Μαχητές Πειραματικού Πεύκων: Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς

262

Μια ακόμη γεμάτη χρονιά τελείωσε για τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων. Μια χρονιά γεμάτη δυνατές αναμετρήσεις, προκλήσεις και επιτυχίες σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα.

Το ανδρικό, στη δεύτερη χρονιά μετά τη συνένωση των δύο γειτονικών σωματείων, κατάφερε εύκολα να πραγματοποιήσει τον πρώτο του στόχο, τη σωτηρία. H ομάδα  ξεκίνησε με φόρα, κατάφερε να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας αλλά κάπου εκεί στην 8η με 9η αγωνιστική έκανε μια αγωνιστική κοιλιά με ατυχή αποτελέσματα, επηρεασμένη σίγουρα και από την έλλειψη του βασικού παίκτη Δημήτρη Στόλη μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Η ομάδα ανέκαμψε, σώθηκε πολύ γρήγορα και τερμάτισε άνετα στην πάνω μεριά του βαθμολογικού πίνακα.

«Σίγουρα από τη φετινή χρονιά κρατάμε τα δύο νικηφόρα σερί των πέντε νικών καθώς και τις πολύ μεγάλες και δύσκολες εκτός έδρας νίκες. Θα θυμόμαστε σίγουρα τη δύσκολη νίκη στην παράταση στα Φάρσαλα καθώς και το νικητήριο lay up μας στη Λαμία ενώ δεν θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε τις δύο εντός έδρας ήττες με Λαγκαδά και Βέροια που κρίθηκαν με buzzer beater. Αισθανόμαστε καλά γιατί παρουσιάσαμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, η ομάδα δεν κινδύνεψε ποτέ και πήραν ευκαιρίες στο γήπεδο αρκετά νέα παιδιά.

Και μιλώντας για νέα παιδιά πώς να μην αναφέρουμε την εξαιρετική πορεία της ομάδας νέων στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ. Με σοβαρές εμφανίσεις όλη τη χρονιά, παρουσίασε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, έφτασε στον τελικό του φετινού πρωταθλήματος και κέρδισε άξια τη δεύτερη θέση.

Στο ίδιο πλαίσιο κυμάνθηκαν και τα υπόλοιπα αγωνιστικά τμήματα. Το εφηβικό τμήμα που έπαιξε φέτος στον 1ο όμιλο της ΕΚΑΣΘ προκρίθηκε στη δεύτερη φάση, κέρδισε τα knockout παιχνίδια της φάσης των 32 και των 16 και προκρίθηκε για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Το παιδικό τμήμα αν και έκανε μια αήττητη πορεία στη φάση των ομίλων, στάθηκε άτυχο στην κλήρωση των 32 της διοργάνωσης και αποκλείστηκε σχετικά νωρίς. «Εκδίκηση» πήρε για αυτό η ομάδα του προπαιδικού που τερμάτισε δεύτερη στους ομίλους του καινούργιου αυτού πρωταθλήματος, κέρδισε δύο knockout φάσεις με Γαλάζιους και Μαντουλίδη και προκρίθηκε στο Final 4. Με μεγάλη εμφάνιση νίκησε τη ΧΑΝΘ στον ημιτελικό και έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο από την ομάδα της ΔΕΚΑ.

Ο προγραμματισμός για όλα τα τμήματα έχει ξεκινήσει και έχουν κλείσει και οι πρώτες μεταγραφές. Φέτος ο στόχος στο ανδρικό τμήμα θα είναι ο πρωταθλητισμός και η δημιουργία ενός κορμού που θα μπορέσει να οδηγήσει σε νέες επιτυχίες. Αντίστοιχα θα δυναμώσουν και τα υπόλοιπα τμήματα καθώς οι «φουρνιές» που έρχονται από κάτω είναι ταλαντούχες. Στόχος όλων είναι να επενδύσουμε σε αυτά τα παιδιά που τα θεωρούμε το μέλλον αυτής της ομάδας», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.