Στην κορυφή του Draft οι New Orleans Pelicans!

174
O David Griffin έφερε μεγάλο γούρι στους Pelicans, καθώς στη χτεσινή λοταρία η Νέα Ορλεάνη κληρώθηκε να επιλέξει στην 1η θέση, παρά το γεγονός πως είχε το 7ο χειρότερο seed και τις μόλις 6% πιθανότητες. Πως αλλάζουν τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη; Ο Anthony Davis ζητούσε οπωσδήποτε ανταλλαγή, όμως τώρα που ο Zion Williamson βρίσκεται προ των πυλών, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξει κάθε πλάνο, χτίζοντας οι δυο τους ένα τρομερό δίδυμο στην front court για πολλά χρόνια, συν τη Free Agency που έρχεται φέτος και αναμένεται καυτή. Υπάρχει η δυνατότητα επίσης ανταλλαγής του “Brow” για κάτι πολύ καλό σε κάποια άλλη θέση ή ακόμα και το σενάριο ανταλλαγής και των δυο με αντάλλαγμα… μια ολόκληρη ομάδα. Η μπίλια έκατσε εκεί που δεν το περίμενε κανείς και η επόμενη σεζόν μόλις ξεκίνησε. Για κάτι τέτοια λέμε πως το NBA είναι το καλύτερο πρωτάθλημα παγκοσμίως σε οποιοδήποτε άθλημα.
Τεράστια τύχη και για τους Grizzlies, οι οποίοι από το 8ο χειρότερο ρεκόρ βρέθηκαν να διαλέγουν στη 2η θέση του Draft, έχοντας τη δυνατότητα να χτίσουν κι αυτοί κάτι εξαιρετικό.
Στις θέσεις 3 και 4 θα διαλέξουν Knicks και Lakers αντίστοιχα με την κλήρωση να μην είναι τόσο γενναιόδωρη με τους πρώτους, ενώ Cavaliers και Suns θα… παίξουν στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα, πέφτοντας πάρα πολύ στις εκτιμώμενες θέσεις. Τι να κάνουμε, το κακό το μάτι. Τη 10άδα συμπληρώνουν Chicago και Washingon στις θέσεις 7 και 9 αντίστοιχα και Atlanta στο 8 και 10 (μεγάλη ευκαιρία να ορθοποδήσουν).
Μέχρι τότε όμως, να η μεγάλη ευκαιρία των Pelicans. Μπορούν να επιλέξουν να είναι contenders από του χρόνου κιόλας ή τουλάχιστον από τα αμέσως επόμενα χρόνια ή να ξεκινήσουν ένα rebuild με πολλά assets, τα οποία μπορούν να αποκτήσουν από ενδεχόμενα trades. Φοβερή βραδιά!
Πηγή: Fundamentals