Κυπελλούχος Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. ο Αριστοτέλης Φλώρινας – Νίκησε με 87-61 τον Λασσάνη Κοζάνης

145

Την Κυριακή στο γεμάτο από φίλαθλο κόσμο Δ.Α.Κ. Κοζάνης «Ι. Σκαρκαλάς», αναμετρήθηκαν ο Λασσάνης Κοζάνης και ο Αριστοτέλης Φλώρινας στον τελικό του Κυπέλλου της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. που διοργανώνεται στη μνήμη του Νίκου Ακουμιανάκη, με την ομάδα της Φλώρινας να επικρατεί με 87-61.

Η ομάδα της Κοζάνης αντιστάθηκε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα στην ανώτερη ομάδα του Αριστοτέλη, ο οποίος όμως δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του. Στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Μάκη Καλανταρίδης ανέβασε την απόδοσή της και από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκαθάρισε η υπόθεση της νίκης.

Στην πρώτη περίοδο  ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, αλλά ο Λασσάνης κατάφερε να αντιδράσει μειώνοντας το σε βάρος του σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου σε 16-20. Στη δεύτερη περίοδο ο Λασσάνης δείχνοντας περισσότερη συγκέντρωση κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ (35-35), αλλά από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες των νικητών ξεκινώντας από την πίεση στην άμυνα και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά τους στην επίθεση τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με διαφορά 9 πόντων (35–44).

Στην τρίτη περίοδο η διαφορά ανέβηκε στους 22 πόντους (50–72) καθώς συνεχίστηκε η καλή απόδοση των παικτών του Αριστοτέλη οι οποίοι έκαναν επιμέρους σκορ περιόδου 15–28. Έτσι, και οι δύο προπονητές την τέταρτη περίοδο χρησιμοποίησαν όλους τους αθλητές που είχαν στον πάγκο τους καθώς το υπόλοιπο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ακολούθησε η απονομή του κυπέλλου στον αρχηγό της ομάδας, Αντώνη Βίτκα που μαζί με τον Χρήστο Βασιλείου σήκωσαν το κύπελλο της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Δεκάλεπτα: 16-20, 35-44, 50-72, 61-87

Διαιτητές: Παφίλης-Κατωτικίδης-Τσιαπλής

Λασσάνης Κοζάνης (Πατσώνας): Πάπιστας 13(1), Ελευθερίου 2, Κωτούλας 1, Μπάμπος, Σταυρόπουλος 9(2), Μαδίκας 7(1), Κωνσταντινίδης 13(2), Νικητάκης, Λαμπρόπουλος 4(1), Πλιάκης 2, Αντωνιάδης 6, Γλυκόπουλος 4

Αριστοτέλης Φλώρινας (Καλανταρίδης): Τσιώγκας 13(2), Τσιάμης 6(1), Παπαγρηγορίου 14, Γκόνος 11(2), Γκουτζιομήτρος 16(1), Μαυρίδης, Σαββίδης 11(1), Βίτκας 7, Παπαδόπουλος, Καραδήσογλου 3, Μήλλιος, Βασιλείου 6