Να στείλω το παιδί μου για μπασκετ ;;;

1715

Του Τσάδαρη Κων/νου

Να στείλω το παιδί μου στο μπάσκετ;;

Πιστέυω και επιμένω στην άποψη μου οτί ενα παιδί που θα ασχοληθεί με το μπάσκετ σε κάποια στιγμή της ζωής του θα νιώσει ευλογημένο για την επιλογή του!!

Πολλά είναι τα θετικά σημεία ,θα γεμίζαμε σελίδες για αυτά …επτά όμως κατά την γνώμη μου κάνουν την διαφορά.

1. Το μπάσκετ βοηθά στην σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος ενός παιδιού. Δίνει στο παιδί ευλυγισία, ταχύτητα και ισορροπία .
Είναι από τα αθλήματα που γυμνάζει ισομερώς ταυτόχρονα όλο το σώμα ώστε να έχει ως αποτέλεσμα την σωστή ανάπτυξη του παιδιού.Επίσης βοηθά και στην ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη.
Μια μακροχρόνια μελέτη στην Ρωσία με δίδυμα αδέρφια σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές που ξεκίνησαν τον αθλητισμό στα έξι τους χρόνια τα μισά με μπάσκετ και τα άλλα μισά με ποδόσφαιρο στα δεκαεφτά τους χρόνια η ανάπτυξη τους ήταν τελείως διαφορετική τα παιδία που ασχολήθηκαν με το μπάσκετ ήταν 12 εως 16 πόντους ψηλότερα και με ποιό αρμονικό και ολοκληρωμένο σώμα ,επίσης είχαν πιο υψηλό δείκτη νοημοσύνης (IQ) σε σχέση με τους συνομηλίκους αδερφούς τους .

2.Είναι ιδανικό για έναν εφηβο αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοκυριαρχία, καλλιεργεί τον σεβασμό και την πειθαρχία.επίσης δεν είναι άθλημα που καλλιεργεί τη βίαια στους νέους

3. Το μπάσκετ είναι το άθλημα των δευτερολέπτων εκεί πρέπει ο αθλητής να σκεφτεί να πάρει την σωστή απόφαση και να αντιδράσει. Οι coach λένε ότι το μπάσκετ είναι 60 % τεχνική και 40% μυαλό δουλεύοντας και αποκτώντας μπασκετικό IQ κτίζεις το μυαλό του παιδιού του δίνεις στρατηγική σκέψη και αυτοπεποίθηση .

4. Το μπάσκετ εξασκείται κυρίως σε κλειστούς αθλητικούς χώρους που δίνει την δυνατότητα στο παιδί να εκτονωθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Επίσης το προστατεύεται από ηλιακή ακτινοβολία, ζέστη , κρύο, βροχή καθώς βοηθά να έχουμε λιγότερους τραυματισμούς και αθλητικά ατυχήματα.

5. Το μπάσκετ είναι το άθλημα που σε ακολουθεί σε όλες τις ηλικίες ,μπορείς να διασκεδάσεις και να αθληθείς στις διακοπές, στο σχολείο ,στην πλατεία ,στην εργασία σου το μόνο που χρειάζεται είναι μια μπάλα και μια μπασκέτα .

6. Η ταχύτητα και η συνεχώμενη εναλλαγή του σκορ φέρνει το μπάσκετ ως το ποιό εντυπωσιακό ομαδικό άθλημα σε εικόνα και σε συναισθήματα

7. Το μπασκετ είναι το εθνικό μας σπόρ , έχουμε την Ελλάδα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φάνη, του Σπανούλη του Διαμαντίδη, του Αντεντοκούμπο, δεν είναι τυχαίο που στο Ευρωπαικό Μπάσκετ στο ΝΒΑ και στο ΝCAA oποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρείς να πρωταγωνιστούν Έλληνες παίχτες και Προπονητές………. τίποτα δεν είναι τυχαίο γιατί όταν κάτι το αγαπάς και το γουστάρεις το φτάνεις ψηλά …

Μπάσκετ είναι το άθλημα πού αν ένα παδί επενδύσει από μικρή ηλικία, δώσει χρόνο και αγάπη τα ωφέλει που θα αποκομίσει θα είναι πολλαπλά και μακροχρόνια . Το μπάσκετ είναι το άθλημα που φτιάχνει δυνατούς χαρακτήρες και κτίζει τους πρωταθλητές του αύριο στον αθλητισμό και στην ζωή

ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ!!!!