Κανέλλης: «Να ανταμώσουν οι καρδιές όλων μας στο Παλέ, για να κερδίσουμε την αγάπη των παιδιών του Χωριού SOS Πλαγιαρίου»

1256

Ο εμπνευστής του σπουδαίου φιλικού αγώνα της Μεγάλης Τετάρτης (08/04) ανάμεσα στην Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (I.P.A.) Νομού Θεσσαλονίκης και τους Έλληνες Βετεράνους, Μάκης Κανέλλης, μίλησε αποκλειστικά στο Northbasket για τη συγκεκριμένη ιδέα καλώντας τον κόσμο να γεμίσει το «Nick Galis Hall».

Ερωτηθείς για το πως αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή του αγώνα φιλίας, ο προπονητής της ομάδας της I.P.A. Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Είχα διαβάσει ένα άρθρο σε μία εφημερίδα με την έκκληση του Γενικού Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κυρίου Γιώργου Πρωτόπαπα πως τα Παιδικά Χωριά SOS εκπέμπουν στην κυριολεξία SOS, καθώς δεν υπάρχουν πλέον ούτε τα βασικά αγαθά για την καθημερινή λειτουργίας τους με πιθανό αποτέλεσμα να προκαλούν μεγαλύτερο πόνο στις αθώες ψυχές των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί.

Προβληματίστηκα έντονα και ένιωσα την ανθρώπινη υποχρέωση να ανταποκριθώ σ’ αυτή την δραματική έκκληση για στήριξη με την συγκέντρωση τροφίμων αλλά και άλλων βασικών αγαθών καθημερινής χρήσης. Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, η Ένωση Αποστράτων και άλλοι αστυνομικοί φορείς στηρίζουν εδώ και χρόνια το SOS Πλαγιαρίου με ό,τι μέσα διαθέτουν, αλλά πίστευα ότι έπρεπε να γίνει κάτι μεγάλο για να ευαισθητοποιηθούν όλοι.

Έτσι κατόπιν συνεννόησης με την διοίκηση της IPA Θεσσαλονίκης απευθύνθηκα στον Χρήστο Κωνσταντινίδη και του πρότεινα να συνδιοργανώσουμε τον αγώνα φιλίας της Μ. Τετάρτης με μοναδικό στόχο και σκοπό όλο το φίλαθλο κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο να ενισχύσουν και να στηρίξουν το SOS Πλαγιαρίου. Ο Χρήστος το δέχτηκε αμέσως με χαρά. Άλλωστε η ομάδα Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης συμμετέχει συνέχεια σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως βέβαια και η ομάδα της IPA Θεσσαλονίκης».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι στο παρκέ του «Nick Galis Hall» θα βρεθούν μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ιερού αυτού σκοπού, ο έμπειρος κόουτς, υπογράμμισε: «Πράγματι θα είναι ένα μπασκετικό βράδυ για να θυμηθούν οι μεγάλοι και να μάθουν οι μικρότεροι. Μάλιστα δεν θα είναι μόνο τα ιερά τέρατα που θα βρίσκονται στο παρκέ, διότι στο Παλαί ντε Σπορ θα δώσουν το παρών μεγάλα ονόματα του σαλονικιώτικου μπάσκετ, όπως ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο Αλέξης Μπακόπουλος, ο Βασίλης Παραμανίδης, ο Γιάννης Τσουμής και πολλοί άλλοι».

Τέλος ο Μάκης Κανέλλης απηύθυνε το δικό του κάλεσμα στον κόσμο της Θεσσαλονίκης ενόψει του σημαντικού φιλικού της Μ. Τετάρτης, επισημαίνοντας: «ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ. Καλώ όλο τον κόσμο στο Παλαί ντε Σπορ την Μ. Τετάρτη (08/04) ούτως ώστε να ανταμώσουν οι δικές μας καρδιές εκεί για να κερδίσουμε την αγάπη των παιδιών του Χωριού SOS Πλαγιαρίου».