρακλείου «βούλιαξε» από μικρούς και πιο… μεγάλους που βρέθηκαν εκεί για να παίξουν με τους διεθνείς αθλητές και τα υπόλοιπα αστέρια στο πλαίσιο του τουρνουά «3on3 streetball-Τάπα στην βία».

Απ’ το πρωί στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης έχουν… παρελάσει αρκετοί αθλητές της Α1 (και όχι μόνο), όπως οι Αβραάμ Καλλινικίδης, Γιάννης Αθανασούλας, Νίκος Παππάς, Αντώνης Μάντζαρης, Νώντας Παπαντωνίου, οι οποίοι μοίρασαν αυτόγραφα, φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά, ενώ το απόγευμα η κόντρα αναμένεται να κορυφωθεί με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να ετοιμάζεται για μάχη «γιγάντων»!

Τα «χρυσά παιδιά» της Εθνικής που τα τελευταία χρόνια μας έχουν κάνει περήφανους με τις επιτυχίες τους μίλησαν για το μήνυμα του τουρνουά τον οποίο δεν είναι άλλο από το «Τάπα στη βία».
Νώντας Παπαντωνίου: «Πρώτα απ’ όλα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ προκειμένου να παίξω μπάσκετ στο δρόμο. Εκεί δηλαδή που όλοι μας κάναμε τα πρώτα βήματα μας στο άθλημα που λατρεύουμε. Η πρωτοβουλία του ΠΣΑΚ να διοργανώσει αυτά τα τουρνουά στην Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης είναι πολύ σημαντική. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι το μήνυμα «Τάπα στη βία» καθώς κανείς δεν τη θέλει πλέον στα γήπεδα μας και θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Αρκετά άσχημα πράγματα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και ελπίζω από την νέα χρονιά να σταματήσει κάθε κρούσμα βίας»

Νίκος Παππάς: «Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει τόσο πολύ κόσμο να παίζει μπάσκετ μέσα στον δρόμο. Ήταν μια πολύ όμορφη ιδέα του ΠΣΑΚ και ελπίζω στο μέλλον να γίνει θεσμός τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Η εικόνα άλλωστε μιλάει από μόνη της καθώς βλέπουμε 12 μπασκέτες και εκατοντάδες κόσμου με μια μπάλα μπάσκετ στο χέρι. Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα. Παράλληλα νομίζω ότι αυτά τα τουρνουά είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου όλοι να μπορέσουμε να περάσουμε στο κόσμο και το μήνυμα μας κατά της βίας. Θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε κάθε μορφή της και ειδικά μέσα στα γήπεδα του αγαπημένου μας μπάσκετ».

πηγη:infobasket.gr